Dobre chłodzenie komputera

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
problemator

Użytkownik

Post06 sie 2014, 21:57

Dyfuzor to ta tuba, tak?
może nie demontować go, a wentylator w tym miejscu tylko na zewnątrz obudowy

Awatar użytkownika
robiwielki

Ekspert
Kontaktowanie:

Post07 sie 2014, 06:01

A no tak, można sprawdzić z usuniętą tuba albo zamontować na zewnątrz. I zobaczyć, co daje lepszy efekt.
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

problemator

Użytkownik

Post10 gru 2014, 20:42

Temat troszkę przymarł, zima się skończyła, już nie jest tak gorąco ale nie o tym.
Mam zasilacz od starszego kompa jakieś 180 W (za 20 zł więc bardzo go nie szkoda jakby co) i pomysł jest taki żeby zgromadzić jakieś wiatraczki poumieszczać i w kryzysowej sytuacji czyli gorąco i obciążenie odpalam drugi zasilacz bez ryzyka o właściwy zasilający komputer. Może uda się jeszcze mi zdobyć pokrywę od obudowy i mogłoby się odbyć bez ingerencji w obudowę. Ta zastępcza pokrywa byłaby na lato i też z wiatraczkami. Co o tym sądzicie?

Awatar użytkownika
robiwielki

Ekspert
Kontaktowanie:

Post10 gru 2014, 21:36

No fajnie, tylko np. dwa dodatkowe wiatraczki to mogą chodzić na tym zasilaczu, co jest. Ja bym usunął dyfuzor (Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników) i wentylator z nawiewem do środka i wstali bym 10 na tul niej odbudowie Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników) To w sumie powinno coś dać, a jeśli mało to bym jeszcze zamienił na procesorze wentylator i bym wstawił cooler. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników lub Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników 8-)

Jedna obudowa, jeden zasilacz :)
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

problemator

Użytkownik

Post11 gru 2014, 22:08

Ten zasilacz drugi to w obawie przed uszkodzeniem głównego zasilacza bo nie myślałem o kupnie wiatraczków tylko znaleźć w domu albo od kogoś. Taki wiatraczek nie jest pewny czy mógłby zagrozić jakimś zwarciem. O kupnie chłodzenia jest sens myśleć jak to nie wypali według mnie.

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”