Karta graficzna GeForce GT220 -brak obrazu na monitorze

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post05 cze 2014, 09:57

Przeczytaj dokładnie:
http://www.hotfix.pl/zmiana-karty-grafi ... e--a74.htm

Wydaje mi się że coś źle robisz ?

Sprawdziłem odinstalowalem wszystkie sterowniki od karty i ja odinstałowałaem w menedżerze.
Po włozeniu nowej i tak nie działa.

1. Nie odinstalowałeś sterowników od zintegrowanej karty graficznej.
W Dodaj lub usuń programy widzę NVIDIA Drivers
2. Nie wyłączasz ją w Menedżerze urządzeń tylko w BIOS-ie.
3. Podłączasz nową.
4. Instalujesz sterowniki do nowej.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Damian1995

Użytkownik

Post05 cze 2014, 10:12

Dobra, bo to sa zdjecia jak zainstalowałem znowu te stery bo brat chciał grać i nie działało ale ok zrobiej jeszcze raz co zrobiłes odinstaluje i zrobie jeszcze raz zdjecia z dodaj /usuń. Pokaze ze nie ma tych sterowników i zrobie co mowiłes dzieki XMAN.

edit XMAN jaka to opcja w biosie co sie wyłancza karte zintegrowaną ? Chodzi o przestawienie z auto na PCI? Czy nie bo jak nie to nie robiłe tego,czekam na info to odrazu zrobie wszystko razem.Przestawienie zworki to to same co wyjęcie bateri ?

P.S bede w domu ok 18 wiec post napisze przed 19 pozdro

Awatar użytkownika
robiwielki

Ekspert
Kontaktowanie:

Post05 cze 2014, 10:17

Najlepiej wyciąg kartę graficzna z PCI, uruchom na zintegrowanej karcie. Usuń wszystko to co jest zainstalowane kartu.
Uruchom w trybie awaryjnym za pomocą tego Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników usuń pozostałości jak są. Teraz włącz komputer i sprawdź w opcjach (Dodaj lub usuń programy) czy coś nie ma jeszcze, i w "Menedżer urządzeń" czy nie ma na pewno żadnej karty graficznej. I teraz można włożyć ta kartę to to jej nie widzi i zobaczyć czy widzi ją i "Menedżer urządzeń" jako nowy sprzęt.

-- 05 cze 2014, 09:17 --

Tak chodzi o przestawienie z auto na PCI.
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.

Damian1995

Użytkownik

Post05 cze 2014, 10:24

Robi przeczytaj to moge zrobic tak co mowisz ale jak moge spr. w Menedżerze urządzeń jak podłacze tą nową karte to raczej bede miał czarny obraz?.
Czy nawet bez zainstalowanej integry obraz mi odpali nawet jesli na nowa nie chodzi >?
I jeszcze cos to co mi podałes to ja mam tym usunąc stery od grafy zintegrowanej gdy wejde w tryb awaryjny mam uzyc tego programiku tak ?
Nie chce nie domówień bo moge cośzrobić nie tak i przez może nie działać.
A takto zrobie krok po kroku i zobaczymy.
Dzieki za pomoc
Ostatnio zmieniony 05 cze 2014, 10:26 przez Damian1995, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post05 cze 2014, 10:28

Przestawienie zworki to to same co wyjęcie bateri ?

Chodzi Tobie o reset BIOS- ?
http://www.hotfix.pl/resetowanie-bios-u ... ra-a21.htm
To samo, najlepiej:
Pierwszy sposób -> Reset poprzez wyciągnięcie baterii z płyty głównej.

Wykonujesz to w pierwszej kolejności a następnie podłączasz nową kartę graficzną wg. poradnika.
Obrazek

Damian1995

Użytkownik

Post05 cze 2014, 10:30

Tak własnie wyciągałem baterie na 15 minut,po czym włożyłem karte graficzną lecz nie działało. Pytam własnie czy moze zworka pomorze jak reset z bateri nie dał rady.Ale to chyba identyko co reset baterią wiec nie mam co próbować.
Sprubóje najpierw twojej metody a potem kolegi i opisze o 19 wszystko thx.
Ostatnio zmieniony 05 cze 2014, 10:33 przez Damian1995, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post05 cze 2014, 10:32

Najpierw wykonujesz reset BIOS-u, uruchamiasz ponownie komputer a później dopiero zajmujesz
się wymianą karty.
Obrazek

Damian1995

Użytkownik

Post05 cze 2014, 10:36

XMan pisze:Najpierw wykonujesz reset BIOS-u, uruchamiasz ponownie komputer a później dopiero zajmujesz
się wymianą karty.

To robiłem identycznie reset z bateryjki,po resecie i włożeniu karty nadal nie działało czarn ekran. Zostają wiec 2 mozliwosci twoja i Robiego.

Awatar użytkownika
robiwielki

Ekspert
Kontaktowanie:

Post05 cze 2014, 10:52

Na karcie zintegrowanej, włączasz w tryb awaryjny i tak włączasz ten plik do usuwania kart graficznych. Tylko pamiętaj ze nic nie podłączasz pod PCI :)
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.

Damian1995

Użytkownik

Post05 cze 2014, 16:12

Witam teraz temat do Moderatora zrobiłe co trzeba ale nadal nie dziła scr dla pewnosci ze usunołem drivery i scr z menadżera.
1.dodaj/usuń Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
2.dodaj/usuń Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
3.dodaj/usuń Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Scr w menedżerze po deinstalacji driverów Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
i Scr jak podłaczyłem nową karte graficzną nadal to samo bez zmian w menedżerze ale wstawiłem w razie czego
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (Bios był ustawiony na PCI).

Sprawa wygląda źle niewiem czy dojde co jest przyczyną ;/ ,myślałem ze jak kupie to sobie ją włoże i bedzie ok a tu masz Ci los.

Wiec tak dzieki za pomoc i czekam na dalsze propozycje bedziemy działać-Chcesz jeszzce jakieś scr pisz to wyśle.

Pozdro Damian

-- 05 cze 2014, 16:12 --

A teraz pośćik do sposobu 2 kolegi i zdjecia z jakimś błedami.

Niestety zrobiłem prawie wszystko co trzeba lecz na ostatnik kroku poległem program odmówił posłuszeństwa masz tu zdjecia popatrz sobie Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
gdy to zignorowałem i chciałem odinstalować znów nastepny bład Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

To na tyle zobacz sobie oblukaj te zdjecia i daj znać co dalej.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post05 cze 2014, 18:34

Sprawa wygląda źle niewiem czy dojde co jest przyczyną ;/ ,myślałem ze jak kupie to sobie ją włoże i bedzie ok a tu masz Ci los.

Wybacz ale ze względu na swoją niepełnosprawność jestem ostatnio opóźniony w sprzęcie :(
Zastanawiam się nad tym czy ta karta się nadaje do Twojej pamięci, do Twojego komputera:
-Ram DDR2 (2kośći 1gb+2gb)

GeForce GT220 1GB DDR3

A teraz małe szczegóły które mogą być pomocne na mojej płycie głównej jest umieszczona słaba karta zintegrowana,(dlatego chciałem ją wymienić). Komputer ma z 5 lat

Karta będąca zintegrowana na mojej płycie to GeForce 6150SE.

Masz jakieś problemy na zintegrowanej karcie ?
Problemy z nowymi grami ?
Posiadam również płytę główną GIGABYTE (7 lat) oraz dokładnie tą samą wbudowaną kartę graficzną
na systemie Windows XP oraz Windows 7 i mogę podać odpowiednie sterowniki:
Obrazek

Damian1995

Użytkownik

Post05 cze 2014, 18:36

Wiec tak moderatorze zacznijmy od tego ,żę doczytałem się że może być na płycie ram ddr2 a pójdzie spokojnie karta grafiki ddr3 lub wyżej.Wiem też (bo czytałem dużo forum) z moją płytą główną ludzie mają identyczną karte i im działa wiec raczej kwestie ramu bym oddalił.

Co do karty mówisz karta jest ok,działa jak narazie lecz do gier juz niestety nie starcza nie moge pograć w swoje ulubione gry jedynie popatrzeć na płyte ^^ co mnie lekko irytuje co do mojej grafiki zintegrowanej.Tak karta jets za słaba dlatego chce ją wymienić . Wymieniłbym zasilacz (bo i tak bede wymieniał) ale nie jestem pewien czy bedzie chodziła jak ją wymienie.Jutro prawdopodobnie pójde spr karte czy działa u kolegi moze byćtak ze nie bedzie działała bo tez zasilacza nie wymieniał a komp ma tez stary , wiec nie wiem jak bedzie.
No cóz pare słów do Cb widać ze znasz się na rzeczy ale poprostu z takim czymś sie nie spotkałes.

P.S czekam na jakieś kolejny posty i bedziemy działać :).
Pozdrawiam Damian

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post05 cze 2014, 18:45

A więc chodzi Tobie aby pograć w nowsze gry, jakie ?
Obrazek

Damian1995

Użytkownik

Post05 cze 2014, 19:08

Jasne ze tak odrauz powiem Ci tak,wymienie Ci parych tytułów i co z tego ? Bo za jakiś czas pobiore jakąś inna i ona mi nie pójdzie pewnie ,ale jeśli spytałeś to grzecznie odpowiem mam pare gierek w swojej bibliotece które nie chodzą minowicie :
-Resident Evil 5 wgl sie nie włacza za słaba grafa
-Venetica takie ściny ze szok
-Metro 2033 szćiny maskara
-Gothic 4 odpaliłem i to natyle ^^ reszty nie widziałem
-Black Site Area 51 sćina jak nie wiem
-ogólnie pobrał bym jakieś nowinki mam taką zajebistą ( określenie fajnej to nie bluzg .patrz słownik) gierke z tego roku wyszła dokładnie pod koniec marca na kolejną odsłone czekałem 8 lat na tej karcie moge zapomniec ogólnie zeby w ną pograć.[ Age of Wonders III] Jestem urodzonym strategiem kocham te gry :)
A teraz coś o mnie kupiłem karte za ostatnią kase mam 19 lat hcodze jeszcze do technikum ,mieszkam w skromnej rodzinie "jak sam sobie czegoś nie kupie to mi nikt nie kupi" zasilacz moge jeszcze kupić jakoś kase bym załatwił ale na nowego kompa mnie nie stać :( . I jeszcze coś pod koniec lipca kończą mi się ważność testów z prawka wiec musze je zdać w tym roku napewno nie bede miał kasy na nowy komp moge wiec co nieco w nim zmodernizować wdłg. mnie wystarczy karta i zasilacz ram 3gb styka a procek dobry :) .

Tyle od siebie Damian

-- 05 cze 2014, 19:06 --

I teraz pewna rzecz ta opcjia nad która myslałes czyli ze ram nie pasuje , to jest nie prawda, spytałem pewnej osoby i ram jest bez znaczenia karta moze byc ddr3 a ram ddr2 i spokojnie powinna działać wiec ten mit to odpada :)

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post05 cze 2014, 19:33

Ale ja tu nic nie widzę żeby zintegrowana karta graficzna nie wystarczyła przy odpowiednich sterownikach :?:
Co jedynie to można sprawdzić zmianę trybu zgodności.

Zainstalowany prawidłowo DirectX ?

Odnośnie Twojej sytuacji życiowej to całkowicie Ciebie rozumiem.
Kto by nie rozumiał jak jak, inwalida na wózku 57 lat ?
Mam tylko 1000 zł. renty i muszę utrzymać cały dom, 25 lat temu tata się powiesił w łazience jak dowiedział się że ma raka i tylko kilka m-cy życia (odcinałem go).
Niecałe dwa tygodnie temu pochowałem mamę.
Zostałem się sam z psem :cry:

Nie narzekaj, dziękuj Panu Bogu i módl się o swoje zdrowie oraz rodziny ;)
Obrazek

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”