Problem - długie ładowanie + Apphangi

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Maxelek

Użytkownik

Post14 lip 2014, 15:09

Więc tak, jak zawsze muszę mieć jakieś problemy ze swoim laptopem... Obecnie problem wygląda tak, że aplikacje bardzo często przestają odpowiadać, przykładowo jak mam 5 programów odpalonych i przeskakuję między nimi LPM dość szybko na pasku start czy tak samo z kartami w Chrome, to mi się najzwyczajniej pasek ''wiesza'' czy Chrome przestaje odpowiadać. Zdarza się to bardzo często, ale to nie tylko przy tym, gry ''wszystkie'' ładują się bardzo długo, Dota 2 nie chcę się załadować prawie w ogóle, udaje się raz na 10 razy... Loading jakiejś innej gry ''Divinity Original Sin'' trwa chyba 5 min, a nie jest to gra wymagająca. Od czasu do czasu mam również spadki FPSów ze stabilnych 40-60 do 0 czy 1 klatki... czyt. zawieszenia ^^ Proszę o pomoc. Z góry mówię, że nie jet to żaden wirus, więc z czymś takim proszę mi nie wyjeżdżać :)

Dzięki.

@edit

Windows 8.1

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post14 lip 2014, 17:37

Podaj nazwę płyty głównej, karty graficznej, procesor, pamięć oraz zasilacz.
hmm... laptop, podaj dokładną nazwę oraz model laptopa, powinno pisać na naklejce pod spodem.
Jakimi programami czyścisz komputer/laptopa ?

Google Chrome ma ostatnio duże wymagania - sprawdzałeś na innych przeglądarkach ?

Sprawdź/załóż temat:
oprogramowanie/optymalizacja-autostartu-z-wykorzystaniem-narzedzia-autoruns-t1340.html
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Maxelek

Użytkownik

Post19 lip 2014, 00:37

Ale to nie tylko o Chrome chodzi, 90 + % programów ma AppHangi ;/ Lenovo Y580 GTX660 + i7 + 4GB Ramu, zasilacz 100-240 V pamięć 4 GB GoodRam + to nie jest nic związane z syfem na komputerze, bo nawet po formacie są podobne problemy ... RAM też sprawdzałem memtestem, nic nie wykrył

-- 19 lip 2014, 00:37 --

Dodatkowo jak czasami uruchamiam aplikacje to przez krótki/długi okres czasu ona nie odpowiada ...

Awatar użytkownika
robiwielki

Ekspert
Kontaktowanie:

Post19 lip 2014, 14:07

Warto sprawdzić co się uruchamia razem z systemem, dla tego warto sprawdzić "Autoruns". Zrób to i wyślij nam linka to się coś doradzi.

Sprawdź/załóż temat:
oprogramowanie/optymalizacja-autostartu-z-wykorzystaniem-narzedzia-autoruns-t1340.html

A jest wgrane SP1, i chipset ?
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

• Reklama

Wróć do „Problemy”