http://forum.hotfix.pl/problemy/problem-z-paskami-w-przegladarce-t19420.html
Jeśli chodzi o pasek adresu - to nie rozumiem dlaczego w jego menu rozwijanym nie są zachowywane najczęściej wpisywane adresy tak jak dawniej, przecież resetowałem IE, potrzebne opcje są pozaznaczane np. autouzupełnianie paska adresu. Chociaż ta opcja to chyba działa inaczej - tylko proponuje to co tam ma być wpisane. Chyba, ze jeszcze o czymś zapomniałem. Co jeszcze może być przyczyną tego stanu rzeczy ?
Z tym wiąże się jeszcze pewien fakt. Posiadam program CCleaner i używam go według ustawień domyślnych - podobno bezpiecznych. On tam ma opcje czyszczenia różnych elementów m.in. przeglądarek. Ja właściwych opcji nie odznaczyłem i pewnie pousuwał mi te adresy. No dobrze, ale przecież zawsze chyba można te adresy od nowa tam wpisywać. Właśnie - czy zwyczajnie wpisywać, to dlaczego pasek ich nie zapamiętuje ? A może to już jest taka cecha tej wersji przeglądarki ? Słyszałem, że jest to bardzo chimeryczna przeglądarka i pewne elementy mogą nie działać nawet po ich skonfigurowaniu.
W ogóle sporo słów krytyki słyszałem o tej przeglądarce. Przykładem jest chociażby to wyskakujące okienko o zabezpieczeniach.
Jeśli chodzi o Google Toolbar to nie stosowałem tych opcji, które podałeś gdyż zawierają dane z których aktualnie korzystam i musiałbym je od nowa zapisywać. Myślę, że problem tych strzałek rozszerzających nie jest wart aż takiego zachodu, by to zrobić. Niech już to zostanie tak jak jest. Zresztą kiedyś usuwałem ten pasek i instalowałem go na nowo - nic się tam wtedy nie zmieniło.
W temacie:
http://forum.hotfix.pl/systemy-operacyjne/jak-wylogowac-sie-z-konta-administratora-systemu-t19565.html
Czyli wychodzi na to, że nie mając żadnego konta niepotrzebnie tworzyłem konto Administratora tylko po to by uruchomić coś jako Administrator właśnie ? Czy tak ?
Ponieważ dziś już nie pamiętam ani nie miałem nigdy specjalnej potrzeby tworzenia kont ani uruchamiania czegoś jako Administrator więc kiedy taka potrzeba zaszła to ja naprędce założyłem konto myśląc, że to warunkuje uruchamianie programów jako Administrator nie bacząc czy to rzeczywiście prawda.
Chciałbym żebyśmy coś wyjaśnili:
Czy to moje konto czy jak je tam zwał nie wiem na samym początku było kontem użytkownika na prawach Administratora ? Mówię tak bo jak się tworzy konto użytkownika z ograniczeniami to w Panelu sterowania nie ma później już dostępu do różnych opcji konta np. tworzenia kont. Po prostu to konto nie ma tych uprawnień - rozumiem. No a tamto konto mimo rangi zwykłego usera ale na prawach Administratora - chyba bo tego nie wiem na pewno, nie pamiętam już miało ten dostęp z tego co pamiętam.
Czyli wywnioskowałem, że aby utworzyć konto na prawach Administratora trzeba by według tego co podałeś wcześniej poprzez tryb awaryjny się do niego zalogować. Logować się - ależ ja przecież nie miałem tam ani hasła ani nic. No może tylko ta nazwa. Ale ty mówiłeś a wbudowanym koncie Administratora. A ja myślę bo już tego nie bardzo pamiętam, że to było raczej konto użytk. na prawach Administratora nie Administratora.
Krótko mówiąc - jak dotrzeć do konta na prawach Administratora o ile takie tam jest lub utworzyć nowe ?
Zdaje się, że w C:\Documents and Settings ani w Reprofilerze nie widać takiego konta.