Moja wersja ziemniaczanego puree
- stukot
- Posty: 22700
- Rejestracja: 15 lut 2009, 21:01
- Lokalizacja: Szczecin
Moja wersja ziemniaczanego puree
Postanowiłam, że podzielę się z Wami moją wersją przepisu na ziemniaczane puree.
A więc wpierw ugotowałam ziemniaki, idąc trochę na skróty, bo wpierw zagotowałam wodę w czajniku, potem wlałam ją do garnka, do którego nasypałam trochę soli, stosując tzw. lifehack i przez to one ponoć ugotowały się szybciej.
Potem część ziemniaków rozdrobniłam. Na rozgrzaną patelnię wylałam trochę oleju, potem wrzuciłam tam uprzednio pokrojoną cebulkę i trochę ją podsmażyłam. Następnie dodałam tam ziemniaki, które jeszcze dodatkowo rozdrobniłam, wrzuciłam tam trochę sera białego, oraz dodałam tam kostkę warzywną i wlałam tam trochę wody, wpierw za dużo, więc danie smażyłam aż sporo jej wyparowało. (Jak nie chcecie, by potrawa wyszła zbyt słona, to możecie użyć połowę kostki warzywnej, albo rosołowej, itp.)
W efekcie wyszło trochę nietypowe ziemniaczane puree. Moja Mama uważa, że to danie było trochę za tłuste, a ja sądzę, że było trochę za mokre, w każdym razie było smaczne i naprawdę sycące. Polecam.
Pozdrawiam, Joanna
Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.
Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.
-
- Posty: 0
- Rejestracja: 22 paź 2015, 11:01
Moja wersja ziemniaczanego puree
Jak robisz zdjęcia potraw to postaraj się ażeby jakoś apetcznie wyglądały, bo to co tu wstawiasz to odechciewa się jeść.
Źródło:
Źródło:
Kod: Zaznacz cały
http://kuchniaagaty.pl/przepisy/czosnkowe-puree-ziemniaczane-wg-julii-child
- stukot
- Posty: 22700
- Rejestracja: 15 lut 2009, 21:01
- Lokalizacja: Szczecin
Moja wersja ziemniaczanego puree
Aneta323, nie zgadzam się z Twoim zarzutem. Uważam, że moje zdjęcia są w porządku.
Poza tym to nie sztuka przywłaszczyć sobie cudze zdjęcie.
Zresztą nie wiem czy zauważyłaś, ale prowadzę bloga na forum komputerowym, a nie kulinarnym.
Poza tym to nie sztuka przywłaszczyć sobie cudze zdjęcie.
Zresztą nie wiem czy zauważyłaś, ale prowadzę bloga na forum komputerowym, a nie kulinarnym.
Pozdrawiam, Joanna
Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.
Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.
-
- Posty: 0
- Rejestracja: 22 paź 2015, 11:01
Moja wersja ziemniaczanego puree
Hej to co wstawiłam było zdjęcie podglądowe jak mniej więcej powinno wyglądać technicznie twoje zdjęcie, co do twojego 2giego zarzutu to nie przywłaszczyłam lecz zalinkowałam ze źródła więc wiadomo skąd pochodzi. (...)
- stukot
- Posty: 22700
- Rejestracja: 15 lut 2009, 21:01
- Lokalizacja: Szczecin
Moja wersja ziemniaczanego puree
Po pierwsze: Twoje podglądowe zdjęcie, do którego nie podałaś nawet linka nie pasuje do mojego przepisu, bo moje puree jest nietypowe.
Po drugie: Twoje niektóre komentarze są bezwartościowe i czasem również i Twoja opinia.
Po trzecie: weź swoje zabawki i idź hejtować gdzie indziej.
Po drugie: Twoje niektóre komentarze są bezwartościowe i czasem również i Twoja opinia.
Po trzecie: weź swoje zabawki i idź hejtować gdzie indziej.
Pozdrawiam, Joanna
Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.
Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.
-
- Reklama
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 31 gości