Nie działa prawy głośnik
-
Nie działa prawy głośnik
Witam. Ostatnio nawala prawy głośnik i nie wiem jaka jest tego przyczyna. Głośniki są identyczne jak te: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Od razu zaznaczam, że dźwięk nie jest wyciszony w panelu sterowania, nie jest też przesunięty suwak żeby dźwięk był odtwarzany tylko z lewego głośnika (stereo). Czasami głośnik działa a za chwile już nie działa. Próbowałem 4 razy dokładnie podpiąć kabelki do subwoofera albo dalej jest to samo. Zauważyłem, że to się stało w momencie gdy słuchałem głośno muzyki to w pewnym momencie głośnik po prostu przestał działać. Ktoś wie dlaczego tak się dzieje?
Proszę o pomoc.
Proszę o pomoc.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Nie działa prawy głośnik
Jak kabelki są odpinane to zobacz innym kablem, druga rzecz to czy słuchawki podpięte do głośników mają dźwięk w obydwu uszatkach. Jeśli nie to problem leży na drodze do komputera z głośników.
-
Nie działa prawy głośnik
W słuchawkach dźwiek jest po obu stronach. Gdy zamienie kabelki na subwooferze to na przemian działa głośnik lewy i prawy (po zamianie miejsc przy podłączaniu).
- seba86mu
Nie działa prawy głośnik
Chester512 pisze:Gdy zamienie kabelki na subwooferze to na przemian działa głośnik lewy i prawy (po zamianie miejsc przy podłączaniu).
Może być jakiś problem ze stykiem w gnieździe do którego podłączasz wtyczkę prawego głośnika.
Może obluzowany / upalony jest przewód, który przylutowany jest wewnątrz subwoofera do gniazda.
-
Nie działa prawy głośnik
Własnie planuję jutro rozkręcić pudło i zobaczyć co się tam w środku dzieje bo skoro głośniki działają to to jest pewnie wina subwoofera. Napisze jutro co i jak.
Pozdro
-- 25 gru 2012, 13:09 --
Rozkręciłem subwoofer, w środku wszystko jest OK. W ramach próby podłączyłem komórkę do pudła żeby zobaczyć czy głośniki działają i okazało się, że wszystko działa jednak po podłączeniu do kompa dalej nie działa prawy głośnik.
Pozdro
-- 25 gru 2012, 13:09 --
Rozkręciłem subwoofer, w środku wszystko jest OK. W ramach próby podłączyłem komórkę do pudła żeby zobaczyć czy głośniki działają i okazało się, że wszystko działa jednak po podłączeniu do kompa dalej nie działa prawy głośnik.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Nie działa prawy głośnik
Masz miernik elektryczny? Jak tak to w dłoń i kolejno sprawdzaj co się tam dzieje.
-
Nie działa prawy głośnik
Niestety nie posiadam takiego urządzenia. Sprawa teraz wygląda tak, głośniki działają po włączeniu komputera, odpalam jakąś muzykę i za chwile jeden przestaje działać. Sam już nie wiem co może być nie tak... może styki tam jakoś nie łączą albo coś...
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Nie działa prawy głośnik
Wygląda jak zimny lut. Można je spróbować poprawić ale potrzebna lutownica.
-
Nie działa prawy głośnik
Jak coś to lutownice mam. Wczoraj jak słuchałem muzyki to zauważyłem, że dźwięk nie jest do końca czysty tylko w głośnikach coś "chrupie" tak jakby muzyka miała bardzo słabą jakość ale odtwarzałem ją na YT w jakości 1080p, próbowałem też odpalać inną muze na różnych portalach ale wszędzie jest to samo. Sterowniki są najnowsze.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
-
Nie działa prawy głośnik
Rozkręciłem ponownie pudło i przejrzałem bardziej dokładnie ale nie widać żeby coś było urwane czy żeby się nie stykało. Problem jest na 100% w subwooferze bo jak przestaje działać głośnik i jak pierdykne w pudło to głośnik na chwile zaczyna działać po czym znowu przestaje ale ja nie mam pojęcia co tam może być zepsute, wszystko wygląda tak jak powinno być.
- seba86mu
Nie działa prawy głośnik
Może coś z potencjometrem regulacji głośności ?
Czy przy zmianie natężenia dźwięku nie ma jakichś objawów ?
Czy przy zmianie natężenia dźwięku nie ma jakichś objawów ?
-
Nie działa prawy głośnik
Nie, przy zmianie głośności nic się nie dzieje (nic oprócz zmiany głośności rzecz jasna...).
- janpas
- Kontaktowanie:
Nie działa prawy głośnik
witam
A mi nie działa lewy głośnik
Więc mamy komplet głośników na zbyciu
spalony kanał płyty głównej
wynik zabawy mojego synka
zresztą muzyki nie słucham nawet przez np 12godzin nieraz nie właczam audio
teraz pytanie żeby wyeliminować problem
podłączasz i jest ok
a pod komputerem nie to
zacznij od sprawdzenia na linuxie botowalnym czy będzie normalnie lewy i prawy
to wyeliminuje problem
jak będzie to samo to to masz odpowiedź
druga sprawa
kiedys mi okrunie charczało same trzaski pomyślałem poszła znowy karta muzyczna
wystarczyło wyczyścić z kurzu i było ok
A mi nie działa lewy głośnik
Więc mamy komplet głośników na zbyciu
spalony kanał płyty głównej
wynik zabawy mojego synka
zresztą muzyki nie słucham nawet przez np 12godzin nieraz nie właczam audio
teraz pytanie żeby wyeliminować problem
podłączasz i jest ok
a pod komputerem nie to
zacznij od sprawdzenia na linuxie botowalnym czy będzie normalnie lewy i prawy
to wyeliminuje problem
jak będzie to samo to to masz odpowiedź
druga sprawa
kiedys mi okrunie charczało same trzaski pomyślałem poszła znowy karta muzyczna
wystarczyło wyczyścić z kurzu i było ok
Grunt to spokój
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku
- voluu
- Kontaktowanie:
Nie działa prawy głośnik
Jeśli posiadasz kartę Realtek to jest tam remapowanie złącz. Podłącz pod inne wyjście niż zielone i zaznacz, że podłączyłeś głośniki. Jeśli będzie działać to masz spalony kanał, jeśli nie to musisz sprawdzić jeszcze na innej karcie dźwiękowej.

Sounds Better
Indoor: AKG K514 + Denon PMA-480R
Outdoor: SoundMagic PL10 + Sansa Clip+
-
- Reklama