microsoft visual c++ runtime error explorer.exe , rundll32.e

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
elcielo

Użytkownik

Post08 wrz 2011, 22:58

witam, po uruchomieniu kompa wyskakują mi okienka (3) z komunikatem:
Microsoft Visual C++ Runtime Library Runtime Error!
Program: C:\WINDOWS\System32\rundll32.exe
This application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way.
Please contact the applications support team for more information.

a po kliknięciu prawym przyciskiem na pulpicie Microsoft Visual C++ Runtime Error! Program: C:\WINDOWS\explorer.EXE
This application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way.
Please contact the applications support team for more information.
i resetuje się pulpit i zamykają programy.

- denerwuje mnie to strasznie, co mogę zrobić, próbowałam przywracanie systemu, ale komp nie wykonuje tego z powodu jakiegoś błędu, skanowałam system, odinstalowałam "dziwne" i nieużywane programy - mój komp to hp pavilion dv7 1060 i system vista home premium sp2 - prosze o pomoc Ania

PS poniżej zrzut ekranu po uruchomieniu programu hijackthis:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post08 wrz 2011, 23:36

Myślę, że więcej wyjaśnią dzienniki zdarzeń: Podgląd zdarzeń - zapisywanie dzienników (XP, Vista, Windows 7)
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

elcielo

Użytkownik

Post14 wrz 2011, 12:33

witam, tak zrobiłam, oto linki:

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

dzięki, pozdrawiam

-- 14 wrz 2011, 12:33 --

witam ponownie - czy jest już może jakieś rozwiązanie? co można powiedzieć na podstawie tych dzienników zdarzeń? proszę o pomoc, pozdrawiam Ania

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post16 wrz 2011, 00:36

Kupa usług nie startuje. Ogólnie czy Masz aktualny system, który service pack?

Usługa Usługa KTMRM dla usługi Koordynator transakcji rozproszonych zawiesiła się podczas uruchamiania.

Nie można załadować następujących sterowników startu rozruchowego lub systemowego:
Aspi32

Nie można uruchomić usługi adfs z powodu następującego błędu:
Nie można odnaleźć określonego pliku.

Nie można uruchomić usługi Parallel port driver z powodu następującego błędu:
Nie można uruchomić określonej usługi, ponieważ jest ona wyłączona lub ponieważ nie są włączone skojarzone z nią urządzenia.

Coś jest nie tak z ustawieniami sieci.
Program przydzielania DHCP sam wyłączył się dla adresu IP 77.23.136.58, gdyż adres ten jest spoza zakresu 192.168.0.0/255.255.255.0, z którego są przydzielane adresy klientom DHCP. Aby włączyć program przydzielania DHCP dla tego adresu IP, zmień zakres, tak aby zawierał adres IP, albo zmień adres IP, tak aby mieścił się w zakresie.

Usługa ICS_IPV6 nie mogła skonfigurować stosu IPv6.

ICS_IPV6 nie może przydzielić bajtów pamięci. Może to wskazywać, że w systemie brakuje pamięci wirtualnej lub że menedżer pamięci napotkał błąd wewnętrzny.

Agent proxy DNS nie może przydzielić 0 bajtów pamięci. Może to wskazywać, że w systemie brakuje pamięci wirtualnej lub że menedżer pamięci napotkał błąd wewnętrzny.

Ile Masz wolnego RAMu i czy nie limitujesz pliku stronicowania?

Usługa QuickPlay Task Scheduler (QTS) zawiesiła się podczas uruchamiania.

Nie można uruchomić usługi Windows Search z powodu następującego błędu:
Usługa nie odpowiada na sygnał uruchomienia lub sygnał sterujący w oczekiwanym czasie.

Masa błędów z aktualizacjami. Tą aktualizację proponuję odznaczyć z instalacji w Windows Update.
Obsługa systemu Windows nie może ukończyć procesu nadawania pakietowi KB970710(Security Update) stanu Rozwiązane(Resolved).
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

elcielo

Użytkownik

Post18 wrz 2011, 17:58

witam, komp ten (hp pavilion dv7 1060) mam 3 lata, kupiłam go nowy z systemem vista home premium, mam service pack 2, do tej pory nie stwarzał większych problemów, internet mam z darmowego hotspota i ogólnie też działa, mam jeszcze 25 GB wolnego miejsca, ram 4,0, całkowita pamięć fizyczna 3 a dostępna 1,21, pamięć witrualna 6,19 a dostępna 4,15 GB, ta aktualzacja faktycznie nie chce się w żaden sposób zainstalować, nawet w trybie awaryjnym, nie wiem co robić (teraz po uruchomieniu wyskakują już 2 takie okienka jak w temacie) - co mogę zrobić - proszę pomóżcie, bo nie ogarniam tego!!! Ania

• Reklama

Wróć do „Problemy”