BSOD - Problem z plikiem .dmp

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
klokupk

Użytkownik

Post11 lut 2010, 02:44

Witam! Od kilku tygodni wywala mi Bsod'a. Najczęściej dzieje się to przy graniu lub gdy jest otwarte dużo aplikacji na raz. RAMy sprawdzałem memtestem i nie znalazlo zadnych bledow. Są to dwa Bsody, pierwszy 'IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL' i od niedawna 'PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA'.
Zapisało mi kilka plików .dmp ale zadnego nie moge odczytać ("Plik lub katalog jest uszkodzony i nieczytelny") Próbowałem juz 3 roznych wersji Debugging Tools i w zadnej nie moze odczytac. Za chwile zrobie jeszcze chkdsk.
Proszę o pomoc, bo bardzo często wyłącza mi się komputer. :cry:

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post11 lut 2010, 03:26

Poprawnie korzystasz z Microsoft Debugging Tools ?
Otwórz program -> File -> Open Crash Dump -> otwórz plik DMP z katalogu C:\Windows\Minidump\

Sprawdź co oznacza kod błędu z Twojego BSOD-a korzystając z artykułu -> Błędy systemu Windows (kody BSOD).

klokupk

Użytkownik

Post11 lut 2010, 03:53

Właśnie tak robiłem. Sprawdzałem na tej stronce już. Pozostało mi tylko badanie powierzchni dysku.
Po chkdsk dalej to samo ( po /f i po /r).
Jeżeli nie będę miał jak odczytać minidump to pozostaje mi chyba tylko zmieniać po kolei stery od wszystkiego.

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”