Asus M5A 78L-M i phenom II x4 - procesor nie obsługiwany

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
Awatar użytkownika
voluu

Ekspert
Kontaktowanie:

Post12 sty 2013, 14:30

Bez śladów użytkowania.
To ich problem, że jest mało popularna. Masz PRAWO do zwrotu. Oni sobie mogą gadać, najwyżej ich trochę rzecznikiem praw konsumenta postrasz. ;)

edit: 1000 post :D
Obrazek
Sounds Better

Indoor: AKG K514 + Denon PMA-480R
Outdoor: SoundMagic PL10 + Sansa Clip+

koleś git

VIP
Kontaktowanie:

Post12 sty 2013, 17:00

Jeszcze nie zamówiłem to mogę spróbować. Mógłbyś mi podać jakiegoś linka co do tego prawa zwrotu? Trochę bym się bardziej obeznał w tym.
A i jeszcze przy okazji jaka pasta będzie dobra do mojego procesora (amd phenom II x4 965). Nie chce jeszcze złej pasty kupić.
Pozdrawiam, koleś git

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post12 sty 2013, 17:22

koleś git pisze:A i jeszcze przy okazji jaka pasta będzie dobra do mojego procesora (amd phenom II x4 965). Nie chce jeszcze złej pasty kupić.

Arctic MX-4 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

koleś git pisze:Mógłbyś mi podać jakiegoś linka co do tego prawa zwrotu? Trochę bym się bardziej obeznał w tym.

=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Art. 2. 1. Konsument, który zawarł umowę poza lokalem przedsiębiorstwa, może od niej odstąpić bez podania przyczyn, składając stosowne oświadczenie na piśmie, w terminie dziesięciu dni od zawarcia umowy.

=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Z tym, że Ty nie chcesz odstąpić od umowy i nie żądasz zwrotu pieniędzy, a chcesz wymienić towar na inny.
Tym bardziej powinni na to przystać.
Nie rozumiem ich tłumaczenia.

Pakujesz płytę z powrotem w folię antystatyczną, wszystko ładnie wkładasz do oryginalnego pudełka (razem z wyposażeniem i instrukcjami, najlepiej naklej również naklejki na płytę główną, jeżeli jakieś były) i odsyłasz do nich.
Wcześniej oczywiście poinformuj ich o tym fakcie i zapytaj o adres do zwrotu.

Oni po otrzymaniu zwrotu powinni odesłać Ci nową płytę. Jeżeli trzeba dopłacić różnicę, to dopłacisz.

koleś git

VIP
Kontaktowanie:

Post12 sty 2013, 17:38

Aha, tylko z czasem trochę licho. Zawarcie umowy to oznacza dzień odbioru czy złożenie zamówienia? Bo zamówiłem w czwartek o 22 a dostałem dopiero we wtorek.
I te odstąpienie od umowy ma być dołączone razem z towarem? Można je ręcznie napisać? nie mam komputera teraz.
Pozdrawiam, koleś git

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post12 sty 2013, 18:50

10 dni od dnia otrzymania towaru.

koleś git pisze:I te odstąpienie od umowy ma być dołączone razem z towarem? Można je ręcznie napisać?

Można ręcznie.
Ale zaznacz, że chodzi o płytę główną i chcesz ją wymienić na inną, a nie zwrócić.

koleś git

VIP
Kontaktowanie:

Post14 sty 2013, 18:00

Chyba nie da rady.
napisali mi
" W przypadku płyty głównej, ślady użytkowania to już wkręcanie jej do obudowy. Widoczne są wtedy w otworach na śruby wytarcia po których można stwierdzić, że płyta była używana."
Czy to prawda czy mnie tylko wkręca? W sumie to mogą przyczepić się do najmniejszego szczegółu. Nawet jakby śladów żadnych nie było to jeszcze bym wysłał i zmarnował kasę na kuriera bo by stwierdzili, że czegoś nie ma.

-- stycznia 14th, 2013, 7:00 pm --

Może głupie pytanie, ale dla świętego spokoju. Czy mikrodrobiny pasty termoprzewodzącej na pinach mogą uszkodzić procesor? Jak czyściłem to niechcący pobrudziłem od spodu trochę. Zebrałem delikatnie chusteczką, ale coś mogło zostać. I dzięki za pomoc. To by było na tyle w temacie. Muszę zamówić tą drugą v2
Pozdrawiam, koleś git

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post14 sty 2013, 18:35

koleś git pisze: Czy mikrodrobiny pasty termoprzewodzącej na pinach mogą uszkodzić procesor?

Uszkodzić procesora raczej nie uszkodzi.
Bylebyś nie pokrzywił nóżek procesora.

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”