Witam,
1. Poszukuje dobrej jakościowo pasty termoprzewodzącej do procesora. Wiem, że pytanie mimo wszystko głupie ale nie chce kupić jakiegoś allegrowego shitu. Zależy mi na bardzo dobrej jakości . Jakość > cena.
2. Przydałby się także tylni wentylator 120x120 mm i od razu pytanie czy jest on w stanie zmienić temperaturę komputera przynajmniej o parę stopni. Nie wiem gdyż mój komputer od zawsze nie posiadał takowego wentylatora.
3. Chciałbym również wiedzieć jaki jest najlepszy mozliwy wybór procesora do płyty głównej MSI p-26. Rozumiem, że wymiana płyty + procesor z nowszym socketem wyszedłby lepiej lecz na razie nie potrzebuje wielkich zmian.
Z góry dziekuje.
Chłodzenie do komputera
- LupeR
Chłodzenie do komputera
Hellsing pisze:Poszukuje dobrej jakościowo pasty termoprzewodzącej do procesora. Wiem, że pytanie mimo wszystko głupie ale nie chce kupić jakiegoś allegrowego shitu. Zależy mi na bardzo dobrej jakości . Jakość > cena.
Arctic Cooling MX-4 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Hellsing pisze:Przydałby się także tylni wentylator 120x120 mm i od razu pytanie czy jest on w stanie zmienić temperaturę komputera przynajmniej o parę stopni. Nie wiem gdyż mój komputer od zawsze nie posiadał takowego wentylatora
Tylni wentylator jest ważnym elementem chłodzenia komputera, pozbywa się ciepłego powietrza które zalega w środku obudowy, jak bardzo pomoże tego nie jestem w stanie przewidzieć.
SilentiumPC Zephyr => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Hellsing pisze:Chciałbym również wiedzieć jaki jest najlepszy mozliwy wybór procesora do płyty głównej MSI p-26.
Najlepszy jaki możesz do płyty MSI G41M-P26 wcisnąć to chyba Intel Core2 Quad Q9550.
Hellsing pisze:Rozumiem, że wymiana płyty + procesor z nowszym socketem wyszedłby lepiej lecz na razie nie potrzebuje wielkich zmian.
Logicznie rzecz biorąc to tak.
Podaj pełną specyfikację komputera.
Masz wolne gniazdo na wentylator? => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jakie jeszcze posiadasz wentylatory w obudowie i gdzie?
Jaka jest w tej chwili "temperatura komputera" ?

Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
-
Chłodzenie do komputera
Mam wolne gniazdo na wentylator.
Wentylator mam na procesorze, karcie graficznej i w zasilaczu.
Temperatura to jakies 40-45stopni w spoczynku ale od czasu do czasu w coś sobie pogram i niekiedy temperatura GPU zaczyna sięgać ~75 stopni. Procesor który posiadam "Procesor Intel Celeron Dual Core E3400", a z tego co widze maxymalna temperatura to dla niego 74,1 stopnia.
Spec:
-Win 7
-Procesor Intel Celeron Dual Core E3400
-Płyta główna MSI p-26
-4 gb ram
-Radeon 5670 HD
-Zasilacz Corsair 400W
Wentylator mam na procesorze, karcie graficznej i w zasilaczu.
Temperatura to jakies 40-45stopni w spoczynku ale od czasu do czasu w coś sobie pogram i niekiedy temperatura GPU zaczyna sięgać ~75 stopni. Procesor który posiadam "Procesor Intel Celeron Dual Core E3400", a z tego co widze maxymalna temperatura to dla niego 74,1 stopnia.
Spec:
-Win 7
-Procesor Intel Celeron Dual Core E3400
-Płyta główna MSI p-26
-4 gb ram
-Radeon 5670 HD
-Zasilacz Corsair 400W
- LupeR
Chłodzenie do komputera
Hellsing pisze:Mam wolne gniazdo na wentylator.
Czyli ok.

Hellsing pisze:Temperatura to jakies 40-45stopni w spoczynku ale od czasu do czasu w coś sobie pogram i niekiedy temperatura GPU zaczyna sięgać ~75 stopni.
Masz słabo wentylowaną obudowę więc dla tej karty temperatury są w porządku.
Pokaż odczyty temperatur z programu HW Monitor, pod obciążeniem.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
-
- Reklama