Thunderbird 38.2.0 - a hasła

Wszystko co dotyczy oprogramowania komputerowego
Awatar użytkownika
robiwielki

Ekspert
Posty: 2851
Rejestracja: 25 gru 2013, 18:11
Kontaktowanie:

Thunderbird 38.2.0 - a hasła

Post18 wrz 2015, 22:03

Pobrałem najnowsza wersie Thunderbird 38.2.0 i zainstalowałem, tylko że teraz jak się włączy to nie poobiera danych z serwera. A w opcjach narzędzia -> opcje -> bezpieczeństwo -> hasła i tu pokazuje że nie ma żadnych kont i haseł. To gdzie mogę wpisać do konta iskającego hasło.???
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.


Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
stukot

VIP+
Posty: 19044
Rejestracja: 15 lut 2009, 21:01
Lokalizacja: Szczecin

Thunderbird 38.2.0 - a hasła

Post19 wrz 2015, 18:10

Zainstalowałeś od nowa Thunderbird, czy go zaktualizowałeś? U mnie jego aktualizacja przeszła bez problemów.

Spróbuj od nowa wpisać jakieś hasło i login... A Twój soft w ogóle ma dostęp do neta? Sprawdza np. swoje aktualizacje?

Ok zmierzę do meritum... Na moim kompie mam Avasta i jak zainstalowałam w nim osłonę poczty, to maile nie dochodziły w Thunderbird. Zmiana ustawień nic nie dawała i pomogło wyłączenie tamtej osłony.

Robiwielki, jakiego używasz antywirusa?
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

Awatar użytkownika
robiwielki

Ekspert
Posty: 2851
Rejestracja: 25 gru 2013, 18:11
Kontaktowanie:

Thunderbird 38.2.0 - a hasła

Post19 wrz 2015, 18:32

od. 1 Zainstalowałem od nowa, czyli nadpisałem :)
od. 2 a gdzie to jest "wpisać jakieś hasło i login" ??
od. 3 zaraz wyłączę antywirusa, ale jak mówię "opcjach narzędzia -> opcje -> bezpieczeństwo -> hasła i tu pokazuje że nie ma żadnych kont i haseł. "

-- 19 wrz 2015, 17:32 --

Teraz to wyłączenie antywirusa nić nie daje, bo nie ma "opcjach narzędzia -> opcje -> bezpieczeństwo -> hasła i tu pokazuje że nie ma żadnych kont i haseł. "
Jak wpisać je ????
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.


Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
stukot

VIP+
Posty: 19044
Rejestracja: 15 lut 2009, 21:01
Lokalizacja: Szczecin

Thunderbird 38.2.0 - a hasła

Post19 wrz 2015, 20:10

Nie możesz zrobić standardowo: plik- utwórz- konfigurację konta pocztowego i tam wpisać wymagane dane?
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

Awatar użytkownika
robiwielki

Ekspert
Posty: 2851
Rejestracja: 25 gru 2013, 18:11
Kontaktowanie:

Thunderbird 38.2.0 - a hasła

Post19 wrz 2015, 20:23

No nie, bo nawet, jeśli usunąłem konto i chciałem w ten sposób zainstalować na nowo to "mówi”, że błędne hasło.
A jak przez stronkę wchodzę to nie ma problemy z hasłem.
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.


Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
stukot

VIP+
Posty: 19044
Rejestracja: 15 lut 2009, 21:01
Lokalizacja: Szczecin

Thunderbird 38.2.0 - a hasła

Post19 wrz 2015, 22:31

Eh miałam kiedyś jakiś problem z Thunderbird, może nawet z hasłami, ale za Chiny nie pamiętam jak go rozwiązałam.

Nawet znalazłam mój temat, ale nie wiem czy on cokolwiek da: problemy/mozilla-thunderbird-nie-dziala-zbyt-poprawnie-t32065.html
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

Awatar użytkownika
robiwielki

Ekspert
Posty: 2851
Rejestracja: 25 gru 2013, 18:11
Kontaktowanie:

Thunderbird 38.2.0 - a hasła

Post19 wrz 2015, 22:59

Właśnie dużo osób się skarży ma tę wersję. To jak jak ja, czyli "zjadło" wszystkie konta+hasła do logowania.

:roll: :roll:
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.


Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
stukot

VIP+
Posty: 19044
Rejestracja: 15 lut 2009, 21:01
Lokalizacja: Szczecin

Thunderbird 38.2.0 - a hasła

Post19 wrz 2015, 23:14

A sprawdź to:

Kod: Zaznacz cały

http://mozillapl.org/forum/viewtopic.php?f=16&t=43496#p216200


I to:

Kod: Zaznacz cały

http://mozillapl.org/forum/viewtopic.php?f=16&t=43496#p219502


Mbam blokował mi wejście na tamtą stronę, ale przecież każdy program może być przeczulony.
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.



  • Reklama

Wróć do „Oprogramowanie”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość