Opinia na temat Laptopa Samsung R540-JT01PL
-
Witam, tak jak w temacie, potrzebuje opinii na temat tego laptopa Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników laptop ma głownie służyć do internetu, filmów, programów typu Microsoft itd.
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2011, 22:31 przez cosik_ktosik, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmiana tytułu
Powód: Zmiana tytułu
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Ogólnie laptop jest fajny, wydajność przyzwoita jak na cenę. Ale ja osobiście mam do samsungów dwie obiekcje. Pierwsza to klapa, łatwo się rysuje bo gładka i świecąca jak fortepian. Druga to klawiatura i jej spacja. Nie wiem czy tak jest we wszystkich ale ten, z którym miewam styczność ma problem ze spacją. Może nie problem, ale spacja nie reaguje na całej długości, a tylko z jednej strony.
Mogą być też problemy z kartą WiFi, gubi sygnał. A tak poza nimi to lapek jest fajny.
Lena mogłaby więcej przekazać o samsungach uwag, bo w domu ma dwa.
Mogą być też problemy z kartą WiFi, gubi sygnał. A tak poza nimi to lapek jest fajny.
Lena mogłaby więcej przekazać o samsungach uwag, bo w domu ma dwa.
-
Tak jak napisałem, sprzęt głownie ma służyć do internetu,filmów itd żadnych gier raczej, bardziej mi chodzi o to czy jak na ta cenę jest to dobry wybór.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Moim zdaniem tak, bardzo dobrze ogląda się na nich filmy. trochę słaby dźwięk ale to laptop, chociaż asusy i MSI lepsze głośniczki montują.
-
@cosik_ktosik Takie małe elementy mnie nie interesują, bo ja to wybieram dla kogoś z rodziny, dlatego głownie chodzi mi o to żeby laptop za te 2000 zł był najlepszy w swojej cenie.
- Lena
oba samsungi ciche, 780 bardziej (mój intensywniej użytkowany
)
z 780 nie ma problemów: nie gubi wifi, spacja dobrze łapie w każdym miejscu, kursory dla mnie są niewygodne (kwestia przyzwyczajenia się), ślitaśnie świecący (odciski, kurz, rysy widoczne od razu), krótki kabel od zasilacza
522: wytarły się klawisze (kiedyś były matowe), gubi wifi (teraz mniej bez oprogramowanie realteka)
ja jestem zadowolona z samsunga: wykonanie obudowy dobre, plastik sztywny (nie ugina się), zawiasy matrycy po roku nadal chodzą jak nowe
jeżeli chodzi o cenę to jak ja wybierałam laptopa to była jedna z najkorzystniejszych ofert w sensie cena do sprzętu

z 780 nie ma problemów: nie gubi wifi, spacja dobrze łapie w każdym miejscu, kursory dla mnie są niewygodne (kwestia przyzwyczajenia się), ślitaśnie świecący (odciski, kurz, rysy widoczne od razu), krótki kabel od zasilacza
522: wytarły się klawisze (kiedyś były matowe), gubi wifi (teraz mniej bez oprogramowanie realteka)
ja jestem zadowolona z samsunga: wykonanie obudowy dobre, plastik sztywny (nie ugina się), zawiasy matrycy po roku nadal chodzą jak nowe
jeżeli chodzi o cenę to jak ja wybierałam laptopa to była jedna z najkorzystniejszych ofert w sensie cena do sprzętu
-
Lena pisze:oba samsungi ciche, 780 bardziej (mój intensywniej użytkowany)
Koleżanka mnie złe zrozumiała trochę, tutaj chodzi o specyfikacje tego laptopa, a nie o podawanie co jest dobrego w twoim, bo jakby nie patrzeć są to inne modele. Tak jak pisałem głownie chodzi mi o to żeby nikt nie powiedział ze w tej cenie można było mieć coś lepszego niż tego samsunga.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
No to odpowiedź będzie raczej prosta. Laptopy Samsunga w tej cenie jak dla mnie wygrywają. Niestety to się dzieje kosztem wykonania i takich właśnie szczegółów jak wyżej, w tym np tragiczne rozwiązanie czytnika kart pamięci, że zamiast karta się chować na klips to sterczy z przodu laptopa, że idzie ją złamać.
-
- Reklama