Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Wszystko co dotyczy oprogramowania komputerowego
motorzystaa

Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 12 cze 2017, 13:54

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post12 cze 2017, 13:58

Witam,
posiadam dysk od CP z dekodera Sagemcom (Hitachi HCC545032B9A300) da się takiego skubańca odblokować jakoś?

Awatar użytkownika
KrólHDD

Globalny Moderator
Posty: 532
Rejestracja: 24 sty 2014, 14:41
Lokalizacja: Twardogóra
Kontaktowanie:

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post12 cze 2017, 17:22

Da się. Ale tylko sprzętowo. Pisz ma gg.
Z dyskiem jestem w stanie zrobić prawie wszystko, Król HDD.

Szczegóły: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Gdyby ktoś miał ochotę wspomóc, Zapraszam!

malon

Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 21 lip 2017, 11:40

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post21 lip 2017, 12:14

Z uwagi że jest to mój pierwszy post chciałbym Wszystkich powitać.

Mam problem z blokadą na dysku Hitachi HTS722016K9SA00. Może przybliżę sytuację w jakiej pojawiła się blokada na moim dysku.
Koledze na dekoderze nc+ przestało działać nagrywanie. Jak można się domyślać uszkodził się dysk. Chciałem ustalić czy można wymienić dysk na dowolny o pojemność do 1TB. Znalazłem również dojście do menu serwisowego które formatuje dysk. Zdecydowałem się sprawdzić na dysku o mniejszej pojemności i rozmiarze niż był zainstalowany. Test przeszedł pomyślnie dekoder ponownie zaczął nagrywać. Oczywiście dysk wymontowałem i przystąpiłem do przywrócenia na nim danych które wcześniej zrzuciłem na backup.

Jakie było moje zdziwienie gdy okazało się że pod Windowsem w żaden sposób nie mogłem zinicjalizować dysku pojawia się Błąd We\Wy.
Następnie rozpocząłem szukać informacji na temat powodów moich kłopotów z dyskiem i natknąłem się na informacje o zakładanych blokadach na dyskach w dekoderach operatorów telewizji cyfrowej. Sprawdziłem dysk przy pomocy MHDD gdzie pojawi się komunikat This drive is locked by ATA Password.

Wyszło na to że chcą komuś pomóc sam sobie sprawiłem kłopot.

Kolego janpas czy mogę liczyć na pomoc w temacie ? Nie mam gg i nie mogę na razie pisać na priv.

Awatar użytkownika
KrólHDD

Globalny Moderator
Posty: 532
Rejestracja: 24 sty 2014, 14:41
Lokalizacja: Twardogóra
Kontaktowanie:

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post21 lip 2017, 22:38

Hasełko? Powiedzmy sobie szczerze, do zdjęcia hasła domowe sposoby nie wystarczą, potrzebny jest sprzęt. Ja jak i JANPAS6 możemy pomóc ale trzeba słać, twardy.
Z dyskiem jestem w stanie zrobić prawie wszystko, Król HDD.

Szczegóły: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Gdyby ktoś miał ochotę wspomóc, Zapraszam!

malon

Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 21 lip 2017, 11:40

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post22 lip 2017, 15:48

Zatem proszę o wysłanie na pw jakieś namiary kontaktowe najlepiej mail. Czyli w moim przypadku pomoże zastosowanie oprogramowania Sediv ?

Awatar użytkownika
KrólHDD

Globalny Moderator
Posty: 532
Rejestracja: 24 sty 2014, 14:41
Lokalizacja: Twardogóra
Kontaktowanie:

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post22 lip 2017, 17:34

Sam sediv nic nie da nie mając kontrolera UDMA. Po za tym to nie jest takie tanie jak by się wydawać mogło. Pisz na piotrminda89@gmail.com
Nie ma dema na hitachi
Z dyskiem jestem w stanie zrobić prawie wszystko, Król HDD.

Szczegóły: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Gdyby ktoś miał ochotę wspomóc, Zapraszam!

fostek

Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 23 wrz 2017, 20:55

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post23 wrz 2017, 21:04

Hejka panowie, mam pytanko odnośnie wd5000avvs czy tu z wami można odblokować ten dysk?

Awatar użytkownika
KrólHDD

Globalny Moderator
Posty: 532
Rejestracja: 24 sty 2014, 14:41
Lokalizacja: Twardogóra
Kontaktowanie:

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post23 wrz 2017, 21:20

Mogę ci to hasełko zdjąć, ale w warunkach domowych nie masz szans bez odpowiedniego sprzętu.
Z dyskiem jestem w stanie zrobić prawie wszystko, Król HDD.

Szczegóły: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Gdyby ktoś miał ochotę wspomóc, Zapraszam!

fostek

Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 23 wrz 2017, 20:55

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post23 wrz 2017, 21:31

aha, a co masz na myśli odpowiedni sprzęt? chodzi o chipset płyty gł?

Awatar użytkownika
KrólHDD

Globalny Moderator
Posty: 532
Rejestracja: 24 sty 2014, 14:41
Lokalizacja: Twardogóra
Kontaktowanie:

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post23 wrz 2017, 21:50

Mam namyśli Kontroler UDMA + Soft do pracy z dyskiem + sporą dawkę wiedzy na temat Firmware Dysków Twardych, przeczytaj sobie mój podpis z kim masz doczynienia.
Z dyskiem jestem w stanie zrobić prawie wszystko, Król HDD.

Szczegóły: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Gdyby ktoś miał ochotę wspomóc, Zapraszam!

wisnia37

Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 30 paź 2017, 18:11

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post31 paź 2017, 20:00

Witam,
chylę czoła autorowi tej instrukcji za chęci i umiejętności.
Jako (na szczęście) były pracownik firmy która te dyski udostępniała/sprzedawała trochę w temacie siedziałem ale nie znalazłem konkretnego rozwiązania. Fakt co do dysków Hitachi w domowych warunkach nie jest możliwe ich odblokowanie. Mam ich kilka już odblokowanych przez podejrzewam kolegę pikusa :) dawno temu.
Ale meritum sprawy jest takie że posiadam trochę też tych dysków WD, niestety program autora nie chce mi ich odczytać mimo iż podążam ściśle według tutoriala.
Po kliknięciu odczyt pojawiają się napisy nie do odczytania:

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Sprawdzałem na wszystkich i nie jest możliwe aby każdy był nie sprawny (Victoria je "widzi"), problem tkwi gdzie indziej, pomożecie?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
KrólHDD

Globalny Moderator
Posty: 532
Rejestracja: 24 sty 2014, 14:41
Lokalizacja: Twardogóra
Kontaktowanie:

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post31 paź 2017, 20:04

To archaik, ciekawostka, jak chcesz uwalić do reszty biedaki to próbuj dalej.
Pisz na gg.
Z dyskiem jestem w stanie zrobić prawie wszystko, Król HDD.

Szczegóły: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Gdyby ktoś miał ochotę wspomóc, Zapraszam!

Miskov

Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 10 lis 2017, 18:58

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post10 lis 2017, 22:04

Witam,
posiadam dysk WD3200BUDT. Niestety mam w domu tylko zainstalowane win 7 64 bit. Czy istnieje jakaś metoda odblokowania tego dysku na tych systemach? Gdy chce odpalić program z paczki (z pierwszej strony tematu) pojawiają mi się dwa komunikaty "nieprawidłowe dojście" i jakieś krzaczki.

Awatar użytkownika
KrólHDD

Globalny Moderator
Posty: 532
Rejestracja: 24 sty 2014, 14:41
Lokalizacja: Twardogóra
Kontaktowanie:

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post10 lis 2017, 22:46

Pisz na GG do mnie. na win x64 nie ruszy, zanim ten biedny BUDT jeszcze żyje.
Z dyskiem jestem w stanie zrobić prawie wszystko, Król HDD.

Szczegóły: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Gdyby ktoś miał ochotę wspomóc, Zapraszam!

Iron.Lew

Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 22 gru 2017, 10:09

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post22 gru 2017, 22:59

Witam,
potrzebuję gotowca do fw "39"
Czy jest do ściągnięcia z neta ?
Z góry dzięki !!!



  • Reklama

Wróć do „Oprogramowanie”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość