Greh, bardzo dziękuję za linka. Przejrzałam polecony przez Ciebie temat, próbowałam rozwiązać mój problem, ale to nic nie dało. Potem ściągnęłam jakąś obiecującą instalkę, która miała naprawić mój problem, ale okazało się, że wpierw trzeba zainstalować najnowsze aktualizacje XP. Szkopuł w tym, że mój XP od bardzo dawna nie widział żadnych aktualizacji. Wpierw szukałam je ręcznie, a potem znalazłam stronę Microsoft oferującą aktualizacje dla Windows XP SP3, oraz jego dłużej wspieranej wersji i na tablety. Zainstalowałam z 20 aktualizacji, w tym z parę krytycznych, ale nadal nie mogę rozwiązać mojego problemu. Przynajmniej zainstalowałam sporo aktualizacji.
Przy okazji chciałam też zaktualizować Comodo AntiVirus na XP, ale się okazało, że jego najnowsza wersja, czyli: 12.0.0.6882, nie wspiera już Windows XP, wbrew zapewnieniom jego producenta. Najstarszy wspierany system to Windows 7. Co wobec tego mam zrobić: pozostawić antywirusa, który na razie pobiera aktualizacje wirusów, czy poszukać czegoś innego?
Edit: przydatny link do strony z aktualizacjami XP:
Kod: Zaznacz cały
https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=%20XP%20SP3%20update
------Połączono posty------Okazało się, że tamten plik wykonywalny, o którym pisałam, wymagał zainstalowania aktualizacji postready na XP i to wszystkich, więc z niego zrezygnowałam. Przy okazji zainstalowałam ręcznie ponad 200 aktualizacji, w tym zabezpieczeń i krytycznych i jedna z nich naprawiła usługę Microsoft Update, dzięki czemu automatycznie zainstalowałam parę aktualizacji. Nie udało mi się tylko zainstalować dwóch aktualizacji opcjonalnych, ale one nie są aż takie ważne.
Nie chcę instalować aktualizacji postready na moim XP Home Edition 32-bitowym, bo one mogą nie być do niego dostosowane.
Jeśli chodzi o tamtą grę, to nadal nie działa...
Trochę szkoda, bo dobrze by było gdyby jednak działała poprawnie...