Wyskoczył mi dzisiaj jakiś błąd i nie wiem czy to coś ważnego: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Program chomikbox reinstalowałem problem występuje jednak nadal na razie zauważyłem go tylko przy pracy tego programu (ściślej mówiąc przy wysyłaniu plików)
Proszę również o profilaktyczne sprawdzenie logów:
Autoruns: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Otl: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
EXTRAS: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Daję jeszcze najnowsze logi z OTL zaktualizowałem wtyczki w Mozilli
OTL: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Błąd + logi
- samel15
Błąd + logi
Wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre są równiejsze od innych.
- kominekl
- Kontaktowanie:
Błąd + logi
Autoruns.
W Autoruns odznacz, a następnie usuń (co się bedzie dało):
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
Adobe ARM
SunJavaUpdateSched
tguard
HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
Wszystko.
HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Browser Helper Objects
Wszystko.
HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Extensions
Wszystko.
Task Scheduler
Wszystko.
HKLM\System\CurrentControlSet\Services
IDriverT
JavaQuickStarterService
Microsoft Office Groove
Wyskoczył mi dzisiaj jakiś błąd i nie wiem czy to coś ważnego
+
"{9A25302D-30C0-39D9-BD6F-21E6EC160475}" = Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable - x86 9.0.30729.17
"{9BE518E6-ECC6-35A9-88E4-87755C07200F}" = Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable - x86 9.0.30729.6161
"{F0C3E5D1-1ADE-321E-8167-68EF0DE699A5}" = Microsoft Visual C++ 2010 x86 Redistributable - 10.0.40219
"{710f4c1c-cc18-4c49-8cbf-51240c89a1a2}" = Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable
"{7299052b-02a4-4627-81f2-1818da5d550d}" = Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable
Tu jest winny. Reinstaluj go do jednej najnowszej wersji.
"Beniamin_is1" = Beniamin 1.4.188
Odinstaluj Go.
Error - 2012-08-31 13:57:10 | Computer Name = SAMEL | Source = Disk | ID = 262155
Description = Sterownik wykrył błąd kontrolera na \Device\Harddisk0\D.
Wejdź w Menedżer Urządzeń -> Kontrolery IDE ATA/ATAPI -> Podstawowy kanał IDE -> Ustawienia zaawansowane -> Sprawdź, jak jest ustawiony Bieżący tryb transferu. To samo robisz dla Pomocniczego kanału IDE.
Logi.
Uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:
:OTL
FF - HKCU\Software\MozillaPlugins\@tools.google.com/Google Update;version=3: C:\Documents and Settings\Michał\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Google\Update\1.3.21.115\npGoogleUpdate3.dll (Google Inc.)
FF - HKCU\Software\MozillaPlugins\@tools.google.com/Google Update;version=9: C:\Documents and Settings\Michał\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Google\Update\1.3.21.115\npGoogleUpdate3.dll (Google Inc.)
@Alternate Data Stream - 145 bytes -> C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\TEMP:E9EB8C3A
@Alternate Data Stream - 141 bytes -> C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\TEMP:07BF512B
@Alternate Data Stream - 129 bytes -> C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\TEMP:587EB586
:Files
C:\Documents and Settings\Michał\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Google\Update
C:\Documents and Settings\Michał\Pulpit\autoruns.exe
C:\Documents and Settings\Michał\Pulpit\autorunsc.exe
C:\WINDOWS\IsUn0415.exe
C:\WINDOWS\tasks\*.*
C:\Documents and Settings\Michał\Pulpit\Autoruns.zip
C:\Documents and Settings\Michał\Dane aplikacji\mbam.context.scan
C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\TEMP
:Reg
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\StandardProfile\AuthorizedApplications\List]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\StandardProfile\AuthorizedApplications\List]
:Commands
[emptyflash]
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]
Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie podajesz nowe logi z OTL + log z TDSSKiller.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
- samel15
Błąd + logi
Wejdź w Menedżer Urządzeń -> Kontrolery IDE ATA/ATAPI -> Podstawowy kanał IDE -> Ustawienia zaawansowane -> Sprawdź, jak jest ustawiony Bieżący tryb transferu. To samo robisz dla Pomocniczego kanału IDE.
Podstawowy: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Pomocniczy: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- kominekl
- Kontaktowanie:
Błąd + logi
samel15 pisze:Wejdź w Menedżer Urządzeń -> Kontrolery IDE ATA/ATAPI -> Podstawowy kanał IDE -> Ustawienia zaawansowane -> Sprawdź, jak jest ustawiony Bieżący tryb transferu. To samo robisz dla Pomocniczego kanału IDE.
Podstawowy: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Pomocniczy: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
W porządku. Przejdź dalej.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
- samel15
Błąd + logi
Usuwanie: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
TDSKILLER: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Komputer dwa dni temu w pełni skanowałem Malwarbytesem i Avastem i nic nie znlazły.
TDSKILLER: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Komputer dwa dni temu w pełni skanowałem Malwarbytesem i Avastem i nic nie znlazły.
- kominekl
- Kontaktowanie:
Błąd + logi
Infekcji tu nie ma.
Logi.
Uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:
:OTL
O2 - BHO: (no name) - AutorunsDisabled - No CLSID value found.
:Files
C:\Documents and Settings\Michał\Pulpit\vcredist_x86.exe
C:\Program Files\COMODO
C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\CPA_VA
C:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\COMODO
C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\.beniamin
C:\Documents and Settings\Michał\Pulpit\tdsskiller.zip
:Commands
[emptyflash]
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]
Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie w OTL -> Sprzątanie.
Kroki Finalizujące.
Przeczyść dysk i rejestr CCleaner`em.
- samel15
Błąd + logi
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Usuwanie
Przeczyściłem dysk i rejestr.
Nie widzę już żadnych błędów dlatego dziękuję i o ile nie ma już żadnych sugestii to proszę o zamknięcie tematu.
Przeczyściłem dysk i rejestr.
Nie widzę już żadnych błędów dlatego dziękuję i o ile nie ma już żadnych sugestii to proszę o zamknięcie tematu.
- kominekl
- Kontaktowanie:
Błąd + logi
Koniec tematu. Zgłaszam moderacji do zamknięcia.
- XMan
Błąd + logi
Zamykam,
XMan.
XMan.
-
- Reklama