Problem z pendrive'ami

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
angelus

Użytkownik

Problem z pendrive'ami

Post03 cze 2013, 22:18

Witam. Temat: http://www.hotfix.pl/naprawa-pendrive-d ... h-a249.htm
niestety nie pomógł :(
W programie Testdisk nawet nie wyszukuje mi pendrive'a, nie ma go na liście. Co łatwo sprawdzic nawet po wyjeciu pendrive, gdyz lista pozostaje niezmienna. Nie widzi go i juz.
Nie działa także formatowanie przez systemowy kreator ani przez HP USB Disc... Tez go tak jakby nie odnajduje, chociaz juz tu widnieje na liscie, ale o tym dalej wyjasnie.
Moj problem, a raczej mojego pendrive, jak i tez pendrive znajomej polega na tym, ze po jego wlozeniu nie wyswietla sie juz jego dawna nazwa, lecz "dysk wymienny H" i jak chce sie go wlaczyc to wyswietla włóż dysk... Nie uruchamia sie oczywiscie autoodtwarzanie.
Pierwszy pendrive to Lexar 8GB
Drugi pendrive to EMTEC 16GB
W momencie gdy wsadzam EMTEC do usb wyswietla sie komunikat po prawej na dole ekranu ze najpierw standardowo ze urzadzenie moze dzialac szybciej a potem...no wlasnie nawet juz ten komunikat nie wyskakuje. Ale z tego co pamietam wyswietlaly sie jakies cyfry i INNA nazwa w ogole tego pendrive. Możliwe ze to bylo to samo co wyswietla mi sie w HP USB Disc? No bo tam wyswietla mi sie -> 2267 PRAM 1.00 (MB) (H:\) odznaczam quick format i wciskam start a wtedy mam komunikat -> There is no media in the specified medice.
Podobnie jest z Lexar'em tyle ze wyswietla sie -> USB MEMORY BAR 1000 (0MB) (H:\)...
Mam przypuszczenie, niestety niezbyt optymistyczne, ze to laptop zabil te pendrive'y... bo jeden przestal dzialac jakis rok temu po podlaczeniu do Asusa. a teraz ten... :/ ale moze nic straconego. HELP!

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Problem z pendrive'ami

Post03 cze 2013, 22:52

angelus

Użytkownik

Problem z pendrive'ami

Post03 cze 2013, 23:05

EMTEC VID = 13FE PID = 3E00
Lexar VID = 090C PID = 3000

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Problem z pendrive'ami

Post03 cze 2013, 23:31

angelus pisze:EMTEC VID = 13FE PID = 3E00

Sprawdz ten program do tego pendriva:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

angelus pisze:Lexar VID = 090C PID = 3000

do tego sprawdz ten:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
lewy

Ekspert

Problem z pendrive'ami

Post07 cze 2013, 22:50

Słuchaj, a sprawdzałeś te pendrivy na innym komputerze? W tym ich zerowanie lub nawet formatowanie?
Czy inne urządzenia podpięte do USB normalnie działają?

• Reklama

Wróć do „Problemy”