Szukałam przepisu na smażoną sałatę mini rzymską i znalazłam, polecali by użyć łyżkę masła i trochę oleju, oraz jeden lub dwa ząbki czosnku. Niestety przesadziłam z czosnkiem, bo wzięłam jego cztery albo pięć ząbków, przez to w domu unosił się niezbyt miły zapach i moja Mama wietrzyła w kuchni, pokoju balkonowym i swoim.
------Połączono posty------
W internecie znalazłam przepis na smażoną sałatę lodową. Wykonanie: Liście sałaty podzielić na porcje i zanurzać w roztrzepanych osolonych jajkach . Następnie moczyć w bułce tartej i smażyć na głębokim oleju. Odsączyć na ręczniku kuchennym i podawać do obiadu, jako przekąska lub kanapek*.
W moim wykonaniu wyszło coś takiego:
Przynajmniej było smaczne.
* Źródło zdjęcia i przepisu:
Kod: Zaznacz cały
https://www.doradcasmaku.pl/przepis-smazona-salata-lodowa-317590
Ona została uznana za bezpieczną przez Bitdefender TrafficLight, McAfee Web Advisor i Avira Browser Safety.
------Połączono posty------
Kiedyś po ugotowaniu fasoli wyjęłam ją z garnka, do pozostałej wody dodałam kostkę warzywną i w ten sposób powstała najgorsza zupa fasolowa. Mój brat jak ją jadł, to zapytał się, gdzie jest fasola.
------Połączono posty------
Jak byłam mała, to moim popisowym daniem było ciasto ze śliwkami, którego przepis znałam kiedyś na pamięć. Przez pomyłkę użyłam mąki ziemniaczanej i zamiast ciasta wyszedł placek. Aha, jak byłam w ośmioletniej podstawówce to miałam w prodiżu upiec ciasto ze śliwkami, było tak dużo składników i je podwoiłam, wyszedł zakalec.