Problem z Wi-Fi na latptopie

Wszystko co jest związane z sieciami komputerowymi
Awatar użytkownika
Areecki

VIP
Posty: 498
Rejestracja: 25 lis 2008, 21:53
Lokalizacja: świętokrzyskie

Problem z Wi-Fi na latptopie

Post20 lip 2016, 16:16

Witam
Mam problemy z połączeniem się z sieciami z Wi-Fi na laptopie, przeinstalowałem sterowniki
i dalej to samo, raz łączy raz nie łączy wcale, z moją domową siecią Wi-Fi nie chce połączyć ,
z siecią z dołączonego do laptopa modemy łączy, a za chwile pisze usługa ograniczona.
Zrobiłem wczoraj log programem net-log
Wstawiam tutaj do wglądu i proszę o pomoc bo nie mam już pomysłu .

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Chcesz podziękować użytkownikom za pomoc na forum ?
Zaproś znajomych do korzystania z serwisu... www.forum.hotfix.pl
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
leon1956

Ekspert
Posty: 757
Rejestracja: 08 gru 2009, 13:47
Lokalizacja: Stamtąd

Problem z Wi-Fi na latptopie

Post20 lip 2016, 17:41

Witam .
Przeglądając log zauważyłem Bonjour Service . Najczęściej to się instaluje z iTunes .
Jeżeli z tego nie korzystasz to lepiej to wywalić . Trochę info na trn temat >
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Druga sprawa to DNS-y . Tak wygląda to w Twoim logu " PING -n 10 google-public-dns-a.google.com
Ping request could not find host google-public-dns-a.google.com. Please check the name and try again. "
Korzystasz z routera więc możesz w routerze ustawić adresy DNS . Np. Google 8.8.8.8. i 8.8.4.4 wtedy te DNS-y będą obowiązywać dla każdego urządzenia podłączonego do routera .
Tyle ode mnie .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .

Awatar użytkownika
Areecki

VIP
Posty: 498
Rejestracja: 25 lis 2008, 21:53
Lokalizacja: świętokrzyskie

Problem z Wi-Fi na latptopie

Post21 lip 2016, 10:00

Bonjour chyba usunięte, aplikacje odinstalowałem z poziomu dodaj i usuń programy.
Resztę plików wyszukałem ręcznie i usunąłem .
Co do DNS-ów to nie wiem za bardzo jak to zrobić.
Mój router to ZTE MF63.

P.S. Zainstalowałem aplikacje WeFi , ale się zawiesza. Może zrobić aktualizację na Windows 10 ?
Chcesz podziękować użytkownikom za pomoc na forum ?
Zaproś znajomych do korzystania z serwisu... www.forum.hotfix.pl
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13378
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Problem z Wi-Fi na latptopie

Post21 lip 2016, 12:28

Zainstalowane sterowniki do płyty głównej tzw. Chipset ?

Usuń wszystkie punkty przywracania systemu.
Zapisz/utwórz nowy.

Przeczyść komputer programem CCleaner.
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów
i sterowników.

kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Użyj dodatkowo:

Eusing Free Registry Cleaner.
(dokładniej czyści rejestr)
Wybierasz język / language / Polish.
Przewiń --> Skanuj rejestr --> Napraw rejestr.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

1. Start --> Panel sterowania --> Opcje internetowe --> zakładka Połączenia
--> Ustawienia sieci LAN
--> zaznacz Automatycznie wykryj ustawienia - OK - Zastosuj - OK.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

2. Start --> Panel sterowania --> Opcje internetowe --> zakładka Zabezpieczenia
--> Internet, Lokalny intranet, Zaufane witryny, Witryny z ograniczeniami
- ustaw/kliknij wszystko na Poziom domyślny - Zastosuj - OK.

3. Start --> Panel sterowania --> Centrum sieci i udostępniania --> Połączenie lokalne IPv4
--> Właściwości --> Protokół internetowy w wersji (TCP/IPv4) --> Właściwości.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

W Konfiguracji alternatywnej wpisz odpowiednie dane z umowy:
- Adres IP
- Maska podsieci
- Brama domyślna

Preferowany serwer DNS
Alternatywny serwer DNS
- możesz zmieniać.

Google
8.8.8.8
8.8.4.4
-------------------

lub Open
208.67.222.222
208.67.220.220
-------------------

Dodatkowo możesz sprawdzić:
http://www.hotfix.pl/zmniejszanie-pingu ... a-a153.htm

Klikamy dwukrotnie lewym przyciskiem myszy na zasadzie Ogranicz rezerwowalną przepustowość.

W oknie właściwości będą widoczne trzy opcje Nie skonfigurowano, Włączone oraz Wyłączone. Zaznaczamy opcje Włączone, po czym w polu >Limit przepustowości (%) wpisujemy wartość 0, podobnie jak na poniższym zrzucie. Po zmodyfikowaniu ustawień wybieramy Zastosuj i potwierdzamy OK.

Dotyczy optymalizacji łącza internetowego, ograniczenia przepustowości łącza oraz zmniejszenie pingu.

Na Windows 7 jest tak:

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Na Twoim systemie może być podobnie.

Sprawdzałeś reset modemu/routera ?
Sprawdziłeś ustawienie modemu/routera w innym miejscu lub wyżej ?
Nie ma zakłóceń przez inne urządzenia ?
Nie ma przeszkód po drodze ?

Zobacz/przeczytaj:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Będzie OK to usuń wszystkie punkty przywracania systemu i zapisz nowy...

Areecki pisze:Może zrobić aktualizację na Windows 10 ?

Na Twoim miejscu już dawno bym to zrobił, zawsze masz miesiąc czasu do powrotu poprzedniego systemu ;)
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Więcej:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników



  • Reklama

Wróć do „Sieci komputerowe”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość