witam. Mam kolegi dysk Samsunga. Kiedy zabrali u niego prąd niespodziewanie to już nie może uruchomić komputera. Przyczyna leży po stronie dysku. Wziąłem dysk do siebie i wyskoczył mi następujący bluescreen:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
W czym może być przyczyna? Wiem że dysk jest raczej sprawny bo uruchomiłem instalatora Windowsa XP i normalnie wykrył mi dysk i jego 3 partycje. Myślałem nad zrobieniem reinstala systemu ale kolega mówił że na C ma kilka ważnych dokumentów i żeby spróbować bez reinstala. Jest jakiś sposób aby uruchomić bądź naprawić ?
Bluescreen po zabraniu prądu. Dlaczego?
- ZiNGO
- Kontaktowanie:
- voluu
- Kontaktowanie:
Przeważnie ten błąd dotyczy sterowników SATA przy instalacji XP. W BIOSie tryb SATA jest aktywny? Spróbuj się do niego dostać przez LiveCD.

Sounds Better
Indoor: AKG K514 + Denon PMA-480R
Outdoor: SoundMagic PL10 + Sansa Clip+
- ZiNGO
- Kontaktowanie:
ale instalacja normalnie się odpala ale mi chodzi o to że jak włączam komputer normalnie to wyskakuje ten bluescreen.

- voluu
- Kontaktowanie:
Po prostu gdyby nie dało rady bez reinstala - skopiujesz mu te dane i wsio.Myślałem nad zrobieniem reinstala systemu ale kolega mówił że na C ma kilka ważnych dokumentów i żeby spróbować bez reinstala
Wracając do tematu, spróbowałeś naprawy przez płytę startową XP? Błąd ewidentnie krzyczy o dysk - tak więc albo padły sterowniki w systemie (można tak?) albo elektronika na dysku.

Sounds Better
Indoor: AKG K514 + Denon PMA-480R
Outdoor: SoundMagic PL10 + Sansa Clip+
- ZiNGO
- Kontaktowanie:
a możesz napisać jak się naprawiało przez płytkę startową XP bo nie mam dzisiaj głowy do niczego ;p

-
- Reklama