Problem z systemem

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
helpmeplis

Użytkownik

Problem z systemem

Post22 sie 2011, 22:25

Witam , mam problem z systemem a mianowicie gdy komputer włącza się wyskakuje mi błąd " wystąpił problem ,który uniemożliw systemowi Windows dokładnie sprawdzenie stanu licencji dla tego komputera. Kod błędu: 0x80004005 " no i po chwili komputer się wyłącza W trybie awaryjnym próbowałem dać przywracanie systemu , ale niestety dostaje odmowę "przywracanie systemu nie możę chronić tego komputera. Uruchom ponowie komputer, a następnie ponownie uruchom Przywracanie systemu" - nic to nie daje. Próbowałem nawet sformatować komputer ,ale nie czyta mi płyty z Windowsem. Proszę o szybką odpowiedź co w takiej sytuacji mogę zrobić. Najchętniej to bym go sformatował ,aby mieć spokój , no ale moje próby formatowania zakończyły się nie powodzeniem. Dodam także , że wszystko zaczęło się od znanego już wirusa z facebooka

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Problem z systemem

Post22 sie 2011, 22:55

Dodam także , że wszystko zaczęło się od znanego już wirusa z facebooka

Przeniosłem temat z działu Problemy :arrow: Bezpieczeństwo.

Przeskanuj komputer programem Malwarebytes Anti-Malware.
Pełne skanowanie.
Obsługa programu Malwarebytes' Anti-Malware.
Wrzuć logi zgodnie z tym regulaminem :
bezpieczenstwo/nowy-regulamin-dzialu-bezpiecze-stwo-t1887.html
oraz z Malwarebytes' Anti-Malware.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

helpmeplis

Użytkownik

Problem z systemem

Post22 sie 2011, 23:23

wiem , żę powinienem wrzucić logi , tylko jak to zrobić jeżeli nie czyta mi ani pendrive ani płyta cd-rom w trybie awaryjnym , normalnie komputer się nie włącza błąd 0x80004005 , siedzę na laptopie i właśnie nie ma jak podłączyć się do tamtego komputerem , strona internetowa tam niestety nie działa , może jakiś sposób na zwalczenie tego błędu 0x80004005 ,aby uruchomić normalnie system ?

-- 22 sie 2011, 23:23 --

albo chociaż uruchomienie cd-romu w celu sformatowania komputera za pomocą windowasa ,chyba , że jest jakiś inny skuteczny sposób sformatowania , właśnie skanuje przez Malwarebyes komputer znalazł jak do tej pory 35 wirusów z lokalizacja C:\System volume information\_restore(...

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Problem z systemem

Post22 sie 2011, 23:29

Jak skanujesz to wyłącz wszystkie pozostałe programy oraz przeglądarki :!:
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

helpmeplis

Użytkownik

Problem z systemem

Post22 sie 2011, 23:56

tak wszystko jest wyłączone , pisałem , że na forum siedzę na laptopie dlatego mogę pisać zmiany na bieżąco , a komputer stacjonarny jest zawirusowany i ma problemy z systemem , cały dysk c zawirusowany na maksa już znalazł 85 wirusów...Najbardziej interesuje mnie opcja sformatowania komputera ,dlatego też pytam jak można sformatować bez płyty windowsa ? bądź zniwelowania tego błędu 0x80004005 , przez który nie mogę odpalić normalnie system

-- 22 sie 2011, 23:54 --

właśnie zakończyło mi się skanowanie 86 zarażonych plików wirusem, Trojan... wszystkie w c:\system volume information
i jeden Hkey_LOCAL_MACHINE\SYSTEM...\Svc\start dobra informacja taka , że tylko dysk c zawirusowany... ; P jakie środki mogę teraz podjąć ? sory , że tak bez logów ,ale niestety nie mam jak ich wrzucić liczę na wyrozumiałość

-- 22 sie 2011, 23:56 --

usunąć te wirusy czy co mam zrobić ? proszę o szybką odpowiedź

Awatar użytkownika
lewy

Ekspert

Problem z systemem

Post23 sie 2011, 01:00

c:\system volume information

To wszystko jest w punktach przywracania systemu, więc te można śmiało usuwać. Warto, oczywiście abyś poczekał cierpliwie na speców od wirusów.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”