Partycje niewidoczne tylko pod Windows 7

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
manius

Użytkownik

Post23 paź 2011, 18:56

Witam!
Sytuacja wygląda następująco:
Mam Windows 7 i dysk 1TB podzielony na 5 partycji. Chciałem powiększyć jedną z nich, więc zainstalowałem Partition Magic. Uruchamiam(dodam że nawet nie ukazał się interfejs programu), wyskakuje jakiś błąd, na niebieskim ekranie zrzucanie pamięci fizycznej. Odpalam na nowo Windows, programy nie reagują. Oglądam tablice partycji - zostały jedynie 2. Ponad 500GB danych znikło. Odpalam Linux'a Ubuntu mając resztki nadziei - widać 3 partycje?! Niestety trzecia partycja nic mi nie daje. Zmarnowany, wchodze na Windowsa XP, którego mam na jednej z partycji... Niespodzianka wszystkie partycje i dane są w niezmienionym stanie. Zostaje tylko pytanie jak bez formata i żmudnego przenoszenia danych naprawić błąd, aby siódemka dalej działała?
PS. W menedżerze dysków w Windows 7 pozostałe 3 partycje widać jako niesformatowane!

Proszę o pomoc :)

Fix00ser

VIP

Post23 paź 2011, 21:12

na przyszłośc proszę nie używać P.M. dla dysków powyżej 250 GB, do odzyskania partycji proszę użyć
z nośnika bootującego Parttition Wizard Bootable
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
lub TestDisk z Parted Magic Live CD
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

• Reklama

Wróć do „Problemy”