Dzień dobry.
Co powinienem dokupić do pc ustawionego pod gry? Zewnętrzna czy wewnętrzna? Za 20zł czy za 200? Ze wzmacniaczem? Miksowaniem? Pokrętłami? Dodatkowymi wejściami? Którego producenta? Creative? Asus? Innego? Z allegra? Z xcoma? Z morela? Skąd innąd?
Ostatni raz, kiedy miałem taki podzespół w ręku to było 20 lat temu. Sound Blaster Live. W tej chwili ze wszystkich podzespołów o tym mam najmniejsze pojęcie. Jedyne, co wiem to, że:
1. Potrzebny mi jest dźwięk przestrzenny. Rozpoznawalność między wysokimi i niskimi tonami, między bliskimi i odległymi dźwiękami, między trochę głośniejszym i lekko cichszym odgłosem.
2. Nie pogłębianie strat w jakości dźwięku.
3. Czysty dźwięk, bez szumów generowanych przez urządzenie.
4. Wsparcie dla większej ilości kanałów, niż 2.1.
5. Wejście na słuchawki, wejście na sprzęt grający czy to analogowe czy usb oraz osobne wejście na mikrofon.
6. W niedalekiej przyszłości wymienię swój tani, 14 letni sprzęt grający na nowe kolumny, więc chciałbym aby nowy komponent sobie z tym poradził.
Obejrzałbym poradniki na youtube gdyby nie to, że zintegrowana się rozkraczyła i nic nie słyszę. Jakiekolwiek informacje będą przydatne. Dzięki z góry.
Jaka karta muzyczna do komputera - gier, filmów, muzyki?