po polskiemu

Zauważyłeś błąd na forum komputerowym, Masz jakieś życzenia bądź uwagi co do forum, pisz tutaj
Awatar użytkownika
stukot

VIP+
Posty: 12077
Rejestracja: 15 lut 2009, 21:01
Lokalizacja: Szczecin

po polskiemu

Post16 sie 2014, 23:25

Marcin82, nie każdy kto ma konto na Facebook i/lub na GG pisze niegramatycznie.

Jednak młodzi ludzie lubią pisać bardzo szybko i niepoprawnie. Na szczęście nie wszyscy.
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

Awatar użytkownika
MKMethosPL

Stały bywalec
Posty: 1306
Rejestracja: 29 mar 2014, 17:16

po polskiemu

Post08 wrz 2014, 01:03

ja lubię pisać szybko i nie poprawnie ale się poprawiam, gdy jest taka potrzeba, bo oczywiście trzeba pisać po polsku, a nie po polskiemu. Choć nie zawsze mi to wychodzi :D
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2014, 01:03 przez cosik_ktosik, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: dodaję przecinki :)
SPRZĘT:
OBUDOWA:SilentiumPC M40 PSU:Corsair CS750M MOBO:Asrock H61 PRO BTC RAM:8 GB DDr3 1333 Mhz(2x4 GB Model:PSD34G13332) GPU:Shapphire Radeon HD 4870 REF) SSD:Adata 128Gb(SP920SS) HDD:256GB (WDC WD2500JS-60MHB5) MONITOR:Asus VW221D 22"@60 1680x1050

Awatar użytkownika
marcin82

Użytkownik
Posty: 114
Rejestracja: 25 cze 2014, 21:54
Lokalizacja: Sosnowiec

po polskiemu

Post08 wrz 2014, 01:29

stukot pisze:Marcin82, nie każdy kto ma konto na Facebook i/lub na GG pisze niegramatycznie.

Jednak młodzi ludzie lubią pisać bardzo szybko i niepoprawnie. Na szczęście nie wszyscy.


Nie traktuj tego dosłownie. Chodzi mi bardziej o pewnego rodzaju kulturę obrazkową, skróty, slang np. "polajkuj" itd.

Można pisać bardzo szybko i nie popełniać błędów.
Obrazek
Obrazek marcin'82

Awatar użytkownika
MKMethosPL

Stały bywalec
Posty: 1306
Rejestracja: 29 mar 2014, 17:16

po polskiemu

Post08 wrz 2014, 12:25

ale to trzeba mieć wyćwiczone czasem się przypadkiem wciśnie klawisz obok albo 2 klawisze razem i klops

przykładowo teraz robiłem se brudnopis i szybko próbowałem przepisać to co powyżej akurat bezbłędnie :D

jedyne problemy ( o " prtoblemy ") co ja mam to ortografia i dopisywanie ąę bo pisze tak szybko że nie zdążę puścić Alta :D labo ( labo chyba albo :D ) się na nim dłużej zatrzymam

albo mi się dopisuje po ł <-- miałem błąd podisuje <-- błąd kolejny "miałęm"

"dłgopis"

takie błędy poprawiam zanim wyślę i każdy popełnia błędy ale robiwielki czasem nie dopatrzy swojego błędu i ma po polskiemu

:)
SPRZĘT:
OBUDOWA:SilentiumPC M40 PSU:Corsair CS750M MOBO:Asrock H61 PRO BTC RAM:8 GB DDr3 1333 Mhz(2x4 GB Model:PSD34G13332) GPU:Shapphire Radeon HD 4870 REF) SSD:Adata 128Gb(SP920SS) HDD:256GB (WDC WD2500JS-60MHB5) MONITOR:Asus VW221D 22"@60 1680x1050

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13364
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

po polskiemu

Post08 wrz 2014, 12:42

Zdania zaczynamy od dużych liter, pamiętając o znakach przestankowych oraz kropkach.
Po zakończeniu tego co się pisze najlepiej sprawdzić Podgląd a później Wyślij.
Jeszcze jest opcja EDYTUJ.
Jak są problemy z szybkim pisaniem to można pisać wolniej, jednym lub dwoma palcami ;)

ale robiwielki czasem nie dopatrzy swojego błędu i ma po polskiemu

Tak samo jak mało lepszy MKMethosPL :D

Regulamin forum oraz serwisu hotfix.pl
7. Na forum używamy polskiej pisowni, uwzględniając stosowanie polskich znaków diakrytycznych (ą, ę, ć, ż, ź, ł, ę, ś, ó). Zdania powinny być wolne od błędów ortograficznych, zawierać odpowiednią formę stylistyczną i składniową, nie zapominając o znakach przestankowych.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
MKMethosPL

Stały bywalec
Posty: 1306
Rejestracja: 29 mar 2014, 17:16

po polskiemu

Post26 maja 2015, 13:30

Prawda :)

Znam regulamin :clever:

-- 26 maja 2015, o 13:30 --

pisze po polskiemu tylko jak piszę z mobilnego urządzenia i nie stosuje ą ę ć ń ó ł ś
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2014, 12:51 przez XMan, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: korekta pisowni
SPRZĘT:
OBUDOWA:SilentiumPC M40 PSU:Corsair CS750M MOBO:Asrock H61 PRO BTC RAM:8 GB DDr3 1333 Mhz(2x4 GB Model:PSD34G13332) GPU:Shapphire Radeon HD 4870 REF) SSD:Adata 128Gb(SP920SS) HDD:256GB (WDC WD2500JS-60MHB5) MONITOR:Asus VW221D 22"@60 1680x1050



  • Reklama

Wróć do „O forum”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość