Witam mam system VISTA chcialbym wgrac system XP czyli sformatowac komputer jak moge zrobic taki rozruch z plyty CD bo nie moge klikam F-8 i nic.
Prosze o pomoc bo chce sformatowac laptopa z Visty na Xp.
Wgranie systemu XP
-
- Kontaktowanie:
Wgranie systemu XP
Pozdrawiam, koleś git
-
Wgranie systemu XP
Ale ja mam inaczej w biosie bo ja mam system viste
- rokko
- Kontaktowanie:
Wgranie systemu XP
Przeczytaj jeszcze raz poradnik, wszystko w nim czarno na białym pisze, jak wejść do BIOSu i jak ustawić bootowanie.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
Wgranie systemu XP
OK Pomogło zrobilem rozruch itp. wszystko sie zaladowalo wszystko pieknie ładnie ale wyskoczył poźniej taki błond wie moze ktos jak mi pomóc a w tym błędzie pisało tak :
Pojawił się problem i system Windows został zamknięty, aby zapobiec uszkodzeniu komputera.
Jeżeli po raz pierwszy widzisz ekran błendu STOP, ponownie uruchom komputer. Jezeli ten ekran pojawi sie ponownie, wykonaj nastepujące kroki : ( Uruchomilem ponownie komputer i zrobilem rozruch i wyskoczylo to samo ;/ . )
Sprawdz , czy na komputerze nie ma wirósow. (Sprawdzalem nie ma mam antywirusa Norton 360 skanowalem kompa i nic nie wykazalo). Usun wszelkie nowo zainstalowane dyski twarde i kontrolery dysków twardych. Sprawdź dysk twardy, aby upewnić się , że jest on poprawnie zainstalowany, skonfigurowany. Uruchom program CHKDSK/F , aby sprawdzic , czy dysk twardy nie jest uszkodzony , a ponownie uruchom komputer.
Taki błąd wyskoczył i nie wiem co mam teraz zrobic a chcialem wgrac system XP HOME EDITION SP 2 mam orginalny oczywiscie ten system i tak jakis blond wyskakuje prosze was o pomoc z gorki dzieki
Bo ja kompletnie w tej sytuacji nic nie wiem. ;/ ;]
Pojawił się problem i system Windows został zamknięty, aby zapobiec uszkodzeniu komputera.
Jeżeli po raz pierwszy widzisz ekran błendu STOP, ponownie uruchom komputer. Jezeli ten ekran pojawi sie ponownie, wykonaj nastepujące kroki : ( Uruchomilem ponownie komputer i zrobilem rozruch i wyskoczylo to samo ;/ . )
Sprawdz , czy na komputerze nie ma wirósow. (Sprawdzalem nie ma mam antywirusa Norton 360 skanowalem kompa i nic nie wykazalo). Usun wszelkie nowo zainstalowane dyski twarde i kontrolery dysków twardych. Sprawdź dysk twardy, aby upewnić się , że jest on poprawnie zainstalowany, skonfigurowany. Uruchom program CHKDSK/F , aby sprawdzic , czy dysk twardy nie jest uszkodzony , a ponownie uruchom komputer.
Taki błąd wyskoczył i nie wiem co mam teraz zrobic a chcialem wgrac system XP HOME EDITION SP 2 mam orginalny oczywiscie ten system i tak jakis blond wyskakuje prosze was o pomoc z gorki dzieki

- mint1991
- Kontaktowanie:
Wgranie systemu XP
z menu start wybierz opcje uruchom następnie w pisz cmd w wierszu poleceń wpisz polecenie chkdsk X: /f gdzie X to litera dysku na wyświetlone pytanie odpowiedz twiedzaco poprzez wpisanie litery T i zatwierdzenie wyboru klawiszem enter. Następnie uruchom ponownie komputer i zezwól na skanowanie dysku.
- stilio
Wgranie systemu XP
Jeżeli po raz pierwszy widzisz ekran błendu STOP
Mogłeś podać chociaż jaki kod blędu był tego BSOD-a.
Najlepiej jak przeanalizujesz plik DMP który powstał w C:\Windows\Minidump w programie WinDbg to się dowiesz czego dokładnie błąd dotyczy.
- mint1991
- Kontaktowanie:
-
Wgranie systemu XP
O to kod błędu
***STOP:0X0000007B(0XF78D2524,0XC0000034,0X00000000,0X00000000
Moze teraz cos wam pomoze ten kod blendu i cos moze powiecie ;P.
Ale ja mam system vista i jak wejde w menu strart to nie widze takiego napisu jak w XP URUCHOM ;/ moze chodzi o wiersz polecenia jak wejde w menu start potem wszystkie programy potem Akcesoria i tam jest Wiersz polecen moze to jest to
***STOP:0X0000007B(0XF78D2524,0XC0000034,0X00000000,0X00000000
Moze teraz cos wam pomoze ten kod blendu i cos moze powiecie ;P.
Ale ja mam system vista i jak wejde w menu strart to nie widze takiego napisu jak w XP URUCHOM ;/ moze chodzi o wiersz polecenia jak wejde w menu start potem wszystkie programy potem Akcesoria i tam jest Wiersz polecen moze to jest to

-
- Kontaktowanie:
-
Wgranie systemu XP
Krystian17 pisze:moze chodzi o wiersz polecenia jak wejde w menu start potem wszystkie programy potem Akcesoria i tam jest Wiersz polecen moze to jest to
Też może być. Ale szybciej jest tak jak napisał kolega koleś git:
koleś git pisze:Windows + R
Albo wpisać polecenie w polu "szukaj" w menu Start.
Krystian17 pisze:Ale ja mam inaczej w biosie bo ja mam system viste
BIOS działa niezależnie od systemu operacyjnego. Znajduje się on w pamięci wmontowanej w płytę główną i jest tak jakby "wyżej" od systemu. Kiedy włączasz komputer, zawsze najpierw zgłasza się BIOS i to on uruchamia system operacyjny - bez znaczenia czy to będzie Windows XP, Vista, 7, czy też jakiś Linux.
Tutaj masz wymienione wszystkie możliwe przyczyny wystąpienia tego błędu (bluescreena):
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Najprawdopodobniej chodzi tutaj o sterownik SATA. Który trzeba by zintegrować z płytą instalacyjną XP:
format c: - najlepszy sposób na wszelkie problemy z Windowsem...
-
Wgranie systemu XP
Wpisalem to i wyskoczylo
chkdsk C: /f wpislem tek i wyskoczylo Odmowa dostepu z powodu niewystarczajacych uprawnien. Musisz wywoał to narzedzie przy uruchomionym trybie podniesionych uprawnien. ... O co chodzi ?
a wpsialem tak chkdsk D: /f
to wyskoczylo cos takiego :
Nie mozna otworzyc wolunimu do bezposredniego dostepu . ... o co chodzi ? Kto pomoze
? z gory thx
chkdsk C: /f wpislem tek i wyskoczylo Odmowa dostepu z powodu niewystarczajacych uprawnien. Musisz wywoał to narzedzie przy uruchomionym trybie podniesionych uprawnien. ... O co chodzi ?
a wpsialem tak chkdsk D: /f
to wyskoczylo cos takiego :
Nie mozna otworzyc wolunimu do bezposredniego dostepu . ... o co chodzi ? Kto pomoze

-
- Kontaktowanie:
Wgranie systemu XP
Z prawokliku wybierz uruchom jako administrator, i w wierszu poleceń wpisz polecenie.
Pozdrawiam, koleś git
-
Wgranie systemu XP
Jak to zrobic zeby uruchomic to jako administrator ?
PS : sciaglem ten program Nlite i instaluje i wyszkoczylo nie mozna zainstalowac bo nie zgadza sie z twoim systemem moze to tylko chodzi na XP a macie ten program na VISTE ?
PS : sciaglem ten program Nlite i instaluje i wyszkoczylo nie mozna zainstalowac bo nie zgadza sie z twoim systemem moze to tylko chodzi na XP a macie ten program na VISTE ?
-
- Kontaktowanie:
Wgranie systemu XP
Jak masz wiersz polecenia w Menu Start, to kliknij prawym przyciskiem myszy na niego i wybierz uruchom jako administrator.
Pozdrawiam, koleś git
-
- Reklama