Języki obce...
-
Języki obce...
Witam,chciałbym się dowiedzieć jakie są najbardziej efektowne sposoby nauki języków obcych,chodzi mi najbardziej o angielski i niemiecki.Będę wdzięczny za wszelkie sugestie:)
- greh
- Kontaktowanie:
Języki obce...
Najlepszy sposób na osłuchanie się z językiem to oglądanie filmów w oryginale, dodatkowo z napisami w tym języku.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
-
Języki obce...
Podpisuję się pod wypowiedzią wyżej. Najlepiej oglądać filmy z lektorem czy z napisami w j. angielkiem lub niemieckim skoro takich chcesz się nauczyć Pomocne jest też wypisywanie sobie słówek na kartce i kilka razy dziennie ich powtarzanie, np. 30 słuwek na dzień. Pomocne tez bedą słowniki audio do odsłuchania:)
-
Języki obce...
onomato92 pisze:Witam,chciałbym się dowiedzieć jakie są najbardziej efektowne sposoby nauki języków obcych,chodzi mi najbardziej o angielski i niemiecki.Będę wdzięczny za wszelkie sugestie:)
Mamy w Polsce dwóch wybitnych znawców w tej dziedzinie: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
-
Języki obce...
Jakiś kurs z podstaw, a potem filmy w danym języku.
Innym dość ciekawym sposobem jest skok na głęboką wodę. Znajoma tylko po naukach języka w szkole średniej wyjechała do Niemiec. Szybko jej ten język "wpadł do głowy".
Innym dość ciekawym sposobem jest skok na głęboką wodę. Znajoma tylko po naukach języka w szkole średniej wyjechała do Niemiec. Szybko jej ten język "wpadł do głowy".
-
Języki obce...
U mnie żadne mapy myśli, karteczki ze słówkami itd. nie działały. Po prostu pozostawało kucie. Teraz znam biegle niemiecki, francuski i angielski, każdego języka się tak samo uczyłem.
-
Języki obce...
Według mnie oglądanie filmów, seriali bez lektora i napisów. Tak podłapałam angielski. Na początku oglądałam z napisami, zazwyczaj seriale, a potem bez napisów. Wydaje mi się, że to doby sposób.
Przy okazji można szlifować jeżyk na jakimś kursie, z książkami, uczenie się codziennie na przykład dziesięciu nowych słówek.
Jednak najlepsza opcją będzie wyjazd do kraju, w którym dany język jest na porządku dziennym. Niestety nie jest to takie proste
Przy okazji można szlifować jeżyk na jakimś kursie, z książkami, uczenie się codziennie na przykład dziesięciu nowych słówek.
Jednak najlepsza opcją będzie wyjazd do kraju, w którym dany język jest na porządku dziennym. Niestety nie jest to takie proste
-
Języki obce...
Jeśl jesteś fanem np sportu to czytaj informacje sportowe właśnie po angielsku itp. Ja często recenzje książek i filmów czytam po angielsku, łącze przyjemne z pożytecznym.
-
Języki obce...
ja lubie tylko angielski i rosyjski. umiem je dosc dobrze, a wiec nie narzekam:):) zawsze sie przyda ten jezyk:)
-
Języki obce...
Ja uczę się z audiobooków jak mam chwilę wolną to wkładam słuchawki na uszy i słucham powtarzając nie miałem nigdy styczności z nauką angielskiego i po nie całym miesiącu już lepiej się czuję ale żeby się nauczyć jeszcze długa droga oby starczyło sił
- greh
- Kontaktowanie:
Języki obce...
b3zyr, You know... It's good for hearing skills, but you can't hear yourself when you are repeating words or whole sentences, so it's not good for pronounciation. I sincerely doubt, that you know what I've just written.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- Hannah
Języki obce...
onomato92 pisze:Witam,chciałbym się dowiedzieć jakie są najbardziej efektowne sposoby nauki języków obcych,chodzi mi najbardziej o angielski i niemiecki.Będę wdzięczny za wszelkie sugestie:)
masz na myśli chyba efektywne, a nie efektowne, prawda? Lekcje z prywatnym (osobistym) lektorem. Wg mnie jest to najbardziej efektywny sposób. Wada - kosztowny; ale w praktyce może być taniej, jeżeli to będzie np. student danego kraju studiujący właśnie w Polsce; pomyśl o tym sposobie.
Dziękuję i pozdrawiam Was bardzo serdecznie
Aneczka
Aneczka
-
Języki obce...
Ja polecam czytanie wciagajacych książek w obcych językach. Tylko muszą to byc książki przyjemne w czytaniu bo inaczej będziesz się męczył i szybko się zniechęcisz. Dzięki temu można bardzo wzbogacić swoje słownictwo.
- ThonaR
Języki obce...
Ja nauczyłem się wiele z angielskiego ( i nadal się uczę ) oglądając angielskie programy telewizyjne ( głównie Top Gear ) z polskimi napisami. Według mnie jest to najlepsza metoda ( przynajmniej dla mnie ) jeżeli chodzi o naukę oraz przyswajanie obcego języka. Do tego uczy się także wymowy angielskich słówek.
- kominekl
- Kontaktowanie:
Języki obce...
ThonaR pisze:Ja nauczyłem się wiele z angielskiego ( i nadal się uczę ) oglądając angielskie programy telewizyjne ( głównie Top Gear ) z polskimi napisami. Według mnie jest to najlepsza metoda ( przynajmniej dla mnie ) jeżeli chodzi o naukę oraz przyswajanie obcego języka. Do tego uczy się także wymowy angielskich słówek.
To dobry sposób . Potwierdzam. Też w ten sposób podłapałem języka .
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
- Reklama