Brak dźwięku z mikrofonu

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
OsAq

Użytkownik

Brak dźwięku z mikrofonu

Post24 sty 2010, 17:58

Elo.
Kupiłem sobie mikrofon gadałem z kolegą na Skype i zaraz mnie nie było słychać. Wszystkie opcje mam na full /zaawansowane/ i dalej nie słychać, to pomyślałem że mikrofon się zepsuł. Dzisiaj kupiłem nowy, podłączyłem go i zrobłem na Skype test i mnie nie słychać. Zrobilem test na Steam i też mnie nie słychać a dobrze podłączyłem mikrofon do komputera. Co mam zrobić aby działał mikrofon ?
Ostatnio zmieniony 25 sty 2010, 12:48 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: zmieniłem tytuł tematu, poprawiłem pisownię, dodałem polskie znaki diakrytyczne.

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Mikrofon cos z nim .

Post24 sty 2010, 18:02

OsAq, wejdź w:
Start -> Panel sterowania -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka "Audio" -> sekcja "Nagrywanie dźwięku" -> wybierz Twoją kartę dźwiękową
Start -> Panel sterowania -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka "Głos" -> sekcja "Nagrywanie głosu" -> wybierz Twoją kartę dźwiękową

Kliknij dwukrotnie na ikonkę głośniczka na pasku tray i suwak "Mikrofon" ustaw maksymalnie do góry. Jeżeli w tej pozycji ptaszkiem zaznaczona jest opcja "Wycisz", to odhacz ją.

Otwórz Skype -> Narzędzia -> Opcje -> Ustawienia audio -> w pozycji "Mikrofon" wskaż swoja kartę dźwiękową i suwak na Max w prawo.

OsAq

Użytkownik

Mikrofon cos z nim .

Post24 sty 2010, 18:09

zrobiłem tak wybrałem karte dzwiekowa i dalej głosu nie słychac ;/ a jak wchodzę w dzwięk i urzadzenia audio > głos nagrywanie dzwieku i tam nie idzie nacisc na zawansowanie tylko na głosnośc i tam jest regulacja nagrywania i nie idzie tego ustawic głośnośc a balans . misc . wejscie liniowe i cd player idzie ;/ to moze sterownikow nie mam ;/

Awatar użytkownika
Maciak Plock

VIP
Kontaktowanie:

Mikrofon cos z nim .

Post24 sty 2010, 18:55

Tam w panelu sterowania gdzie jest Audio i dźwięk~ coś takiego jest tam do wybrania testowanie dźwięku, wejdź w to i ogarnij do końca, może będzie dobrze

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Re: Mikrofon cos z nim .

Post24 sty 2010, 19:05

Miałeś odpisać w tym temacie : /viewtopic.php?p=31071#31071
Zakładasz temat to zawsze opisujesz dokładnie swój problem i podajesz dane komputera.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

OsAq

Użytkownik

Mikrofon cos z nim .

Post24 sty 2010, 20:06

co mam zrobic aby ten mikrofon działa pomocy .

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Re: Brak dźwięku z mikrofonu

Post25 sty 2010, 12:52

Nie masz dźwięku z mikrofonu tylko w komunikatorach ?
Odnośnie Skype w temacie : viewtopic.php?f=24&t=4595&hilit=+Skype
Powtarzam :
Zakładasz temat to zawsze opisujesz dokładnie swój problem i podajesz dane komputera.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

• Reklama

Wróć do „Problemy”