Zamulający, zacinający Firefox

Wszystko co dotyczy oprogramowania komputerowego
Awatar użytkownika
PascalTurbo

Użytkownik
Posty: 84
Rejestracja: 22 cze 2012, 14:16

Zamulający, zacinający Firefox

Post27 lut 2017, 21:18

Witam.

Mam nagły bez powodu problem z Mozilla Firefox. Odpalenie nowej zakładki, zrobienie cokolwiek powoduje zawieszenie się przeglądarki . Gdy się zawiesi mogę skakać po zakładkach otworzonych ale na każdej mam biała stronę i lądujące się kółeczko. Mogę czekać aż się odwiesi, albo zamknąć w procesach ale wtedy wyskakuje błąd : W aplikacji wystąpił wyjątek unknown software exceprion (0x80000003) w lokalizacji 0x7353ec83.

Próbowałem wyłączyć wszystkie wtyczki nic nie pomogło, czyścić przeglądarkę czy próbując prostymi programami typu CCleaner albo Odkurzacz, skanując w poszukiwaniu wirusów ale to nic nie dało. Odinstalowanie i zainstalowanie na nowo tez nic nie dało.

Ma ktoś jakąś rade ?
"Everybody Lies"

Awatar użytkownika
robiwielki

Ekspert
Posty: 2851
Rejestracja: 25 gru 2013, 18:11
Kontaktowanie:

Zamulający, zacinający Firefox

Post27 lut 2017, 21:42

Programu Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników .
A próbowałeś usunąć ten program i zainstalowałeś od nowa ?
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13368
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Zamulający, zacinający Firefox

Post27 lut 2017, 23:39

skanując w poszukiwaniu wirusów ale to nic nie dało

Wątpię czy aby zrobiłeś to dokładnie :think:

Użyj --> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
najpierw kliknij na SZUKAJ, a dopiero po zakończeniu skanowania, gdy uaktywni się przycisk USUŃ, to kliknij na niego.
Będzie wymagane ponowne uruchomienie komputera...

Pokaż raport z niego C:\AdwCleaner\AdwCleaner[S].txt

Zainstaluj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników,
(nie aktualizuj do wersji Premium gdyż jeszcze więcej zamulisz przeglądarkę)
zaktualizuj bazę wirusów, przeskanuj komputer, jeżeli coś wykaże to usuń zarażone pliki
i wrzuć z niego loga.

Dodatkowo po wykonaniu powyższych wrzuć logi z FRST --> bezpieczenstwo/korzystanie-z-frst-t28530.html
djarta pisze:6. Zatwierdzamy trzy razy OK. Wyświetlą się trzy notatniki: FRST.txt, Addition.txt i Shortcut.txt
Wszystkie trzy proszę wkleić.


Logi/raporty wklejasz na:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
a na forum podajesz tylko linki do nich.

Logi sprawdzi uprawniony fachowiec z działu Bezpieczeństwo
a dla mnie wrzuć jeszcze screena/screeny z Programy i funkcje (wszystko) ;)
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
PascalTurbo

Użytkownik
Posty: 84
Rejestracja: 22 cze 2012, 14:16

Zamulający, zacinający Firefox

Post28 lut 2017, 07:02

XMan pisze:Wątpię czy aby zrobiłeś to dokładnie :think:


Starałem się na tyle ile umiem :)

XMan pisze:Zainstaluj Malwarebytes Free,
(nie aktualizuj do wersji Premium gdyż jeszcze więcej zamulisz przeglądarkę)
zaktualizuj bazę wirusów, przeskanuj komputer, jeżeli coś wykaże to usuń zarażone pliki
i wrzuć z niego loga.


to zrobiłem przed pisaniem posta, nic nie wykazało.

Adw :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
FRST:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Programy i funkcje:

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
"Everybody Lies"

Awatar użytkownika
robiwielki

Ekspert
Posty: 2851
Rejestracja: 25 gru 2013, 18:11
Kontaktowanie:

Zamulający, zacinający Firefox

Post28 lut 2017, 08:28

A jest jakiś problem z kartą dźwiękową ?

Kod: Zaznacz cały

Name: NVIDIA High Definition Audio
Description: NVIDIA High Definition Audio
Class Guid: {4d36e96c-e325-11ce-bfc1-08002be10318}
Manufacturer: NVIDIA
Service: NVHDA
Problem: : This device is disabled. (Code 22)
Resolution: In Device Manager, click "Action", and then click "Enable Device". This starts the Enable Device wizard. Follow the instructions.


Kod: Zaznacz cały

Kod 22- Urządzenie jest wyłączone lub nie włączyło się. Włączcie je prawym przyciskiem myszy, klikając nazwę urządzenia w Menedżerze urządzeń i wybierając "włącz".


i jeszcze troszku jego jest za dużo:

Kod: Zaznacz cały

Java 8 Update 111 (HKLM-x32\...\{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F32180111F0}) (Version: 8.0.1110.14 - Oracle Corporation)
Java 8 Update 121 (HKLM-x32\...\{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F32180121F0}) (Version: 8.0.1210.13 - Oracle Corporation)
Java 8 Update 60 (HKLM-x32\...\{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83218060F0}) (Version: 8.0.600.27 - Oracle Corporation)
Java 8 Update 66 (HKLM-x32\...\{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83218066F0}) (Version: 8.0.660.17 - Oracle Corporation)
Java 8 Update 91 (HKLM-x32\...\{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83218091F0}) (Version: 8.0.910.14 - Oracle Corporation)


Warto uporządkować to coś. :D


Kod: Zaznacz cały

Error: (02/28/2017 06:35:46 AM) (Source: Application Error) (EventID: 1000) (User: )
Description: Nazwa aplikacji powodującej błąd: AutoKMS.exe, wersja: 2.5.3.0, sygnatura czasowa: 0x54c2b458
Nazwa modułu powodującego błąd: KERNELBASE.dll, wersja: 6.3.9600.18202, sygnatura czasowa: 0x569e7eb1
Kod wyjątku: 0xe0434352
Przesunięcie błędu: 0x0000000000008a5c
Identyfikator procesu powodującego błąd: 0x56c
Godzina uruchomienia aplikacji powodującej błąd: 0x01d2918461d97a5b
Ścieżka aplikacji powodującej błąd: C:\Windows\AutoKMS\AutoKMS.exe
Ścieżka modułu powodującego błąd: C:\Windows\system32\KERNELBASE.dll
Identyfikator raportu: c0a7af6b-fd77-11e6-9c42-d8cb8a37a2cf
Pełna nazwa pakietu powodującego błąd:
Identyfikator aplikacji względem pakietu powodującego błąd:


I jeszcze jest jakiś problem z plikiem „KERNELBASE.DLL
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Pobrać, rozpakować i umieścić gdzie trzeba. (instrukcja w środku), jeśli chcesz.


Firefox :)
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13368
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Zamulający, zacinający Firefox

Post28 lut 2017, 11:57

jw robiwielki pisze.

AdwCleaner trochę pousuwał :)

Nie odpowiedziałeś czy masz Malwarebytes Free czy Premium :?:
Jeżeli Premium to zmień na Free.

Odinstaluj wszystkie wersje Javy, przeczyść komputer CCleanerem "Cleaner --> Rejestr", zainstaluj najnowszą wersję Javy.

Odinstaluj ZAMULACZ --> Mozilla Maitenance Service.

Jeżeli nie używasz HDMI to odinstaluj NVIDIA sterownik dźwięku HD...

Resztę zobaczymy później jeżeli będzie brak efektów.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
PascalTurbo

Użytkownik
Posty: 84
Rejestracja: 22 cze 2012, 14:16

Zamulający, zacinający Firefox

Post28 lut 2017, 15:01

robiwielki pisze:A jest jakiś problem z kartą dźwiękową ?


Żadnego i szczerze nie wiem czemu wyłączyłem sterownik.

XMan pisze:i jeszcze troszku jego jest za dużo:


Już porządkuje ten śmietnik



Tego przyznam nie rozumiem :)

XMan pisze:Nie odpowiedziałeś czy masz Malwarebytes Free czy Premium :?:
Jeżeli Premium to zmień na Free.


A przepraszam, free.

XMan pisze:jw robiwielki pisze.

AdwCleaner trochę pousuwał :)

Nie odpowiedziałeś czy masz Malwarebytes Free czy Premium :?:
Jeżeli Premium to zmień na Free.

Odinstaluj wszystkie wersje Javy, przeczyść komputer CCleanerem "Cleaner --> Rejestr", zainstaluj najnowszą wersję Javy.

Odinstaluj ZAMULACZ --> Mozilla Maitenance Service.

Jeżeli nie używasz HDMI to odinstaluj NVIDIA sterownik dźwięku HD...

Resztę zobaczymy później jeżeli będzie brak efektów.


Wykonane.


Na koniec przyznam że zaniedbałem, pomagaliście mi parę razy i właśnie takie starałem się trzymać porządku i używać programów typu właśnie AdwCleaner a teraz zapomniałem o tym a było to dla mnie podstawa ;/ No ale dziękuje jak zawsze wam bardzo. Na razie już nie widzę zmulania się przeglądarki , dalej obserwujemy i jak coś będę informował jak by źle się działo :)
"Everybody Lies"

Awatar użytkownika
robiwielki

Ekspert
Posty: 2851
Rejestracja: 25 gru 2013, 18:11
Kontaktowanie:

Zamulający, zacinający Firefox

Post28 lut 2017, 15:16

PascalTurbo pisze:


Tego przyznam nie rozumiem :)


Tam są różne Firefox-y to jak byś potrzebował nie najnowszego to tam wybierasz jaką wersje chcesz i i masz.
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.

Awatar użytkownika
PascalTurbo

Użytkownik
Posty: 84
Rejestracja: 22 cze 2012, 14:16

Zamulający, zacinający Firefox

Post28 lut 2017, 15:59

robiwielki pisze:Tam są różne Firefox-y to jak byś potrzebował nie najnowszego to tam wybierasz jaką wersje chcesz i i masz.


Aaaa ok, to dziękuje bardzo jeszcze raz :)


Powiem tak wydaje się ze jest lepiej, ale np. wchodząc na stronę : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
wybieram mecz który mnie interesuje i po wybraniu i przeładowaniu strony jest zmulenie i gdy przeskakuje meidzy zakładkami to na każdej zakładce jest wtedy taki widok :

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

I wtedy trzeba poczekać aż to się odmuli albo zamknąć w procesach i dostać komunikat o jakim pisałem w pierwszym poście. Jak tworzyłem temat to już wszystko taka zmulę wywoływało nawet wyszukiwanie czegoś w google, teraz na razie zauważyłem tylko na tej jednej stronie.
"Everybody Lies"

Awatar użytkownika
robiwielki

Ekspert
Posty: 2851
Rejestracja: 25 gru 2013, 18:11
Kontaktowanie:

Zamulający, zacinający Firefox

Post28 lut 2017, 16:35

Eee no zajebiaszczo :)



:D


Podaj logi z "Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i wysłać nam.

Masz 8 GB RAM ?

Swój człowiek.
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.

Awatar użytkownika
PascalTurbo

Użytkownik
Posty: 84
Rejestracja: 22 cze 2012, 14:16

Zamulający, zacinający Firefox

Post28 lut 2017, 17:38

Log:

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Przepraszam że nie jest na wikisend.com ale za każdym razem próba wrzucenia pliku kończy się errorem :D A speedyshare.com nie działa.

robiwielki pisze:Masz 8 GB RAM ?


Tak :)
"Everybody Lies"

Awatar użytkownika
robiwielki

Ekspert
Posty: 2851
Rejestracja: 25 gru 2013, 18:11
Kontaktowanie:

Zamulający, zacinający Firefox

Post28 lut 2017, 17:52

Spoko, mi wszystko jedno.

-- 28 lut 2017, 17:52 --

Zakładka Logon
(żółte wyłączyć)
Odznacz:
--> rdpclip
--> SystemPropertiesPerformance.exe
-->? explorer.exe
--> cmd.exe
--> AdobeAAMUpdater-1.0
--> RTHDVCPL
--> SunJavaUpdateSched
--> Microsoft Windows
--> Themes Setup
--> Windows Desktop Update
--> IconCodecService.dll

"HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Active Setup\Installed Components" "" "" "" "" ""
+ "Microsoft Windows" "Poczta systemu Windows" "Microsoft Corporation" "c:\program files (x86)\windows mail\winmail.exe" "2014-10-29 02:20" ""
"HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows\IconServiceLib" "" "" "" "" ""
+ "IconCodecService.dll

wszystko --> HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Active Setup\Installed Components
wszystko --> HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Active Setup\Installed Components

.
.

Zakładka Explorer
(żółte wyłączyć)
Odznacz:
-->

.
.
Zakładka Internet Explorer
(żółte wyłączyć)
(jeśli nie używasz tej przeglądarki to wyłącz wszystko)
Odznacz:
-->

.
.
Zakładka Scheduled Tasks
(żółte wyłączyć)
Odznacz:
--> \CCleanerSkipUAC
--> \Microsoft\Windows\Windows Media Sharing\UpdateLibrary
--> ... żółte wyłączyć


.
.
Zakładka Services
(żółte wyłączyć)
Odznacz:
--> AdobeFlashPlayerUpdateSvc
--> BEService
--> HiPatchService
--> Microsoft SharePoint Workspace Audit Service
--> NVDisplay.ContainerLocalSystem
--> Origin Client Service
--> Origin Web Helper Service
--> ose64
--> osppsvc
--> PnkBstrA
--> SkypeUpdate
--> Steam Client Service
--> SwitchBoard
--> WdNisSvc
--> WMPNetworkSvc
--> WinDefend (jeśli nie używasz)

.
.
Zakładka Drivers
(żółte wyłączyć)
Odznacz:
--> 3ware
--> ... żółte wyłączyć

.
.
Zakładka Sidebar Gadgets
(żółte wyłączyć)
Odznacz:
-->

.
.
Zakładka WMI
(żółte wyłączyć)
Odznacz:
-->

.
.
Zakładka Codecs
(żółte wyłączyć)
Odznacz:
--> aux
--> żółte wyłączyć

.
Te żółte to nawet usunąć poprzez "Delete" Ctrl+D

Wykonaj restart systemu.
W razie jak by coś miało chodzić a nie chodzi to włącz to z powrotem.
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.

Awatar użytkownika
PascalTurbo

Użytkownik
Posty: 84
Rejestracja: 22 cze 2012, 14:16

Zamulający, zacinający Firefox

Post28 lut 2017, 17:58

robiwielki powiedz mi jedno jeszcze, jak to jest jak pobrałem AutoRuns, odpalam archiwum i bez wypakowania odpalam autoruns.exe to widać wtedy wszystkie te żółte, gdy wypakowałem te pliki na pulpit i z pulpitu odpaliłem autoruns.exe to np zakładka logon była uboższa. Czyżby wpływ programu Odkurzacz ?
"Everybody Lies"

Awatar użytkownika
robiwielki

Ekspert
Posty: 2851
Rejestracja: 25 gru 2013, 18:11
Kontaktowanie:

Zamulający, zacinający Firefox

Post28 lut 2017, 18:03

:think:
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.

Awatar użytkownika
PascalTurbo

Użytkownik
Posty: 84
Rejestracja: 22 cze 2012, 14:16

Zamulający, zacinający Firefox

Post28 lut 2017, 18:04

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Podsyłam jeszcze raz już po wypakowaniu na pulpit, bo zauważyłem odpalając z archiwum bez wypakowania nie mogę odznaczać bo nie mam uprawnień administratora
"Everybody Lies"



  • Reklama

Wróć do „Oprogramowanie”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość