Witam,
model mojego laptopa Lenovo g580 20150.
Problem wygląda następująco;
- laptop nie był zalany - wiem ze to częste pytania odnośnie tego problemu
- laptop ma niecałe 2 lata
- nie działają klawisze takie jak; t, y, Tab, Caps LK, Shift - ten po stronie lewej,esc, backspace, Num Lock, 8 i 4 - tylko od Num Lock-a, pozostałe działają poprawnie
- Na razie tyle niedziałających klawiszy odkryłam.
Nie przypominam sobie żebym instalowała program, była tylko przeprowadzona aktualizacja, lecz nie miałam na nią wpływu odbyła się automatycznie podczas uruchamiania komputera.
czekam na pomocne komentarze.
Problem z klawiaturą
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Problem z klawiaturą
Malutkaa246 pisze:Nie przypominam sobie żebym instalowała program, była tylko przeprowadzona aktualizacja
Jeśli byłaby to wina jakiegoś programu tooo może odpal tryb awaryjny i sprawdz czy tam będą działać.
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- XMan
Problem z klawiaturą
djkamil09061991 pisze:Malutkaa246 pisze:Nie przypominam sobie żebym instalowała program, była tylko przeprowadzona aktualizacja
Jeśli byłaby to wina jakiegoś programu tooo może odpal tryb awaryjny i sprawdz czy tam będą działać.
Sprawdź w pierwszej kolejności.
Jeszcze:
1. Sprawdź Menedżerze urządzeń czy nie ma czasami żółtych wykrzykników lub znaków zapytania.
2. Zobacz czy masz ustawiony Polski (programisty).
kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
(bez innych języków)
3. Wyłącz laptopa, odwróć go do góry nogami i poruszaj nim kilkanaście razy tak aby wyleciały
wszystkie śmieci, przeczyść klawiaturę odkurzaczem lub sprężonym powietrzem.
Powtórz czynność ponownie...
4. Jeżeli posiadasz klawiaturę pod USB to sprawdź na niej a jeżeli nie masz to możesz pożyczyć.
5. Aby wykluczyć uszkodzenia mechaniczne to możesz jeszcze sprawdzić na Ubuntu Live CD.
-
Problem z klawiaturą
sprawdziłam i wygląda wszystko dobrze, dziś wystąpiły następne problemy, nie działają następne klawisze - wyrywkowo. To podchodzi pod poprawę na gwarancji?
- XMan
Problem z klawiaturą
To podchodzi pod poprawę na gwarancji?
Podchodzi...
Jeżeli masz jeszcze gwarancję to nie masz się co "szczypać" - oddaj laptopa do serwisu aby naprawili.
Może być potrzebna wymiana klawiatury za co nie musisz płacić

-
Problem z klawiaturą
w takim razie oddam go.
dziękuje za pomoc
dziękuje za pomoc

-
- Reklama