Dyfuzor to ta tuba, tak?
może nie demontować go, a wentylator w tym miejscu tylko na zewnątrz obudowy
Dobre chłodzenie komputera
- robiwielki
- Kontaktowanie:
A no tak, można sprawdzić z usuniętą tuba albo zamontować na zewnątrz. I zobaczyć, co daje lepszy efekt.
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Temat troszkę przymarł, zima się skończyła, już nie jest tak gorąco ale nie o tym.
Mam zasilacz od starszego kompa jakieś 180 W (za 20 zł więc bardzo go nie szkoda jakby co) i pomysł jest taki żeby zgromadzić jakieś wiatraczki poumieszczać i w kryzysowej sytuacji czyli gorąco i obciążenie odpalam drugi zasilacz bez ryzyka o właściwy zasilający komputer. Może uda się jeszcze mi zdobyć pokrywę od obudowy i mogłoby się odbyć bez ingerencji w obudowę. Ta zastępcza pokrywa byłaby na lato i też z wiatraczkami. Co o tym sądzicie?
Mam zasilacz od starszego kompa jakieś 180 W (za 20 zł więc bardzo go nie szkoda jakby co) i pomysł jest taki żeby zgromadzić jakieś wiatraczki poumieszczać i w kryzysowej sytuacji czyli gorąco i obciążenie odpalam drugi zasilacz bez ryzyka o właściwy zasilający komputer. Może uda się jeszcze mi zdobyć pokrywę od obudowy i mogłoby się odbyć bez ingerencji w obudowę. Ta zastępcza pokrywa byłaby na lato i też z wiatraczkami. Co o tym sądzicie?
- robiwielki
- Kontaktowanie:
No fajnie, tylko np. dwa dodatkowe wiatraczki to mogą chodzić na tym zasilaczu, co jest. Ja bym usunął dyfuzor (Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników) i wentylator z nawiewem do środka i wstali bym 10 na tul niej odbudowie Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników) To w sumie powinno coś dać, a jeśli mało to bym jeszcze zamienił na procesorze wentylator i bym wstawił cooler. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników lub Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników 
Jedna obudowa, jeden zasilacz

Jedna obudowa, jeden zasilacz

Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
-
Ten zasilacz drugi to w obawie przed uszkodzeniem głównego zasilacza bo nie myślałem o kupnie wiatraczków tylko znaleźć w domu albo od kogoś. Taki wiatraczek nie jest pewny czy mógłby zagrozić jakimś zwarciem. O kupnie chłodzenia jest sens myśleć jak to nie wypali według mnie.
-
- Reklama