Problem z połączeniem się z internetem przez TP link'a

Wszystko co jest związane z sieciami komputerowymi
Kawon159

Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 09 kwie 2016, 14:40

Problem z połączeniem się z internetem przez TP link'a

Post09 kwie 2016, 15:03

Witam. Robiłem wczoraj przemeblowanie pokoju i zwyczajnie po odłączałem sprzęt komputerowy z prądu, w tym również tp-link'a. Po jakichś 3h podłączyłem sprzęt i router z powrotem do prądu i już nie chce mnie przez niego połączyć z internetem, dodam ze przez ostatnie 8 miesięcy łączył bez problemu. Gdy podłączę się bezpośrednio kablem z modemu, internet działa, ale mam innych domowników którzy korzystają z wifi, które wysyła tp-link. Gdy kupiłem router, ładnie skonfigurowałem go, nazwałem sieć Kawon, ustawiłem hasło i wszystko działało, teraz nawet nie wyszukuje tej sieci, nie zdziwiłoby mnie to, gdyby nie to ze pokazuje się inna o nazwie TP-LINK_6D915B, w której mam bardzo silne połączenie wifi, więc albo ktoś z sąsiadów ma także taki router, albo to mój ustawił sobie jakąs sieć, tyle ze jest tam jakies hasło którego nie znam, gdy wyłącze tp-linka to ta sieć znika, wiec to musi być z mojego urządzenia. Przeszukałem internet, robiłem wszystko co podawali by zrobić i nic nie zadziałało. Komunikat jaki wyskakuje przy diagnozowaniu to " karta sieciowa połączenie lokalne nie ma poprawnej konfiguracji protokołu ip." Zazwyczaj ruski sposób skutkował, czyli dobry stary reset routera i modemu, teraz juz nie. http://www.hotfix.pl/naprawa-polaczenia ... s-a387.htm Skorzystałem z tego linka zrobiłem wszystkie kroki, wpisywałem komendy, użyłem tamtego programu i takze nic nie dało. I tam w komentarzu ktoś napisał ze na tym forum ktoś moze mi pomóc, więc przybyłem w poszukiwaniu informacji.
Router to: Tp-link TL-WR841N
Karta sieciowa to: Realtek PCIe GBE Family Controller
Modem cisco, lokalny dostawca internetu o nazwie Antserwis
Windows 7 64 bit.
Ja jestem bezradny, wiec pokładam nadzieję w was. Pozdrawiam


  • Reklama

Wróć do „Sieci komputerowe”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość