Dysk SAMSUNG HD502HJ - gubi dane...

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
CRSMTH

Użytkownik

Post19 cze 2011, 15:36

Witam,

Mam problem z dyskiem, oczywiście mam na niego gwarancję ale chciałbym z waszą pomocą szybko naprawić problem (jeżeli się da)...

Kupiłem 19-05-2011 w Komputroniku nowy dysk SATA SAMSUNG HD502HJ, utworzyłem dwie partycje, postawiłem system etc. ale po jakimś czasie gra The Sims 2, która była zainstalowana w Program Files na jednej z partycji tego dysku po prostu zniknęła, jeszcze wcześniej też coś zniknęło, a dziś jak chciałem wejść w Program Files wywaliło, że "katalog lub plik jest uszkodzony lub nieczytelny" (poprzedniego dnia było wszystko OK), uruchomiłem ponownie system, wchodzę na ten dysk, a folderu Program Files nie ma...

Te dane jakby są na dysku bo widać, że jest zajęte miejsce na dysku...

Próbowałem: Start > uruchom > chkdsk /r /f za pierwszym razem dane mi przywróciło, za drugim nie, a teraz muszę to sprawdzić...

Od nowości ten dysk był cały czas sprawdzany przed uruchomieniem, chkdsk sprawdzał jakiś dziennik Usn, usuwał jakieś wartości, po starcie systemu wywalało, że System Volume Information jest uszkodzony itp.

Da radę coś z tym zrobić czy reklamację złożyć od razu?

Pozdrawiam.

CRSMTH

Użytkownik

Post19 cze 2011, 15:46

Zrobiłem screena:

Obrazek

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post19 cze 2011, 15:49

Z tego co widze jest strasznie dużo błędów komunikacji, na początek radzę wymienić kabelek łączący dysk z płytą.

CRSMTH

Użytkownik

Post15 lip 2011, 23:41

Ok, zmienię kabelek i zobaczymy co dalej. :)

-- 15 lip 2011, 23:41 --

Odkopuję temat.
Już wszystko jest OK, po ponownym formatowaniu. :)
Temat do usunięcia.

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”