Parę nowych części do nowego komputera- max 1000 zł.

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
Awatar użytkownika
SambexIII

Użytkownik

Post13 paź 2012, 16:10

Witajcie :) Ostatnio naszła mnie chęc na wymianę mojego starego kompa na "troszkę" nowszy :D Niestety muszę wymienic płytę główną, i zresztą wszystko co się na niej znajduje :) tak więc, Co myślicie o takim składaku: ??

-Płyta główna MSI H61M-P20 - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

-Pamięć G.Skill DDR3 4GB 1333MHz CL9 - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-Procesor Intel Pentium G 860, 3.00GHz, 3MB - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Do tego jeszcze Karta Graficzna w przyszłości + dokupienie 2-giej kości Ram, i jeszcze napędy :roll:

I teraz pytanko, czy to dośc dobry zestaw, czy proponujecie lepszy?? i mam pytanie jaki do tego zasilacz, jeden z tych:

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Czy może inny? jak ten zestaw jest dobry, (w co wątpie) :lol: , to powiedzcie mi jeszcze, jaki wybrac dysk twardy? :) resztę podzespołów mam ;p

PS. Zestaw może wykroczyc trochę ponad 1000 zł. :clever: za pomoc wieelkie dzięki ;)

Stasio132

Użytkownik

Post13 paź 2012, 16:31

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników dysk
Hmmmm te zasilaczę co podałeś nie wiem czy nie za mało mocy mają ja bym zakupił
oczywiście 2 pamięci i płyta Gigabyte( według mnie najlepsza ) tutaj akurat ci nię podam nie znam wymagań płyt na pamięć.
Procesorek zostaw bo dobry.
Karta Graficzna Polecam Nvidia GeForce GT210
a napęd to Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
SambexIII

Użytkownik

Post13 paź 2012, 16:44

:) wielkie dzięki, tylko jakbyś mógł jeszcze podac tę płytę Gigabyte, byłbym niezmiernie wdzięczny :)

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post13 paź 2012, 17:31

Procesor => AMD Phenom II X4 965 BE 3.4GHz => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Płyta => ASRock 880GM-LE FX (zintegrowana HD4250) => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
RAM => GoodRam 4GB DDR3 1333MHz CL9 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
HDD => WD Caviar Blue 1TB 32MB => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Razem => 1055 zł.

Napęd na taśmie IDE ATA przekładasz ze starego kompa.
W przyszłości dokupujesz lepszą kartę graficzną, a na razie jedziesz na zintegrowanej, choć szału nie ma, ewentualnie od razu kupujesz:
Grafika => Radeon HD4850 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Razem z kartą => 1313 zł.

Ewentualnie bierzesz procesor AMD Athlon II X3 450 3.2GHz => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wtedy razem z kartą wychodzi 1201 zł.

Awatar użytkownika
SambexIII

Użytkownik

Post13 paź 2012, 18:24

heh, myślałem jeszcze nad taką płytą:

zwolennikiem AMD nie jestem, no ale w sumie wydaje mi się, że to jest chyba najlepsza oferta :)) Wielkie dzięki za pomoc, temat do zamknięcia :jupi:

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post13 paź 2012, 20:27

Zapomniałem do powyższego zestawu dopisać zasilacz:
Zasilacz => Aerocool AEROPGSVP-450 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Cena zestawu oczywiście nie zmienia się, bo po prostu zapomniałem dopisać zasilacza, a był on wliczony w cenę.

Awatar użytkownika
SambexIII

Użytkownik

Post14 paź 2012, 17:47

Okey, w takim razie już zdecydowałem i wybrałem komputer, :D który składa się z :

I to by było na tyle. :) Wszystkim dziękuję za odpowiedź i pomoc, była wielce przydatna. Dlaczego nie wybrałem zestawu AMD ? Cóż, jak wyżej wspomniałem, jego zwolennikiem nie jestem, a socket 1155 jest bardziej przyszłościowy, będe mógł wymienić w nim w przyszłości procesor na lepszy, co raczej okazałoby mi się jednak troszkę trudne w przypadku AMD :| . Mimo wszystkiego, dziękuję wam. Jutro wysyłam zamówienie, jeżeli widzicie jeszcze jakąś usterkę (np. zasilacz za słaby) piszcie na priv. :)

Pozdrawiam.

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”