Witam. Po podłączeniu do komputera pendriva OCZ RALLY 2 8 GB wyświetla się komunikat "Nie rozpoznano urządzenia" ale dioda na nim mruga.
W menadżerze urządzeń wyświetla się jako Unknown Device i we właściwościach "System Windows zatrzymał to urządzenie z powodu zaraportowanych problemów. (Kod 43)"
Po przeczytaniu paru porad na hotfixie poznałem parametry : VID 0325 PID ac02 , kontroler SM325QF AC ,pamięć Samsung K9LBG08U0M . Zrobiłem to poprzez ingerencje fizyczną bo żaden program typu ChipGenius go nie wykrywa. Tylko co dalej ?
P.S Ciekawy przypadek: na fotce w artykule opisującym budowe pendriva jest taki sam a podzespoły chyba inne...mhhh
Czy da się wskrzesić pendriva?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
A to sprawdzałeś: http://www.hotfix.pl/naprawa-sterownika ... b-a367.htm
Naprawia to komunikat o nierozpoznanym urządzeniu USB.
Naprawia to komunikat o nierozpoznanym urządzeniu USB.
-
Zrobiłem według instrukcji, niestety dalej to samo. Dodam tylko ,że pendriv był podpięty pod tuner satelitarny i zaczął szwankować - "znikając" ,zrobiłem format ( w tunerze) i wyskoczył błąd.
P.S System 7 64 bit.
P.S System 7 64 bit.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Warto by go było zobaczyć pod linuxem i tam sformatować
PS, a co do fotki w artykule, to prawda że ten sam pendrive, bo to mój pendrive tego samego modelu. Ale mogli do środka co innego wcisnąć
PS, a co do fotki w artykule, to prawda że ten sam pendrive, bo to mój pendrive tego samego modelu. Ale mogli do środka co innego wcisnąć

-
No nic spróbuje u kolegi na xp . Linuxa "nie mam w zasięgu".
PS. Łobuzy

PS. Łobuzy

-
- Reklama