Pasujące rzeczy do kompa
-
Pasujące rzeczy do kompa
Mam pewien problem chciałbym wymienić sobie procesor na 4 rdzeniowy i dokupić sobie jakieś 4 gb ramu ale nie wiem jakie rzeczy bedą mi pasowały do kompa i tu moje pytanie jak sprawdzić to wszystko?? Jeżeli byłaby taka możliwość podałbym wam dane i może doradzilibyście mi jakie zakupić rzeczy??
- Everest
Re: Pasujące rzeczy do kompa
Tym programem sprawdzisz ile RAMu możesz mieć max: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Po lewej, wejdź w zakładkę Memory.Znajdź Maximum Memory Modle Size: i będzie pisało, ile możesz mieć maks, na jeden slot
Napisz jaką masz kartę graficzną i jaką płytę główną, żeby spasować procesor do reszty komponentów, dowiesz się tego z programu Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Po lewej, wejdź w zakładkę Memory.Znajdź Maximum Memory Modle Size: i będzie pisało, ile możesz mieć maks, na jeden slot
Napisz jaką masz kartę graficzną i jaką płytę główną, żeby spasować procesor do reszty komponentów, dowiesz się tego z programu Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
więc tak
Płyta Głowna - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Grafika - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Pamięć ram - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Płyta Głowna - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Grafika - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Pamięć ram - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- Everest
Pasujące rzeczy do kompa
Więc tak: Możesz dorzucić 3GB RAM po 1 na slot. Nie więcej!
Grafika nie pociągnie tak dużego procesora. Napisz jeszcze jaki to miał by być procesor może uda się coś wycisnąć, ewentualnie zaproponujemy inne rozwiązanie
Grafika nie pociągnie tak dużego procesora. Napisz jeszcze jaki to miał by być procesor może uda się coś wycisnąć, ewentualnie zaproponujemy inne rozwiązanie
-
Pasujące rzeczy do kompa
no dobrze w takim razie czy grafika Ge force 9800 uciągnie 4 rdzeniowy chodzi o to zeby złozyc kompa typowo pod gry. A jaki procesor to nie wiem nie zabardzo sie na tym znam chodzilo mi zeby miał 4 rdzenie np po 2.5 Ghz bo to chyba dobre rozwiązanie jesli ma byc pod gry??
PS
Jesli jest lepsza karta grafiki to prosze o podanie chodzi mi zeby zlozyc tego kompa ale zeby w miare mozliwosci nie wydac za duzo wiem ze pewnie nie bedzie to takie tanie ale nie chciałbym przeplacac
PS
Jesli jest lepsza karta grafiki to prosze o podanie chodzi mi zeby zlozyc tego kompa ale zeby w miare mozliwosci nie wydac za duzo wiem ze pewnie nie bedzie to takie tanie ale nie chciałbym przeplacac
- Everest
Pasujące rzeczy do kompa
Tak, parametry procesora są dobre pod gry i karta też jest odpowiednia, tylko jeśli chcesz to zainstalować to możesz rozważyć kupno nieco lepszej płyty głównej. W obecnej jest socket AM2 czyli AMD więc procesor musi być AMD o ile nie zmienili podstawki nowych procesorów (muszę poczytać chwilowo się nie orientuję)
//Zmienili gniazda, musi być kompatybilne AM2+ lub AM3, czyli musisz również wymienić płytę główną
//Zmienili gniazda, musi być kompatybilne AM2+ lub AM3, czyli musisz również wymienić płytę główną
Ostatnio zmieniony 27 gru 2009, 19:59 przez Everest, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Pasujące rzeczy do kompa
to napiszesz mi co byś zaproponował najlepiej na gg jak mozesz szybciej sie dogadamy co??
podaje gg *****
---------------Proszę pisać na forum, od tego je mamy
cosik_ktosik
podaje gg *****
---------------Proszę pisać na forum, od tego je mamy
cosik_ktosik
- Everest
Pasujące rzeczy do kompa
Nie udzielam pomocy przez GG, pomogę ci na forum, są tu również inni użytkownicy którzy chętnie służą Ci pomocą 
Napisz jakimi środkami finansowymi dysponujesz?

Napisz jakimi środkami finansowymi dysponujesz?
-
Everest pisze:Więc tak: Możesz dorzucić 3GB RAM po 1 na slot. Nie więcej!
Everest, o czym Ty mówisz!? jak grafika może nie pociągnąć procesora, możesz mi to wyjaśnić?
-
Pasujące rzeczy do kompa
Rozumiem. Jeżeli chodzi o kase to tak jak juz mowilem zdaje sobie sprawę ze nie będzie to tanie wiec zaproponujcie mi swoja konfiguracje bo pieniądze sie znajda tylko kompletnie nie wiem co tam moge wlozyc a za firme tez sie placi i chcialem sie poradzić was bo nie zawsze cena idzie razem z jakościa a jak juz mowiłem nie chce przepłacić
- Everest
Pasujące rzeczy do kompa
Oczywiście: Jeśli zamontujesz za duży procesor w stosunku do mocy karty wtedy nie będzie ona nadążała z obróbką przysyłanych danych, jeśli odwrotnie to karta będzie się "nudzić" Jeśli masz ochotę mogę ci przepisać z jakiego źródła to wyczytałem, wiązało się to z O/C (było to opisane w CD Action)
-
Pasujące rzeczy do kompa
ale przecież dobrze by wszystko chodziło
- Everest
Pasujące rzeczy do kompa
Tego nie jestem całkiem pewny, to ma utrzymać 4-rdzeniowy procesor w grach
//Chyba lepiej będzie kupić teraz wszystko razem i się nie martwić niż później kombinować i dokupywać jedno po drugim?
//Chyba lepiej będzie kupić teraz wszystko razem i się nie martwić niż później kombinować i dokupywać jedno po drugim?
-
Pasujące rzeczy do kompa
skoro nie jesteś pewien, to nie mów, że nie uciągnie
- Everest
Pasujące rzeczy do kompa
mir, Nie ryzykuję jeśli potem ma się męczyć z szukaniem karty grafy, zresztą chce mieć komputer do gier więc niech zbuduje już cały a nie cząstkowo.
Z płyt głównych proponuję: Pod procesory AMD
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Z procesorów:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników - do O/C jeśli masz chęć zwiększyć osiągi
To są oczywiście moje sugestie, niczego nie narzucam.
Z płyt głównych proponuję: Pod procesory AMD
Z procesorów:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników - do O/C jeśli masz chęć zwiększyć osiągi
To są oczywiście moje sugestie, niczego nie narzucam.
Ostatnio zmieniony 27 gru 2009, 20:28 przez Everest, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Reklama