Jaka myszka dla grafika?

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
mysticer

Użytkownik

Jaka myszka dla grafika?

Post20 lut 2014, 00:07

Cześć,
Od jakiegoś czasu szukam porządnej myszy do grafiki komputerowej(głównie szablony www). Z własnego doświadczenia oraz opinii w internecie wiem, że sprzęt dla graczy komputerowych doskonale się nadaje : )

Tutaj pytanie do Was drodzy forumowicze, czy bardziej opłaca się wziąć mysz/kombajn z dużą ilością klawiszy(aby ograniczyć używanie klawiatury) np.

Kod: Zaznacz cały

http://dlagracza.com/myszki/653-razer-naga-epic.html
(nie wiem, czy mogę dodawać linki, ale tu jest fajny opis. Jak coś to zamieńcie na samą nazwę myszy), czy po prostu coś z bardzo dobrym sensorem? np.

Kod: Zaznacz cały

http://dlagracza.com/myszki/656-razer-mamba-2012-4g.html
(jak wyżej). W ogóle to dla mnie podstawowym pytaniem jest czy ma to być mysz optyczna czy laserowa :D Możecie podsyłać linki z całkiem innych źródeł(byle w miare tanio) :D

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Jaka myszka dla grafika?

Post20 lut 2014, 00:10

Grafik z myszką? A nie tabletem :D

Co do Razer, tragedia, Razer Imperator już od kilku miesięcy leży na półce bo się psuła. Poprzedni Razer Krait to samo. Ja sobie już odpuszczam tą firmę, tysiące postów w necie narzekań jak to myszce nagle zaczynają klawisze podwójnie klikać.

Sensor oczywiście laserowy, powyżej 3500 dpi to wydaje się podstawą. Reszta to cena, pytanie ile chcesz wydać?
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Jaka myszka dla grafika?

Post20 lut 2014, 16:56

Ja jestem osobiście za ROCCAT'em.
Od Roccat Savu (którą osobiście mam i polecam) do najwyżej półki - Roccat Kone XTD.

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”