Czy oddajesz krew?
-
Czy oddajesz krew?
Jasne że co jakiś czas oddaje krew. Łasy na słodycze jestem a czekolada piechotą nie chodzi :> Do tego nosze wypełniona wole dawcy. W razie mojej przedwczesnej śmierci mogą mnie kroić i rozdawać. Jestem też zarejestrowany w bazie DKMSu jako potencjalny dawca szpiku. Was też zachęcam do takiej rejestracji. W brew panującej opinii szpik pozyskuje się ze krwi co wiąże się tylko z zastrzykiem.
- Andziorka
- Kontaktowanie:
Czy oddajesz krew?
Mam kolejny termin oddania na czerwiec, jako że minie 3 miesiąc od poprzedniego. 

'Oto dzień zwycięstwa nad rozumem, głupiej wrażliwości Twej..'
- mensajero
Czy oddajesz krew?
Krew oddaje regularnie od 3 lat, ale chodza sluchy, ze oddajac krew cyklicznie moga pojawic sie problemy z nadcisnieniem, ze nie bedzie mozna przestac oddawac krwi, ktora trzeba bedzie z siebie "spuszczac". Nie wiem komu wierzyc w tej kwetii, sa tacy ktorzy twierdza, ze to tylko takie gadanie, niepotwierdzone naukowo.
- zfixowany
Czy oddajesz krew?
Ja staram się oddawać krew raz na 2 lata, ponieważ częste oddawanie rzeczywiście jest nie zdrowe, teraz chcę się zapisać na dawcę szpiku. Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym związane?
- Kaen1227
Czy oddajesz krew?
Czy oddawałeś już krew?
Możesz wybrać tylko jedną opcję
(..)
Do tej mini aniety powinna być doczepiona jeszcze jedna opcja: Nie, i nie zamierzam

-
- Kontaktowanie:
Czy oddajesz krew?
Pewnie że oddaję krew. Jeśli mogę komuś pomóc tylko w taki sposób to chętnie tego dokonam. Zamierzam jeszcze zapisać się jako dawca szpiku, ale to ponoć strasznie boli :p
-
Czy oddajesz krew?
ja chciałem oddać ale od osób odczulających się nie biorą hmm krew alergików jest gorsza
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Czy oddajesz krew?
Dobra, chyba ten temat czas zamknąć, bo tylko spamerzy tu klepią myśląc, że linka z profilu załapią. Nic z tego.
- greh
- Kontaktowanie:
Czy oddajesz krew?
Ja oddałem, po raz pierwszy, ale coś innego. 

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
-
- Reklama