Specyfikacja komputera:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Kod: Zaznacz cały
Product Category Product Description
Case CORSAIR 3500X ARGB TEMPERED GLASS MID-TOWER (WHITE)
Processor (CPU) AMD Ryzen 7 9800X3D Eight Core CPU (Up to 5.2GHz/104MB w/3D
V-CACHE/AM5)
Motherboard ASUS® PRIME X870-P WIFI (AM5, DDR5, M.2 PCIe 5.0, Wi-Fi 7)
Memory (RAM) 32GB Corsair VENGEANCE RGB DDR5 6000MHz (2 x 16GB)
Graphics Card 16GB GIGABYTE RADEON™ RX 7800 XT GAMING OC - 2 x HDMI, 2 x DP
1st M.2 SSD Drive 1TB SOLIDIGM P41+ GEN 4 M.2 NVMe PCIe SSD (up to 4125MB/sR,
2950MB/sW)
DVD/BLU-RAY Drive NOT REQUIRED
Power Supply CORSAIR 750W RMe SERIES™ MODULAR 80 PLUS® GOLD, ULTRA QUIET
Power Cable 1 x 1.5 Metre UK Power Cable (Kettle Lead)
Processor Cooling CORSAIR H60x RGB ELITE HIGH PERFORMANCE CPU COOLER
Thermal Paste STANDARD THERMAL PASTE FOR SUFFICIENT COOLING
Extra Case Fans 1 x 120mm PCS Black Case Fan
Sound Card ONBOARD 6 CHANNEL (5.1) HIGH DEF AUDIO (AS STANDARD)
Network Card ONBOARD 2.5Gbe LAN PORT
Wireless Network Card NONE OR ONBOARD Wi-Fi (MOTHERBOARD DEPENDENT)
USB/Thunderbolt Options MIN. 2 x USB 3.0 & 2 x USB 2.0 PORTS @ BACK PANEL + MIN. 2 FRONT
Kupilem nowy komputer, kiedy wlaczam yt to bardzo czesto(prawie zawsze) dzwiek normalnie leci w czasie a obraz stoi w miejscu przez 2-10 sekund i potem skacze albo zatrzymuje sie na 2 sekundy.
Mam podlaczone 2 monitory do komputera jeden HDMI i drugi dmi czy jak sie nazywa ta nowa wtyczka (nie pamietam).
Drugi problem to kiedy gram w Rust dosiwadczam BLACKSCREEN gry Rust i wtedy cokolwiek nie zrobie wyskakuje okienko "czy chcesz poczekac az aplikacja wznowi dzialanie" oczywiscie nic sie nie dzieje i trzeba zamknac aplikacje i uruchomic ponownie.
Napisalem ze to przez sterowniki prawdopodobnie, tak mi sie wydaje po dedukcji z google i tego co widze.
Mam AMD i wszystkie sterowniki poprzez ten podstawowy program AMD wydaja sie up to date, ale wyczytalem ze moze trzeba zupdejtowac bios lub podzespoly w inny sposob, wiec sciagnalem MYASUS aplikacje.
Probowalem ale zatrzymuje mnie to okno, nie wiem co tu wybrac:
Poza tym chcialem zarejestrowac moj produkt w aplikacji myasus ale nie moge znalezc (nie wiem gdzie ich szukac) numerow seryjnych i jakikolwiek numer seryjny znalazlem na podzespolach to rejestracja tego numeru podaje "invalid serial number"
(tu jest jakis numer wpisany zawsze kiedy uruchamiam to okno ale rowniez ten numer powoduje "invalid serial number" podmienilem xxx - nie wiem czy to istotne)
poza tym w programie ICUE
Widnieje non stop taki Warning, niewazne ile razy komputer zostanie uruchomiony ponownie ta wiadomosc tam ciagle jest
(ps. odinstalowalem juz sterowniki, sciagnalem je ponownie z AMD oficjalnej strony i dalej jest to samo)
Dodatkowe info:
Nie wiem ktore z tych prób maja lub mialy sens.
Prosze o pomoc