Witam.
Jestem nowy na forum. Dopadł mnie jakiś wyjątkowo wredny malware. Klasyk- wywala komunikaty o wirusach na kompie i udaje pseudo skaner. Na kompie mam Malwarebytes i Avira. Po skanie Malwarebytes niby coś wykrył, kazałem usunąć i niczego to nie zmieniło. Teraz każdy następny skan i nie wykrywa nic. Uruchomić mogę Malwarebytes tylko w trybie awaryjnym albo zaraz po starcie kompa. Jak ten gad się już rozkręci to nie mogę uruchomić prawie nic. Tylko Awirę. Poza tym nic nie mogę uruchomić bo wywala komunikat. Avira nie znalalazła nic, jedyne co to warning- 2 czy 3 pliki których nie może otworzyć do skanowania. OTS nic nie pomógł.
Zapewne zaczniemy od wklejania logów tylko powiedzcie jakich. Jestem zdziwiony bo do tej pory Malwarebytes radził sobie z tymi gadami bez problemu.
Złośliwe oprogramowanie malware.
-
Ostatnio zmieniony 09 sie 2010, 13:54 przez XMan, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: korekta tytułu tematu, poprawiłem pisownię, dodałem polskie znaki diakrytyczne.
Powód: korekta tytułu tematu, poprawiłem pisownię, dodałem polskie znaki diakrytyczne.
- XMan
-
wykonaj log poza systemowo używając bootowalnego narzędzia z OTL
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Wiec tak. Dostęp do netu jest ale tylko w trybie normalnym za to wtedy gad blokuje wszystko- ściągać mogę ale instalować już nie. Hijacka ściągałem, nawet w trybie awaryjnym uprzejmie poinformowano mnie, ze administrator ustawił blokadę instalacji tego typu programów. Spybot nie sądzę, żeby pomógł, miałem go kiedyś. Ściągnałem go i nawet po odpaleniu kompa w trybie normalnym udało się go zainstalować. Jednak program aby działał musi ściągnąć instalacje na co gad już nie pozwala. W trybie awaryjnym za to nie mam połączenia z netem- gad blokuje. OTL działa ale tylko w trybie awaryjnym.
log z otl muszę wkleić z innego kompa bo u mnie nie mogę otworzyć nawet pliku txt bo gad go zamyka
Edit. Ściągnąłem combofixa i ten dal rade w trybie awaryjnym połączyć się z netem.
log z combofix:
log otl:
otl extras:
log z otl muszę wkleić z innego kompa bo u mnie nie mogę otworzyć nawet pliku txt bo gad go zamyka
Edit. Ściągnąłem combofixa i ten dal rade w trybie awaryjnym połączyć się z netem.
log z combofix:
log otl:
otl extras:
Ostatnio zmieniony 10 sie 2010, 17:58 przez mint1991, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Dodałem znaki diakrytyczne
Powód: Dodałem znaki diakrytyczne
- mint1991
- Kontaktowanie:
7. Na forum używamy polskiej pisowni, uwzględniając stosowanie polskich znaków diakrytycznych (ą, ę, ć, ż, ź, ł, ę, ś, ó). Zdania powinny być wolne od błędów ortograficznych, zawierać odpowiednią formę stylistyczną i składniową, nie zapominając o znakach przestankowych.
Proszę o tym pamiętać i pisać poprawnie po Polsku
mint1991
-
Dzieki Fix00ser za checi. Chociaz ktos chcial pomoc bo widze , że to kolejne forum kryptopedałów do udowaniania sobie jacy jestesmy super i jakie lamy potrzebuja pomocy. Zrobcie dzial imienia Miodka bo to chyba nie to forum zeby ******
sie do kilku brakujacych ogonkow. Pewnie jak sie nie umie pomoc to trzeba sie do czegos *******
Mint1991 tylko ci ogonki w glowie.
Regulamin forum.
Ostrzeżenie - zamykam temat,
XMan.
sie do kilku brakujacych ogonkow. Pewnie jak sie nie umie pomoc to trzeba sie do czegos *******
Mint1991 tylko ci ogonki w glowie.
Regulamin forum.
7. Na forum używamy polskiej pisowni, uwzględniając stosowanie polskich znaków diakrytycznych (ą, ę, ć, ż, ź, ł, ę, ś, ó). Zdania powinny być wolne od błędów ortograficznych, zawierać odpowiednią formę stylistyczną i składniową, nie zapominając o znakach przestankowych.
6. Zabrania się pisania obraźliwych treści pod kątem innych użytkowników, moderatorów, administracji, właściciela forum oraz serwisu hotfix.pl, a także innych osób nie wymienionych w tym punkcie.
17. Nie używaj wulgaryzmów.
Ostrzeżenie - zamykam temat,
XMan.
-
- Reklama