Problem, Laptop i Malvare w Chrome

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Awatar użytkownika
MKMethosPL

Stały bywalec
Posty: 1306
Rejestracja: 29 mar 2014, 17:16

Problem, Laptop i Malvare w Chrome

Post06 gru 2016, 20:18

Elo cześć i czołem :D

Dawno mnie tu nie było, lecz o takich ludziach oraz forum się nie zapomina, bardzo dużo temu forum zawdzięczam, dużo się nauczyłem, oraz otrzymałem od was duuużą pomoc.

Lecz nie zmienia faktu że mam wciąż braki w wiedzy.

A mianowicie, mojemu przyjacielowi się popsuła się przeglądarka Google Chrome, próbowałem Reinstalacji przeglądarki, Czyszczenie CCleaner'em , i śmieci i rejestru oraz Eusing Free Reistry Cleaner, Próbowałem MBAM'em i ADW leaner'em.

Lecz wydaję się że wykonałem wszystko co miałem do zrobienia lecz w złej kolejności. Ponoć Wirus został usunięty itp. Ale w Google Chrome nie mogę zmienić domyślnej wyszukiwarki. (Nadal jest s.coldsearch.com) <- Nie wchodzić złośliwa wyszukiwarka! a to dla tego bo "O tym ustawieniu decyduje Administrator".



Dla sz. pana Djarta podrzucam wymagane elementy :P

FRST -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

ADITIONAL -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Software
Win. 10 Home x64

Hej! użytkowniku czytając ten post! Dla każdego komputera i systemu jest indywidualna metoda naprawy! Zarejestruj się i napisz swój temat dając te same logi (Z twojego komputera nie moje :D), program możesz pobrać wpisując w google FRST download ;)

polecam tobie, te forum ;) Wszelakie inne fora się chowają !!!

To nie automatyczna wiadomość, Ja tobie użytkowniku polecam tak po prostu :P
SPRZĘT:
OBUDOWA:SilentiumPC M40 PSU:Corsair CS750M MOBO:Asrock H61 PRO BTC RAM:8 GB DDr3 1333 Mhz(2x4 GB Model:PSD34G13332) GPU:MSI GTX 1050Ti Gaming X SSD:Adata 128Gb(SP920SS) HDD:256GB (WDC WD2500JS-60MHB5) MONITOR:Asus VW221D 22"@60 1680x1050 ->OC 1920x1080

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21200
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Problem, Laptop i Malvare w Chrome

Post06 gru 2016, 20:39

hmm, no to przeniosę do odpowiedniego działu. Logi faktycznie dobrze jakby zobaczył djarta.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
MKMethosPL

Stały bywalec
Posty: 1306
Rejestracja: 29 mar 2014, 17:16

Problem, Laptop i Malvare w Chrome

Post06 gru 2016, 20:51

Ok, Thx. Witam tak Wgl :D
SPRZĘT:
OBUDOWA:SilentiumPC M40 PSU:Corsair CS750M MOBO:Asrock H61 PRO BTC RAM:8 GB DDr3 1333 Mhz(2x4 GB Model:PSD34G13332) GPU:MSI GTX 1050Ti Gaming X SSD:Adata 128Gb(SP920SS) HDD:256GB (WDC WD2500JS-60MHB5) MONITOR:Asus VW221D 22"@60 1680x1050 ->OC 1920x1080

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21200
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Problem, Laptop i Malvare w Chrome

Post06 gru 2016, 20:56

Cześć

Jakby co to jeszcze mam pomysł co do reinstalacji, przed instalacją poszukaj folder Użytkownicy->Profil->AppData. Tam Chrome trzyma ustawienia w swoich plikach. Chyba są w folderze Local. Wywal je i potem instaluj.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
MKMethosPL

Stały bywalec
Posty: 1306
Rejestracja: 29 mar 2014, 17:16

Problem, Laptop i Malvare w Chrome

Post06 gru 2016, 23:20

Nic to nie dało. Muszę czekać za magicznym kodem Djart'y
SPRZĘT:
OBUDOWA:SilentiumPC M40 PSU:Corsair CS750M MOBO:Asrock H61 PRO BTC RAM:8 GB DDr3 1333 Mhz(2x4 GB Model:PSD34G13332) GPU:MSI GTX 1050Ti Gaming X SSD:Adata 128Gb(SP920SS) HDD:256GB (WDC WD2500JS-60MHB5) MONITOR:Asus VW221D 22"@60 1680x1050 ->OC 1920x1080

Awatar użytkownika
Gedo

Ekspert
Posty: 600
Rejestracja: 10 sie 2014, 10:34

Problem, Laptop i Malvare w Chrome

Post08 gru 2016, 22:52

Wczoraj, gdy nowy allplayer podmienił mi stronę startową w Firefoxie, to mu pojechałem.
Pobrałem ten program 64bit Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Prosty, ale dla ie11 zaznaczyłem tylko bing do usunięcia, a w chrome (tak pokazuje slimjeta) i firefoxie zaznaczyłem gazeta.pl i nie tylko. Program moment się uwinął.

Oczywiście - nowy allplayer to malware. Tam ta moja próba deko opisana: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Nawet w rejestrze była niechciana strona startowa. Sic.
Świadomość nikła, a naiwność zwykła.

Awatar użytkownika
MKMethosPL

Stały bywalec
Posty: 1306
Rejestracja: 29 mar 2014, 17:16

Problem, Laptop i Malvare w Chrome

Post13 gru 2016, 23:23

Skąd pobrać Stary Allplayer bo mi był ostatnio potrzebny, a ten nowy to za przeproszeniem gów**, zainstalowałem go i się zacina jest niestabilny nie chodzi płynnie i non stop aktualizacje.
SPRZĘT:
OBUDOWA:SilentiumPC M40 PSU:Corsair CS750M MOBO:Asrock H61 PRO BTC RAM:8 GB DDr3 1333 Mhz(2x4 GB Model:PSD34G13332) GPU:MSI GTX 1050Ti Gaming X SSD:Adata 128Gb(SP920SS) HDD:256GB (WDC WD2500JS-60MHB5) MONITOR:Asus VW221D 22"@60 1680x1050 ->OC 1920x1080

Awatar użytkownika
Gedo

Ekspert
Posty: 600
Rejestracja: 10 sie 2014, 10:34

Problem, Laptop i Malvare w Chrome

Post14 gru 2016, 09:40

Chcesz i masz!
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Z prawej strony masz "Starsze wersje" i jak klikniesz w "Zobacz więcej" To masz po kolei od ALLPlayer 4.7
Wydany: 19 sie 2011 (5 lat 3 miesiące temu), do chwili obecnej. Jaką wybierzesz, to będziesz mieć zielony przycisk "Pobierz tą wersję" i tyle.

Nowy allplayer i ja spróbowałem, i wyplułem.
Świadomość nikła, a naiwność zwykła.



  • Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości