Błąd odczytu dysku, zacinanie się komputera

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Posty: 5821
Rejestracja: 26 gru 2008, 17:15
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

Błąd odczytu dysku, zacinanie się komputera

Post04 lut 2009, 12:53

W takim razie daj log z ---> RSITa.


=================
K.


Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Posty: 5821
Rejestracja: 26 gru 2008, 17:15
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

Błąd odczytu dysku, zacinanie się komputera

Post04 lut 2009, 13:13

1) Do Notatnika wklej:

Kod: Zaznacz cały

Windows Registry Editor Version 5.00

[-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2]

Z menu Notatnika >>> Plik >>> Zapisz jako >>> Ustaw rozszerzenie na: "Wszystkie pliki" >>> Zapisz jako FIX.REG>>>
plik uruchom
(dwuklik i OK- zgódź się na dodanie do Rejestru).
Zrestartuj komputer.

2) Pobierz ---> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Wklej do niego ten tekst:

Kod: Zaznacz cały

Files to delete:
C:\WINDOWS\DUMPa113.tmp
C:\WINDOWS\DUMP7c15.tmp
C:\WINDOWS\SET8.tmp
C:\WINDOWS\SET4.tmp
C:\WINDOWS\SET3.tmp

Folders to delete:
C:\found.000

Kopiujesz - Klikasz na Paste Script from Clipboard - Execute - Potwierdzasz i zgadzasz się na restart klikając OK.
Po wykonaniu skasuj z dysku plik: C:\Avenger\backup.zip i wklej raport na forum C:\avenger.txt

3) Nowy log z RSITa.


=================
K.

chladek3171

Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 03 lut 2009, 15:21

Re: Błąd odczytu dysku, zacinanie się komputera

Post04 lut 2009, 13:57

Ale ja mam to wklejac do nowego notatnika czy do tego co wyskoczył po zeskanowaniu w tym programie??

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Posty: 5821
Rejestracja: 26 gru 2008, 17:15
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

Błąd odczytu dysku, zacinanie się komputera

Post04 lut 2009, 14:00

Wklejaj do nowego notatnika FIX.REG, nowy notatnik do Avengera.



===========
K.

chladek3171

Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 03 lut 2009, 15:21

Re: Błąd odczytu dysku, zacinanie się komputera

Post04 lut 2009, 14:01

A co do tego programu MHDD to jak go włanczam to wyskakuje taki błąd: Unable to determine floppy disk type.

////Post2////

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ostatnio zmieniony 04 lut 2009, 14:47 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: połączono posty

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Posty: 5821
Rejestracja: 26 gru 2008, 17:15
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

Błąd odczytu dysku, zacinanie się komputera

Post04 lut 2009, 16:06

Wszystko się usunęło, nowy log z RSITa.



===================
K.

chladek3171

Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 03 lut 2009, 15:21

Re: Błąd odczytu dysku, zacinanie się komputera

Post04 lut 2009, 16:27

Czyli mam to wszystko jeszcze raz zrobic???

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Posty: 5821
Rejestracja: 26 gru 2008, 17:15
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

Błąd odczytu dysku, zacinanie się komputera

Post04 lut 2009, 16:28

Tylko dać nowy log z RSITa, nic więcej.



=========
K.

chladek3171

Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 03 lut 2009, 15:21

Re: Błąd odczytu dysku, zacinanie się komputera

Post04 lut 2009, 16:42

No i co mam wkleic to na forum??

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21301
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Błąd odczytu dysku, zacinanie się komputera

Post04 lut 2009, 16:44

Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)


Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Posty: 5821
Rejestracja: 26 gru 2008, 17:15
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

Błąd odczytu dysku, zacinanie się komputera

Post04 lut 2009, 16:56

Log jest czysty.

1. Usuń ręcznie folder C:\Qoobox.
2. Z folderu "System Volume Information" usuniesz poprzez chwilowe wyłączenie "Przywracania Systemu":

>Panel Sterowania>System>Przywracanie Systemu>>zaznacz w okienku przy "Wyłącz przywracanie na wszystkich dyskach">Zastosuj>OK.
Potem możesz powrócić do poprzedniego ustawienia (czyli usunąć zaznaczenie z okienka).


3.Przeskanuj obszar mojego komputera Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (uruchom przez IE) Daj raport z niego na forum.


============
K.

chladek3171

Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 03 lut 2009, 15:21

Re: Błąd odczytu dysku, zacinanie się komputera

Post04 lut 2009, 17:09

Tylko że ja nie mam tego folderu C:\Qoobox.

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Posty: 5821
Rejestracja: 26 gru 2008, 17:15
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

Błąd odczytu dysku, zacinanie się komputera

Post04 lut 2009, 17:11

A no tak, zapomniałem, Ty nie używałeś ComboFixa tylko Avengera. Pomiń to. ;)


============
K.



  • Reklama

Wróć do „Problemy”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] i 10 gości