Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Wszystko co dotyczy oprogramowania komputerowego
Awatar użytkownika
janpas

Globalny Moderator
Posty: 2114
Rejestracja: 27 mar 2009, 00:13
Lokalizacja: Lisek
Kontaktowanie:

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post10 sty 2016, 21:55

Witam nie chce mi się pisać poradnika.
Przygotowałem programik który poradzi sobie z tym problemem
Program działa tylko na systemach
Win Xp/7/8 x 32



Wszystko pokazane na krótkim filmiku
Program do celów testowych oraz do użytku nie komercyjnego
Nie odpowiadam za szkodę za nie odpowiednie użytkowanie
Używasz na własna odpowiedzialność

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników



Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników




A tak w skrócie
Odpalamy program
1 klikamy odczyt modelu
2 zgrywamy ROM ( klikamy odczytaj Rom )
3 wgrywamy ROM ( klikamy wgraj Rom) z załączonego folderu gotowce
4 i restart dysku

Teraz znowu klikamy
5 odczyt modelu
6 tu najeżdżamy i klikamy (working with modules)
7 odczytujemy jaka ma końcówkę FW dwuklik 1C
8 zgrywamy moduły 01 ,02,11
9 Wgrywamy odpowiednik mod 02 FW z pakietu gotowce w zależności jaki posiadamy
10 restart dysku

Gotowe



Poniżej link do pobrania programu i wszystkich potrzebnych pakietów
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Hasło wdekcp


Rozwiązanie teraz jest już proste proste
jest wsio gotowe w pakiecie do pobrania
Kiedyś to było o wiele trudniejsze

UWAGA
Program nie działa z dyskami podpiętymi pod USB


Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 29 mar 2016, 20:12 przez janpas, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: dopisanie działania i funkcj
Grunt to spokój
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz

Obrazek

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13380
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post11 sty 2016, 10:26

Zrozumiałem że chodzi o dysk który znajduje się w dekoderze Cyfrowego Polsatu
i po odblokowaniu można go używać na komputerze ?
Tak ?

:mrgreen:
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator
Posty: 2643
Rejestracja: 06 lis 2012, 01:48
Lokalizacja: K-g

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post11 sty 2016, 17:40

Tak, bo chodzi o to żeby przywrócić dysk do stanu w którym będzie on użyteczny na innych urządzeniach bo teraz jest zaszyfrowany przez tuner.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

xsagan

Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 11 sty 2016, 17:07

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post11 sty 2016, 17:53

dzieki wielkie za program do dyskow WD i czekam z niecierpliwoscia na patent na dyski Hitachi.Lezy u mnie kilka sztuk kupionych na Alledrogo w okazyjnej cenie - jednak placic 40 zeta za szt plus wysylka sie nie kalkuluje

Awatar użytkownika
janpas

Globalny Moderator
Posty: 2114
Rejestracja: 27 mar 2009, 00:13
Lokalizacja: Lisek
Kontaktowanie:

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post11 sty 2016, 19:19

Witam
z hitachi powojuję ale z czasem kiepsko
a po drugie na chwile obecna nie ma wspieranego jakiegoś oprogramowania do hitachi za free
Też nie dużo roboty jak jest sprzęt
Możesz przysłać i ci zrobię w dobrej cenie jak coś nie ma problemu
Grunt to spokój
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz

Obrazek

xsagan

Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 11 sty 2016, 17:07

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post11 sty 2016, 19:48

dzis w nocy bede walczyl z wd. natomiast co do hitachi to bede pisal na @ z tutka .

Awatar użytkownika
janpas

Globalny Moderator
Posty: 2114
Rejestracja: 27 mar 2009, 00:13
Lokalizacja: Lisek
Kontaktowanie:

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post11 sty 2016, 20:26

Ok xsagan
Grunt to spokój
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz

Obrazek

Awatar użytkownika
soze

Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 13 sty 2016, 11:35

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post13 sty 2016, 21:07

Witajcie.
Programik jak widać na filmiku w serwisie yt cudowny. Nie mogę go jednak uruchmić (Win xp / 7 x32).
Otrzymuję coś takiego:
Obrazek
Po kliknięciu OK :
Obrazek
Dostarczyłem systemowi zarówno Xp jak 7 PortTalk nic to nie zmieniło.

Edit:
Powodem powyższej sytuacji był mój błąd :crazy:
Plik o nazwie porttalk.sys należy wkleić do C:\WINDOWS\system32\drivers nie System32!

Pozdrawiam.

mj73

Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 13 sty 2016, 19:09

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post13 sty 2016, 23:21

Panowie udało sie komuś odblokować dysk???

Awatar użytkownika
KrólHDD

Globalny Moderator
Posty: 562
Rejestracja: 24 sty 2014, 14:41
Lokalizacja: Twardogóra
Kontaktowanie:

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post14 sty 2016, 01:40

mj73 pisze:Panowie udało sie komuś odblokować dysk???
Mnie.
Z dyskiem jestem w stanie zrobić prawie wszystko, Król HDD.

Szczegóły: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Gdyby ktoś miał ochotę wspomóc, Zapraszam!

imac233

Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 13 sty 2016, 00:43

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post14 sty 2016, 10:36

soze pisze:Witajcie.
Programik jak widać na filmiku w serwisie yt cudowny. Nie mogę go jednak uruchmić (Win xp / 7 x32).
Otrzymuję coś takiego:
Obrazek
Po kliknięciu OK :
Obrazek
Dostarczyłem systemowi zarówno Xp jak 7 PortTalk nic to nie zmieniło.

Edit:
Powodem powyższej sytuacji był mój błąd :crazy:
Plik o nazwie porttalk.sys należy wkleić do C:\WINDOWS\system32\drivers nie System32!

Pozdrawiam.


Skąd wziąść PortTalk?
Mógłbym prosić linka.

Awatar użytkownika
soze

Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 13 sty 2016, 11:35

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post14 sty 2016, 12:32

PortTalk pobrałem : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
na dole strony plik o nazwie Version 2.2, 67K bytes.

Wygodniejsze jednak okazało się uruchomienie programu Victoria, który sam załadował plik.
Zorientowałem się na Live CD Hirens Boot .

Program działa wyśmienicie i gdybym go miał ze trzy tygodnie temu z całą
pewnością nie zniszczył bym dysku programem HddHackr.
Teraz już sobie nie poradzę WDCP potrzebna funkcjonalność oryginału.
W każdym razie życzę powodzenia bo ta metoda 100% działa jak nie grzebałeś innym wynalazkiem.

Pozdro i Wielkie dzięki dla pana "janpas"

Panowie zgrał by mi ktoś wsad z dysku WD3200BUDT - 62DPZY0 ? (Najlepiej zablokowany)

Awatar użytkownika
KrólHDD

Globalny Moderator
Posty: 562
Rejestracja: 24 sty 2014, 14:41
Lokalizacja: Twardogóra
Kontaktowanie:

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post14 sty 2016, 17:23

soze pisze:Panowie zgrał by mi ktoś wsad z dysku WD3200BUDT - 62DPZY0 ? (Najlepiej zablokowany)
A wiesz jaki był Microkode bo to tak nie działa, że wgrasz byle co.
soze pisze:pewnością nie zniszczył bym dysku programem HddHackr.
Da się go zrobić, ale bynajmniej potrzeba więcej wysiłku i więcej opcji aby móc edytować potrzebne moduły.
Z dyskiem jestem w stanie zrobić prawie wszystko, Król HDD.

Szczegóły: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Gdyby ktoś miał ochotę wspomóc, Zapraszam!

Awatar użytkownika
soze

Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 13 sty 2016, 11:35

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post14 sty 2016, 18:44

Zdaję sobie sprawę że nie wszystko stracone. Ale zniszczyłem go z premedytacją jak też wspomniałem.
Pobrałem wersję demo programu WD Marvel i w nim są wszystkie potrzebne opcje, którymi można
ten dysk uzdrowić.
Daruję sobie kupno licencji za tą cenę kupię inny sprawny (niezablokowany) bo
miał to być przenośny w obudowie sata.
Mam oryginalny Flash.bin i 01.mod , 02.mod ale nic z tym nie zrobię na chwilę obecną.
Za mało mojej szkoły .

Awatar użytkownika
KrólHDD

Globalny Moderator
Posty: 562
Rejestracja: 24 sty 2014, 14:41
Lokalizacja: Twardogóra
Kontaktowanie:

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post14 sty 2016, 22:13

Demem tylko możesz odczytać, nie możesz wgrywać, więc na jedno wychodzi, masz pliki potrzebne, ale nie możesz nic z tym zrobić :D
Z dyskiem jestem w stanie zrobić prawie wszystko, Król HDD.

Szczegóły: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Gdyby ktoś miał ochotę wspomóc, Zapraszam!



  • Reklama

Wróć do „Oprogramowanie”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość