Laptop SAMSUNG RF711 - komputer sąsiada, który nie bardzo zna się na komputerach hardware/software, pomagam jako bardziej "doświadczony" sąsiad
Problem:
Po zalogowaniu się, pojawia się czarny ekran i wyskakuje okienko moje dokumenty
Problemy z komputerem zaczęły się jakieś 2 tyg. temu od wirusa win 7 security 2012 blokował cały komputer, udało mi się wyłączyć wszystkie procesy w Konfiguracja systemu=>uruchamianie. Komp od tego czasu był sprawny jednak z braku czasu nie udało mi się usunąć wirusa całkowicie (pliki + rejestr). W międzyczasie inny znajomy "coś" zrobił i podobno usunął wirusa - nie wiem co dokładnie zrobił.
Tydzień później komputer został wyłączony i po ponownym uruchomieniu pojawiał się czarny ekran i winlogon prosił o akceptację instalacji (ze sciezki c:/users/dawid/dokumenty/winlogon.exe). Z tego co wyczytałem, to najprawdopodobniej był to wirus i plik usunąłem. Teraz po włączeniu pojawia się tylko czarny ekran i otwiera folder moje dokumenty. Explorer.exe odpalam poprzez manager zadań=>uruchom.
Co został zrobione:
Wg google i wielu instrukcji zamieszczonych w necie system został przeskanowany programami antywirusowymi:
-Malwarebytes Anti-Malware, raporty:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-MS Security Essentials
znalazł problemy:
Rogue:Win32/FakeRean (4 krotnie)
PWS:Win32/Karagany.A
VirTool:Win32/Obfuscator.VC
-arcavirmicroscan
nic nie wykrył
Malwarebytes i arcavir miały rozwiązać ten problem, ale niestety tak się nie stało.
Plik explorer.exe istnieje i wpis w rejestrze nie jest uszkodzony. Sprawdzone wg: http://www.hotfix.pl/brak-ikon-na-pulpi ... --a104.htm
Tu moje koncepcje i wiedza się kończą i zaczynają logi

OTL:
DDS:
Mam nadzieję, że wszystko w miarę jasno opisałem, i że temat jest we właściwym dziale.
Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny