"Nie wiem co się tak uparłeś na tą kartę graficzną GT540, to że zmienisz procesor i dołożysz RAM nie da ci dużego skoku wydajności ponieważ w grach podstawą jest grafika. Pokażę tobie teraz zestaw który przebija wszystkie powyżej w wydajności, może się skusisz

"
Wydaje mi się, że ta karta co mam aktualnie mi wystarczy, 1GB i daje rade.
Bardziej pasowałoby mi kupno 4GB ramki niż 2x2GB zawsze będę mógł potem dokupić jakby co nastepne 4GB.
Co do coolera, jest tam dołączona pasta?
EDIT : Przepraszam nie doczytałem, co jest w zestawie z coolerem
-- 10 mar 2014, 23:13 --Panowie mój budżet został zwiększony do 1100 - 1200 zł. Otrzymam pieniadze w kwietniu, może jakieś części dość dobre stanieją.
-- 12 mar 2014, 22:47 --Witam! Przepraszam, że odświeżam temat, ale mam dalsze pytania co do składania mojego PCta
Wiec tak.. zachciało mi sie troche samemu pomyśleć na temat podzespołów komputerowych i :
Obudowa, stwierdziłem, że wezmę nową.. moja ma swoje lata i nawet gdybym robił w niej jakieś chłodzenie nie wiem czy by poszło.. + ten mi sie podoba
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkownikówChłodzenie CPU :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkownikówW zestawie pasta.

Zasilacz, sprawdzałem na liście dobrych firm zasilaczy i ta sie zgadza, 450W powinno starczyć?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkownikówPłyta główna, patrzałem na to jaka jest duża, nie chciałym płyty w której gdy chce coś robić przy ramach musze wyciągac karte graficzną :/
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkownikówRamka 4GB, powinna starczyć tak jak mówił Seba.

Ewentualnie potem dokupie 8 GB i wystarczy.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkownikówNo i najlepsze w tym, CPU
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkownikówI3 3,50 Ghz.

Czy taki zestaw by ruszył? Wiem, że dostalem już od was złożony zestaw, ale chciałem troche się sam pobawić i wzorowałem sie na tym co wy napisaliście. Mam budżet do 1100 zł + koszt przesyłki co da nam.. ( nie wiem ile kosztuje przesyłka w Morele.net, ale i jeśli chodzi o przesyłkę to na nią bedzie mnie stać

)
Jedyne pytanie do was, czy to ruszy?
A i co do napędu, napęd jest SATA, w Morelach są wszystkie sata.. wiec będzie pasować.. chyba, wole się upewnić u specjalistów - was
Pozdrawiam i miłego wieczoru.