Plisss o pomoc. Zapewne temat był poruszany ale napisze jeszcze raz. Pendrive przestał mi działac a konkretnie nie odczytuje zawartości dysku przenośnego. Odczytałem VID 058f oraz PID 1234. Generic USB Flash Disk USB Device
pojemność 8GB Chciałbym odzyskać dane z tego pendriva. Pomóżcie bardzo mi na nich zależy!!!
Pendrive problem
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Pendrive problem
Powiedz coś na temat jak straciłeś dostęp do danych i jakiego charakteru są dane jakie chcesz odzyskać.
-
Pendrive problem
Witam serdecznie. Pewnego dnia przestał po prostu wyświetlać zawartość. Ale nie przypominam sobie aby cos wydarzyło sie nieprzewidzianego. Mógł nastapić w czasie mojej nieobecności jeden reset kompa z pendrivem w usb. A sa tam zdjęcia i parę ważnych programów. Pozdrawiam
-
Pendrive problem
Spróbuj, czy DMDE będzie w stanie zobaczyć zawartość penka, jak nie, to najprawdopodobniej trzeba wylutować pamięci i odzyskiwać z obrazów po odczytaniu zawartości na programatorze.
Serwis komputerowy i RTV
Odzyskiwanie danych
Naprawy elektroniczne
Odzyskiwanie danych
Naprawy elektroniczne
-
Pendrive problem
Nie widzi pena w DMDE. Nie ma innego sposobu aby odzyskać dane?
-- 11 cze 2015, 23:25 --
Czy Administrator pomoże mi? Plissssssssssssss
-- 11 cze 2015, 23:25 --
Czy Administrator pomoże mi? Plissssssssssssss
- XMan
Pendrive problem
Sprawdź:
Recuva
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Recuva
Spolszczenie!
Polski interfejs ustawiamy w opcjach programu.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Pendrive problem
Niestety nie widzi w tych programach tego dysku. A czy na podstawie Vid i Pid można odzyskać dane?
-- 12 cze 2015, 09:23 --
A cosik_ktosik może pomoże bo pytałeś o Vid i Pid?
-- 12 cze 2015, 09:23 --
cosik_ktosik pisze:Powiedz coś na temat jak straciłeś dostęp do danych i jakiego charakteru są dane jakie chcesz odzyskać.
A cosik_ktosik może pomoże bo pytałeś o Vid i Pid?
-
Pendrive problem
PID i Vid, to identyfikatory sprzętu. Możesz wejść na Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i poszukać programu do przeprogramowania kontrolera, ale tym samym bezpowrotnie zniszczysz dane. Jeśli dane są ważniejsze od nośnika, to musisz ominąć uszkodzony kontroler i zgrać zawartość pamięci (w praktyce robi się to wylutowując układ pamięci i odczytując na programatorze) a następnie odtworzyć algorytm używany przez kontroler dla przekształcenia binarnego obrazu fizycznej zawartości pamięci w logiczną strukturę systemu plików.
Serwis komputerowy i RTV
Odzyskiwanie danych
Naprawy elektroniczne
Odzyskiwanie danych
Naprawy elektroniczne
- XMan
Pendrive problem
Inne pendrive są widoczne na tym komputerze ?
Sprawdzałeś na innych komputerach ?
-
Pendrive problem
kaleron pisze:PID i Vid, to identyfikatory sprzętu. Możesz wejść na Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i poszukać programu do przeprogramowania kontrolera, ale tym samym bezpowrotnie zniszczysz dane. Jeśli dane są ważniejsze od nośnika, to musisz ominąć uszkodzony kontroler i zgrać zawartość pamięci (w praktyce robi się to wylutowując układ pamięci i odczytując na programatorze) a następnie odtworzyć algorytm używany przez kontroler dla przekształcenia binarnego obrazu fizycznej zawartości pamięci w logiczną strukturę systemu plików.
O cholender to dla mnie wyższa szkoła jazdy

-- 12 cze 2015, 22:49 --
XMan pisze:Inne pendrive są widoczne na tym komputerze ?
Inne pendrive bez problemu są widoczne a ten uszkodzony jest niewidoczny na innych kompach

- lewy
Pendrive problem
Sam tego nie odzyskasz, to musi pomóc firma typu mydata
-
- Reklama