czemu mi karta nie działa

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
Awatar użytkownika
avirtus

Użytkownik

Post16 cze 2011, 15:04

Mam kartę graficzną na innym komputerze działa gdy ją podłączam do PC i podpinam monitor w monitorze wyświetla się pomarańczowa kontrolka tak jak by w ogóle nie był podłączony do karty. Gdy chce sprawdzić kartę wchodząc w panel sterowania>system>menadżer urządzeń> to tam nie mam karty graficznej tylko mam inne urządzenia kontroler wideo (zgodny z VGA) czyli że monitor jest podpięty do płydy głównej skoro karty nie wykrywa a ona działa na innym sprzęcie to wina płyty głównej czy też może sterowników.żeby zainstalować sterowniki muszę sprawdzić jaka to karta ale nie mam jak bo jej nie wykrywa
Ostatnio zmieniony 16 cze 2011, 17:08 przez djarta, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Przenoszę do Sprzętu Komputerowego

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post16 cze 2011, 15:10

avirtus pisze:żeby zainstalować sterowniki muszę sprawdzić jaka to karta ale nie mam jak bo jej nie wykrywa

No tak ale chyba możesz zobaczyć jej nazwę na komputerze w którym działa, ewentualnie sprawdzić programem aida32 czy będzie pisała jej nazwą na tym którym nie działa.
Podaj jeszcze specyfikacje komputera łącznie z zasilaczem

Awatar użytkownika
avirtus

Użytkownik

Post16 cze 2011, 18:45

Ale karta ta działała mi tylko pewnego słonecznego dnia monitor zrobił mi sięczarny i nie działa i nie wiem co to płyta główna czy co

-- 16 cze 2011, 18:08 --

PS: Komputer w którym działała jest oddalony od mojego miejsca zamieszkania o 400KM więc będzie z tym mały problem.

-- 16 cze 2011, 18:45 --

Dobra już olać to dam kompa do jakiegoś informatyka bo teraz ściągnołem sterowniki bo nazwe karty miałem w jakimś notatniku i co podłączyłem karte i monitor i to samo nie działa a karta się tylko nagrzała w cholere

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”