Po kliknięciu prawym przyciskiem myszy:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
I błąd pojawiający się po dwukrotnym kliknięciu LPM albo wybraniu Open (nie mam pojęcia, skąd to się wzięło):
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Próbowałem naprawić to Tweak UI (namieszał mi totalnie na pulpicie, przywróciłem system i rejestr), wcześniej nagrzebałem się w rejestrze i w Opcjach folderu. To kompletnie nic nie zmienia. Jak pisałem problem dotyczy wszystkich dysków wymiennych, które podłączam przez port USB do komputera (odtwarzacz MP3, pendrive'y, karty pamięci telefonów komórkowych). Plik autorun.inf wygląda tak:
Kod: Zaznacz cały
[autorun]
shell=verb
open=svchost.exe
action=Open folder to view files
shell\open=Open
icon=%SystemRoot%\system32\SHELL32.dll,4
[autorun]
shell=verb
open=svchost.exe
shell\open=Open
[autorun]
shell=verb
open=svchost.exe
shell\open=Open
[autorun]
EDIT: Patrzę na to (tak ten plik wygląda w tym momencie) i jest odnośnik do ikony, najwyraźniej zły. Chociaż to nie ikona mi najbardziej przeszkadza, ale brak możliwości szybkiego dostępu do zawartości pena. Nie bardzo rozumiem te linijki:
shell\open=Open
Dla mnie to wygląda w porządku, ale tyczy się tylko akcji po włożeniu pena i wykryciu go przez system. Problem musi być w Windowsie (tak myślę), tylko ikona ewentualnie jest źle przypisana w autorun.inf.
Gdy wyjmuję pendrive'a i wkładam, to naturalnie z autoruna wyświetla się, co zrobić i mogę normalnie otworzyć. Ale ja z tego dysku korzystam non-stop i nie jest wyjmowany, więc ciągłe naciskanie PPM, a potem wybieranie "Eksploruj" jest męczące.

Ma ktoś pomysł, jak to rozwiązać? Dzięki z góry.
Wydzielono z http://forum.hotfix.pl/problemy/ikona-folderu-zamiast-ikony-dysku-wymiennego-t1200.html.
Następnym razem proszę nie podpinać się pod cudze tematy.
kg