CPU Frequency - Problem :/

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
Awatar użytkownika
pawcza

Użytkownik
Posty: 81
Rejestracja: 10 lut 2009, 12:33
Lokalizacja: Gdynia

CPU Frequency - Problem :/

Post07 cze 2009, 10:12

Witam. Około pół roku temu dokupiłem części do mojego komputera ( płyta główna, ram, procek, zasilacz). No prawie wszystko. Wszystko składałem sam i od tamtego momentu przy włączeniu komputera wyskakuje mi coś takiego. (wiem co to znaczy bo znam angielski)

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Jeżeli wejdę w bios to mam coś takiego : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Wchodzę w tą pierwszą opcję : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Jeżeli załaduję optymalne ustawienia nic się nie zmienia ( nawet się rymuje :) )
Mój komp to :

Procek : AMD Phenom 9650
HDD : 160GB
RAM : 2x Kingston 2GB na dualu
Płyta główna : Gigabyte GA-M52L-S3
Zasilacz : Logic-500ATX (strona zasilacza : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników)
Grafa : Geforce 8600 GT
League Of Legends NA, Lmmo.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21330
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

CPU Frequency - Problem :/

Post07 cze 2009, 10:31

Zgodnie z instrukcją producenta, proponuję zwykły reset Biosu zworką na płycie głównej, a następnie ładowanie ustawień optymalnych.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
pawcza

Użytkownik
Posty: 81
Rejestracja: 10 lut 2009, 12:33
Lokalizacja: Gdynia

CPU Frequency - Problem :/

Post07 cze 2009, 10:58

Zrobiłem tak na 2 pręciki, nad którymi pisze CLR_CMOS włożyłem tą zworkę. Włączyłem kompa ( nic sie nie zmieniło) wszedłem w BIOS załadowałem optymalne. Wyłączyłem kompa. Zworkę włozyłem spowrotem na dvd ( muszę tak mieć żeby działał i HDD i DVD) i znów wyskoczył mi ten error. Mogę normalnie wchodzić do kompa wciskając F1
League Of Legends NA, Lmmo.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21330
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

CPU Frequency - Problem :/

Post07 cze 2009, 11:04

Ale tak się nie robi resetu. Wyłączasz kompa z sieci, zakładasz zworkę na 15-30 sekund, czekasz, wyciągasz zworkę, podłączasz kompa, ładujesz optymalne w biosie.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)



  • Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości