Błędne rozszerzenie plików
-
Witam Serdecznie : ) Czy forumowicze słyszeli może o takim rozszerzeniu jak .zoeydvn? Mam laptopa HP Compaq 615, którym wymieniłem płytę główną bo w starej był spalony chyba mostek północy z tego co w serwisie powiedzieli. Po włączeniu go są paski na ekranie, ale to pewnie grafika lub matryca. Głównie chodzi mi o to rozszerzenie bo jest to na prawie każdy pliku .JPG lub .JPEG i nie da się normalnie otworzyć zdjęcia. Macie jakieś pomysły na to? Pozdrawiam : )
- LupeR
Cześć. Przypomina to infekcje ransomware. Może na początek daj logi z FRST.
Tu jest instrukcja jak to zrobić => bezpieczenstwo/korzystanie-z-frst-t28530.html
Logi wklej na Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników a tu podaj tylko linki do nich.
Tu jest instrukcja jak to zrobić => bezpieczenstwo/korzystanie-z-frst-t28530.html
Logi wklej na Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników a tu podaj tylko linki do nich.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
-
Sprawa wygląda tak iż laptop nie widzi żadnych pendrive'ów, nie mam z niego dostępu do neta, a włączając nawet menadżer urządzeń pojawia się komunikat "Nie można uruchomić określonej usługi, ponieważ jest ona wyłączona lub ponieważ nie są włączone skojarzone z nią urządzenia", coś takiego. Na poprzedniej płycie wszystko było okey.
- djarta
- Kontaktowanie:
A logi możesz wkleić?
-
Również nie, bo przy włączeniu programu ten sam błąd wyrzuca ;/ Wrzuciłem program podpinając dysk do innego kompa.
Jeżeli chce też włączyć CMD na prawach admina to też to samo
Jeżeli chce też włączyć CMD na prawach admina to też to samo
- XMan
Mam laptopa HP Compaq 615, którym wymieniłem płytę główną bo w starej był spalony chyba mostek północy z tego co w serwisie powiedzieli. Po włączeniu go są paski na ekranie, ale to pewnie grafika lub matryca.
Jest więcej problemów.
Sam wymieniałeś płytę główną czy to robili w serwisie ?
Po wymianie płyty głównej powinien być zrobiony format, instalacja systemu, nowe sterowniki Chipset itd...
Głównie chodzi mi o to rozszerzenie bo jest to na prawie każdy pliku .JPG lub .JPEG i nie da się normalnie otworzyć zdjęcia.
Poradnik:
FIXy skojarzeń plików - naprawa rozszerzeń.
Czytaj również --> Komentarze.
-
Okey, wieczorem to wszystko zrobię, włącznie z formatem i dam znać co i jak. Płytę wymieniałem sam i właśnie nie stawiałem systemu, a to chyba błąd tak mi się wydaje.
-- 15 mar 2016, 19:52 --
Postawiłem system od nowa, obraz jest dobry i myślę, że taki będzie. Zrobiłem skan i wklejam logi:
FRST.txt Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Addition.txt Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Shortcut.txt Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-- 15 mar 2016, 19:52 --
Postawiłem system od nowa, obraz jest dobry i myślę, że taki będzie. Zrobiłem skan i wklejam logi:
FRST.txt Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Addition.txt Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Shortcut.txt Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- XMan
Problem z rozszerzeniem plików nadal występuje, są jeszcze jakieś inne problemy ?
-
Tak nadal występuję. Co ciekawe, przed formatem i instalacją systemu na pulpicie zdjęcia otwierał się normalnie a na partycji D, które nie formatowałem, bo dużo tam danych jest się nie otwierają i mają to dziwne rozszerzenie. Nie korzystałem jeszcze z tego poradnika o naprawianiu rozszerzeń.
- XMan
Poczekaj za sprawdzeniem logów przez djarta.
-
Okey, będę czekał 

- djarta
- Kontaktowanie:
Pokaz mi screena z tymi rozszerzeniami albo właściwości jakiegoś pliku.
-
Nie wiem czy na dobry hosting wstawiłem.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- djarta
- Kontaktowanie:
Pliki są ewidentnie zaszyfrowane przez jakiegoś Ransomware. Sformatowanie usuneło infekcje.
Niestety - nie wiemy jaki to dokładny typ, więc owych zdjęć nie da sie odzyskać / przywrócić.
Kopii mam rozumieć, że nie posiadasz?
Niestety - nie wiemy jaki to dokładny typ, więc owych zdjęć nie da sie odzyskać / przywrócić.
Kopii mam rozumieć, że nie posiadasz?
-
Niestety nie posiadam ;/ Niektóre zdjęcia jak widać mają poprawne rozszerzenie, więc pewnie wszystkich nie zainfekował.
-
- Reklama