Konfiguracja sieci TP-LINK TD-W8961ND

Wszystko co jest związane z sieciami komputerowymi

Konfiguracja sieci TP-LINK TD-W8961ND

Postprzez mir » 30 lip 2011, 12:09

Witam, konfigurowałem router TP-LINK TD-W8961ND przez Wizard. Udało mi się połączyć z internetem, wszystko hula- strony się ładują, ale w ustawieniach routera, w sekcji Diagnostics mam tak:


Kod:
    >> Testing Ethernet LAN connection ...   PASS
    >> Testing ADSL Synchronization .           PASS
      >> Testing ATM OAM segment ping ...   FAIL
      >> Testing ATM OAM end to end ping ...   FAIL
    >> Testing ATM OAM F4 segment ping ...   FAIL
    >> Testing ATM OAM F4 end to end ping ...   FAIL
    >> Ping Primary Domain Name Server .      PASS
    >> Ping www.yahoo.com ...                  PASS
       


Wydaję mi się, że wszystko że wszędzie powinno być PASS, i stąd moje pytanie: Jak to uzyskać?
I jeszcze jedno pytanie, co powinienem jeszcze poustawiać w routerze, mam hasło i szyfrowanie?
Jak na tym routerze rozdzielać rozdzielać przydział sygnału, ale chciałbym w taki sposób:
Istnieją dwie pule adresów IP. Chciałbym, aby dla każdej z pul adresów IP router przydzielał po 5Mbs. Czyli, jak z jednej puli połączy się np. 7 komputerów, to każdy z nich będzie miał prędkość 5Mbs/7, a jak w drugiej puli jest np. 1 komputer to ma 5Mbs.
Proszę o pomoc :)
mir

Stały bywalec
 
Posty: 613
Dołączył(a): 01 kwi 2009, 15:23
Kasa: 503.00

Konfiguracja sieci TP-LINK

Postprzez lewy » 30 lip 2011, 12:16

Nie jestem w stanie zobaczyć instrukcji bo z komórki piszę, ale.

I jeszcze jedno pytanie, co powinienem jeszcze poustawiać w routerze, mam hasło i szyfrowanie?

Jeśli to router WiFi to ustaw blokowanie po adresach MAC.

Co do rozdzielania NETa, to powiedz co Masz w QoS routera, to tam się wszystko ustawia, o ile router pozwoli.
Avatar użytkownika
lewy

Ekspert
 
Posty: 1289
Dołączył(a): 15 gru 2009, 12:10
Kasa: 1,527.50
Blog: Zobacz Blog (3)
    Windows 7Firefox
 

Konfiguracja sieci TP-LINK

Postprzez mir » 30 lip 2011, 13:05




tutaj mam (u mnie jest deactivate)
powiedz mi jak ustawiać(tak jak pisałem w pierwszym poście)
mir

Stały bywalec
 
Posty: 613
Dołączył(a): 01 kwi 2009, 15:23
Kasa: 503.00



  • Reklama

Powrót do Sieci komputerowe



 


  • Related topics
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości