Witam, od jakiegoś miesiąca napotykają mnie różne bsody. Najczęściej z plikiem dxgmms.sys, lecz są również inne. Dziś chciałem jakoś powalczyć z tym problemem, i na pierwszy ogień rzuciłem procesor. Zacząłem katować go programem Prime95, i już po 2 godzinkach wyskoczyły jakieś błędy, lecz nie wiem, czy one świadczą o tym, że procesor jest uszkodzony? Proszę mnie oświecić:) Mój procesor to: Intel Core 2 Quad 8300 2,5GHz
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Błędy w Prime95 czy procesor uszkodzony?
-
Ostatnio zmieniony 27 maja 2011, 23:56 przez cosik_ktosik, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmiana tytułu
Powód: Zmiana tytułu
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Zanim pojawia się informacja o zatrzymaniu powinna być informacja o przyczynie. Co tam wyżej pisało?
-
No właśnie problem w tym, że tam wyżej nic nie było napisane o przyczynie, tylko były jakieś linijki z testami. Ogólnie to dziś miałem chyba z 10 Bsod'ów typy 0xD1, oraz 0xA. W podglądzie zdarzeń, jak wyskoczy każdy bsod wyskakuje błąd typu:
"Sterownik atksgt.sys został zablokowany dla ładowania. Nie można uruchomić usługi atksgt z powodu następującego błędu: Nastąpiło zablokowanie ładowania sterownika." Wyczytałem, że to ma coś wspólnego z jakimś tagesem, ale nie wiem o co w tym wszystkim chodzi, więc tego nie ruszyłem:/ Jeżeli chcesz, mogę zamieścić Ci wszystkie moje minidumpy w paczce.
"Sterownik atksgt.sys został zablokowany dla ładowania. Nie można uruchomić usługi atksgt z powodu następującego błędu: Nastąpiło zablokowanie ładowania sterownika." Wyczytałem, że to ma coś wspólnego z jakimś tagesem, ale nie wiem o co w tym wszystkim chodzi, więc tego nie ruszyłem:/ Jeżeli chcesz, mogę zamieścić Ci wszystkie moje minidumpy w paczce.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
-
Przepraszam, że tak długo, ale postanowiłem najpierw wysłać komputer do serwisu na diagnostykę. Okazało się, że wszystkie części są sprawne, więc mam teraz pewność, że wina leży po stronie jakiś sterowników:/ Zrobiłem formata, zainstalowałem świeży system, pościągałem najnowsze sterowniki, zrobiłem aktualizację systemu windows, lecz BSOD'y nadal wyskakują :/ Najczęściej wyskakiwały mi przy grach, lecz teraz nawet zacząłem nagrywać jeden film, i również błąd wyskoczył... Bardzooo proszę o pomoc. Normalnie nie mam już na to sił:( Podsyłam cały dziennik zdarzeń, i ostatnie zdjęcia bsodów, wraz z minidumpami. Przestudiowałem trochę te błędy z dziennika, i zauważyłem jeden komunikat o takiej zawartości: "Ładowanie sterownika \SystemRoot\SysWow64\drivers\pfc.sys zostało zablokowane z powodu niezgodności z tym systemem." oraz: "Załadowanie sterownika \Driver\pfc dla urządzenia IDE\CdRomHL-DT-ST_DVDRAM_GSA-H10N________________JL10____\6&181da41f&0&0.0.0 nie powiodło się." - wychodzi na to, że coś się dzieje z napędem...
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
hmm, może to coś z jakimś emulatorem dysków, stosujesz jakiś?
-
Chodzi Ci o programy typu Daemon Tools, tak? Nie stosuję żadnego, który by emulował...:/ Zauważyłem, że ten błąd najczęściej wyskakuje przy nagrywaniu. Może napęd jest uszkodzony, i to on wysypuje błędy? Odłączyłem dziś dysk, i próbowałem użytkować jakiś czas bez niego, lecz nadal wyskakiwały różne bsody, ale nie 0x3B, tylko np. 1E...Gdy podłączyłem spowrotem napęd, znowu zaczęły się pokazywać bsody 0x3B...Nie wiem o co w tym wszystkim chodzi, ale podejrzewam jakiś konfilkt ze sterownikami...
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
No myślałem o daemonie. Co jeszcze pozostaje od napędu, to program do nagrywania, sterownik ASPI ale w to wątpię oraz możliwość reinstalacji napędu przez menedżer urządzeń, a dokładnie kanałów IDE.
-
- Reklama