Witam, po przeinstalowaniu systemu w prawie każdej aplikacji/grze wyskakuje mi informacja o złym NAT. Wczesniej problemu nie bylo. Nie chce mi sie za kazdym razem "przekierowywac portow" w kazdej aplikacji. Ktos moze pomoc?
-- 09 kwi 2015, 18:11 --
Dodam że na konsoli PS3 wyskakuje ze jest NAT2
Problem NAT
-
Problem NAT
A po co przekierowywać dla każdej aplikacji? Wystarczy router z obługą upnp i po problemie.
Mimo wszystko wydaje mi się, że skoro wcześniej było ok to istnieje możlliwość, że Twój ISP zablokowal, tak więc radzę przedzwonić i zapytać czy czasem nie blokują gier sieciowych. Istnieje też druga opcja - wykupienie publicznego IP.

- Logiczny
Problem NAT
Mam publiczne IP (Internet cyfrowego polsatu), jak znaleść upnp w routerze? :> Router jest strasznie dziwny (IDU-100 albo ODU-100) taki firmowy shit od polsatu... W ustawieniach routera (mowie o wejsciu w 192.168.0.1) nie widze zadnego upnp... Moze pod jakas inna nazwa?
-
Problem NAT
Nie, skoro nie masz czegoś takiego jak UPNP to Twój router tego nie posiada(co jest możliwe, bo zazwyczaj operatorzy dają kiepskie routery pod względem funkcjonalności), a więc pozostaje manualne przekierowanie portów - innego wyjścia nie ma.
-- 10 kwi 2015, 01:00 --
Chociaż nie, może to występować jeszcze jako NAT-PMP.
-- 10 kwi 2015, 01:00 --
Chociaż nie, może to występować jeszcze jako NAT-PMP.
- Logiczny
Problem NAT
NAT-PMP też nie ma... Więc za każdym razem w każdej nowej aplikacji/programie/grze będę musiał przekierowywać te porty? ...
-
Problem NAT
Na to wychodzi - innego wyjścia nie ma. Jak pisałem może tak być, że nie ma, bo ja kupiłem kiedyś jakieś Cerberusa od Pentragrama za 50 zł. i on tez nie miał upnp i musiałem manualnie porty przekierowywać. Zdaję sobie sprawę, że to może być dość czasochłonne, ale zwróć uwagę na to, że to jest czynność jednorazowa, tak więc zrobisz raz i będziesz miał spokój, bo nawet jak wyłączysz router i włączysz go on wciąż będzie pamiętał te porty dopóki nie przywrócisz mu fabrycznej konfiguracji. Jakbyś miał problemy z zorientowaniem się na jakim porcie dana aplikacja pracuje to pisz - pomogę Ci.
-
- Reklama